Warm, stevig en vullend, stoofpot is het perfecte comfortvoedsel om van te genieten tijdens de koudere wintermaanden. En hoewel er eindeloos veel manieren zijn om een smakelijke stoofpot te maken, hebben we een lijst met onze favoriete recepten voor je samengesteld om uit te proberen. Dat wordt smullen aan tafel.
Linzenstoofpot
Linzenstoof is een vegetarische variant op de stoofpot. Linzen zijn erg voedzaam en vullend, dus dit is een ideale stoofpot voor vegetariërs. Linzenstoofpot is lekker met groenten en kruiden en staat ook erg lekker met aardappelpuree.
Paddenstoelenstoofpot
Paddenstoelenstoofpot is een heerlijke stoofpot die erg veelzijdig is. Paddenstoelen zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond. Paddenstoelenstoofpot is lekker met allerlei soorten paddestoelen, zoals champignons, oesterzwammen en truffels.
Groentestoofpot
Groentestoofpot is een lekker gerecht dat erg veelzijdig is. Je kunt eigenlijk alle soorten groenten gebruiken die je in huis hebt. Groentestoofpot is lekker met aardappelen, wortelen en verse kruiden.
Tomatenstoofpot met kikkererwten
Tomatenstoofpot is een heerlijke, vegetarische stoofpot met kikkererwten en aardappels. Tomatenstoofpot is lekker met rijst of pasta en staat ook erg lekker met aardappelpuree.
Stoofpot met kip
Een stoofpot met kip is een klassieker die nooit verveelt. Het gerecht is makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer bijvoorbeeld eens een recept met rijst of een Indiase variant met kokosmelk en curryvleesstoofpot.
Runder stoofpot
Een stoofpot met rundvlees is een andere favoriet van veel mensen. Dit gerecht is wat steviger en vult goed, perfect voor een koude winteravond. Rundvleesstoofpot is heerlijk met aardappelen, wortelen en verse groenten of in combinatie met pasta zoals tagliatella.
Boeuf bourgignon
Dit is een traditioneel Frans recept voor rode wijnstoofpot met rundvlees. gerecht komt oorspronkelijk uit de Bourgogne en wordt gemaakt met rundvlees, wijn, champignons, uien, knoflook en bacon. Het gerecht wordt geserveerd met aardappelpuree of gestoomde rijst.
Herfststamppot met bokbier
De herfst is de perfecte tijd voor een stamppot en wat is er nou lekkerder dan een stamppot met bokbier? Dit gerecht wordt gemaakt van gekruide aardappelpuree, groente stamppot en bokbier. Het gerecht wordt afgemaakt met een lekkere saus van bokbier en spek.
Marokkaanse stoofpot
Dit gerecht is een echte klassieker uit Marokko. Het recept is eenvoudig, maar de smaak is uniek en ongeëvenaard. De stoofpot wordt gemaakt van lam, uien, knoflook, wortelen, aardappelen en kruiden. Het gerecht wordt geserveerd met rijst en een lekkere saus.
Surinaamse stoofpot met kip
Deze heerlijke stoofpot is een echte klassieker uit Suriname. Het recept is eenvoudig, maar de smaak is uniek en ongeëvenaard. De kip wordt gekruid met een speciale Surinaamse kruidenmix en dan gesmoord in een saus van tomaten, uien en knoflook. Het gerecht wordt afgemaakt met kokosmelk en serveert met rijst en bonen.
Griekse stifado
ado is een traditioneel Grieks gerecht dat wordt gemaakt van rundvlees, uien, wijn, tomaten en kruiden. Het gerecht wordt geserveerd met aardappelpuree of gestoomde rijst.t
Indonesische rendang
Rendang is een traditioneel Indonesisch gerecht dat wordt gemaakt van rundvlees, kokosmelk, uien, knoflook, gember, kruiden en specerijen. Het gerecht wordt geserveerd met rijst en een lekkere saus.
Thai green curry
Green curry is een traditioneel Thais gerecht dat wordt gemaakt van kip, kokosmelk, groene currypasta, Thaise basilicum en kruiden. Het gerecht wordt geserveerd met rijst en een lekkere saus.
Vietnamese pho
Pho is een traditioneel Vietnamees gerecht dat wordt gemaakt van rundvlees, knoflook, uien, kruiden, specerijen en rijstnoedels. Het gerecht wordt geserveerd met rijst en een lekkere saus.
Japans shabu-shabu
Shabu-shabu is een traditioneel Japans gerecht dat wordt gemaakt van rundvlees, groenten, uien, knoflook, wortelen, kruiden en specerijen. Het gerecht wordt geserveerd met rijst en een lekkere saus.
Hertenstoofpot
Een stoofpot met hert is een heerlijk gerecht dat iets minder bekend is. Dit komt omdat hertenvlees niet altijd makkelijk te vinden is en betaalbaar, maar het is zeker de moeite waard om een poging te wagen. Daarom wordt dit vooral op feestdagen gegeten. Hert is een zeer smaakvol en taai vlees en staat erg lekker in combinatie met champignons en rode wijn.
Stoofpot met lam
Lamsvlees is een perfecte keuze voor een stoofpot, omdat het mals en sappig is. Er zijn allerlei verschillende recepten voor lamstoofpot, dus er is vast wel een variant die je lust. Probeer bijvoorbeeld een recept met kruiden en groenten of een Marokkaanse lamstoofpot met couscous.
Stoofpot met eend
Stoofpot met eend is een ander vlees dat erg lekker is in een stoofpot. Eend is wat steviger dan kip, maar net zo mals. Eendenstoofpot is heerlijk met champignons en sinaasappelsap en erg lekker met aardappelpuree.
Stoofpot met konijn
Konijnenstoofpot is een heerlijk gerecht dat niet veel mensen kennen. Konijn is een erg smaakvol vlees en perfect voor een stoofpot. Konijnenstoofpot is heerlijk met wortelen, champignons en aardappelpuree.
Meer recepten vind je hier.
Stoofpotjes
- Listeria bacterie - 24/07/2024
- Oxytocine: Het hormoon van verbondenheid en vertrouwen - 08/02/2024
- Overzicht peulvruchten en bonen; welke zijn gezond en recepten - 31/12/2023
Leave a comment