Het kerstdiner is niet compleet zonder een heerlijke stoofpeertjes als elegant dessert of bijgerecht naast je favoriete vleesgerecht! Dit klassieke gerecht gemaakt met verse peren, rode wijn en kruiden zijn is de perfecte manier om te genieten van de zoetheid van peren en tegelijkertijd een stevige dosis voedingsstoffen binnen te krijgen.
Bovendien is het gemakkelijk vooraf te maken, zodat het hele gezin er tijdens het kerstdiner van kan genieten.
Inhoudsopgave
toon
Stoofpeertjes recept
Ingrediënten:
- 4 grote verse peren geschild
- 1 kopje rode wijn
- 2 eetlepels kruiden (tijm, rozemarijn, oregano)
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de peren, wijn en kruidenen ovenschaal.
- alles goed door el en strooi er de kaneel en nootmuskaat overheen.
- Zet de schaal in de oven en laat de stoofpeertjes ongeveer 45 minuten stoven, totdat ze gaar zijn.
- Serveer de stoofpeertjes warm, met een beetje van de kookjus erover.
Alcoholvrije variant
Meer variaties vind je hier
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)
- Traditionele herfstbloemen - 01/09/2024
- September Aesthetic: Inspirerende Afbeeldingen, Wallpapers en Quotes - 28/08/2024
- Augustus Aesthetic: Inspirerende afbeeldingen, wallpapers en quotes - 28/08/2024
Leave a comment