Skip to Content

Inspiratie wat onder stolp

Inspiratie wat onder stolp

Stolpen nodigen uit tot prachtige decoratieve stukken op je tafel, in de vensterbank of op je dressoir. En het leuke is: je kunt er echt alle kanten mee op. Wat doe jij onder je stolp?

Mooie vondsten van buiten

Die mooie veer die je onderweg naar huis vond (en misschien voor jou wel iets spiritueels betekent), een mooie steen of een prachtige kastanje. Het kan allemaal een plekje krijgen onder het glas. Is je stolp groot genoeg, dan kan je het heel mooi bij elkaar stoppen en nog verder opvullen met bijvoorbeeld wat zand, kleine kiezeltjes of wat takjes. 

Kleine plantjes

Ook plantjes kunnen een prachtige aanblik geven onder je stolp. Nu moet je wel even opletten dat ze natuurlijk een goed leefklimaat hebben. Kies voor een plant die weinig water nodig heeft! Cactusjes zijn een idee. Maar ook die moet je echt af en toe wel even een beetje water geven!

Schelpen

Andere vondsten zijn uiteraard de schelpen die je tijdens jullie strandwandeling hebt gevonden. Verzamel je ook altijd mooie exemplaren om dan bij thuiskomst niet zo goed te weten waar je ze laten moet? Wel: onder je stolp dus! 

Kunstwerk met schelpen

Hou je wel van wat artistieke uitdaging? Zoek hele mooie schelpen en zet ze op stokjes in verschillende hoogtes! Eventueel koop je ze. Maar eigen vondsten hebben toch net meer een verhaal aan je te vertellen. 

Fleurige vogeltjes

Bij tuincentra kan je vaak van die leuke decoratieve vogeltjes vinden in mooie kleurtjes. Ook die kan je een mooi stekje geven onder je stolp. Zoek naar een mooie tak die past in je stolp. Zet hier de vogeltjes op. De stolp mag heerlijk vol zitten. Je kunt wat gedroogd mos op de bodem leggen (zorg wel dat het droog is, vocht is immers niet goed voor het hout!). Misschien heb je nog wel wat gedroogde takjes die je er omheen kunt plaatsen.

Industrieel idee

Hou je van stoer en industrieel? Hou je wel van een geinig item? Stop eens iets heel onverwachts onder de stolp. Oude bolletjes uit je lamp, bijvoorbeeld. Maar je zou natuurlijk ook kunnen denken aan boutjes, schroefjes en moertjes. Bepaald gereedschap of …doe eens gek en kijk gewoon je werkbank eens na…

Speelgoed!

Of: kijk eens bij je oude speelgoed of die van je kinderen. Wie weet zit daar een best leuk item bij. Of één met herinneringen aan je fijne jeugd. Dat kan met 1 item.

Maar ook met heel veel kleintjes Misschien ook gewoon een leuke verzamelplek voor alle Happy Meal frutsels…

Het vertellen van een verhaaltje

Heerlijk creatief aan de slag gaan met een uitbeelding van een verhaaltje. Hoe leuk is dat! 

En wat het vertelt kan duidelijk zijn of iets heel persoonlijks voor jouzelf!

Droogboeket

Een mooi boeket van gedroogde bloemen en misschien wel aangevuld met mooie veren en andere decoratieve items is een prachtige aanwinst in je kamer! Door te spelen met de kleuren kan je spelen met de sfeer en het daarmee laten aansluiten aan je woonwensen.

Kerst

Natuurlijk kan je met de kerstversieringen ook aan de slag met je stolp. En ook dan zijn de mogelijkheden legio. Een mooi kerststukje kan natuurlijk onder je glazen stolp ontstaan. Maar ook een winters tafereeltje. Het is uiteraard heel mooi als je er ook een lichtje in verwerkt. Wat met batterijen niet moeilijk hoeft te zijn. Een nep-waxinelichtje bijvoorbeeld. Met watten heb je sneeuw te pakken of gebruik nepsneeuw. Een kersttakje, kerstballen, poppetjes die je normaal in je kerstdorp zet of misschien past er zelfs wel een kerstdorphuisje in? 

Ook nu kan je er een soort verhaaltje van maken. Bijvoorbeeld het kopen van een kerstboom… Een speelgoedauto met een kerstboompje op zijn dak. Samen met lichtjes, sneeuw en kerstboompjes die staan wordt het een leuke story. 

Hou je wel van kleur met kerst en mag het allemaal wel wat ‘zoeter’ of minder authentiek? Misschien vind je het idee van gekleurde boompjes dan wel leuk?

Pasen

Uiteraard kan je ook met Pasen aan de slag met je stolp. De paashaas mag dan niet ontbreken. Eieren en kleine kuikentjes of lammetjes horen er natuurlijk ook bij. En als je het echt in de paaskleuren wil doen: geel, groen en oranje doen het dan wel goed!

Een stolp vol eieren is ook leuk. Vul de stol, bodempje erop en omdraaien maar…en hopen dat het dan goed gaat. Natuurlijk gebruik je nepeitjes in de leukste paaskleuren. Of juist in neutrale kleuren zodat het prachtig overeenkomt met de rest van je interieur.

Sprookjestijd

Hou je van sprookjes en een vleugje magie? Waarom zou je dat niet mogen laten zien in je kamer? Laat je fantasie lekker zijn gang gaan en vul je stolp met iets mysterieus. Een bostafereeltje die je aanvult met elfjes, bijvoorbeeld. Of met vlindertjes. Om het ook in het donker iets mystieks te geven kan je aan hele kleine lichtjes denken. 

Een stolp als altaar

Een heilig plekje in je huis kan je veilig onder een stolp maken. Zo blijft het stofvrij en zullen er misschien minder snel andere gezinsleden (kind of dier) ermee aan de haal gaan. Wat voor jou dan in de stolp komt is natuurlijk heel persoonlijk. In het voorbeeld is het een lantaarntje, maar je kunt dit beeld immers net zo goed onder je stolp zetten.

Seizoenstolp

Heb je wel iets met het wisselen van de seizoenen en maak je vaak een seizoentafel? In het klein kan je hetzelfde doen met een stolp. Wissel de inhoud per seizoen. In het voorjaar begin je met eitjes, lammetjes en andere voorjaarsaankondigers. Misschien een (nep)voorjaarsbloeier.

In de zomer zou je aan zonnige dingen kunnen denken of bijvoorbeeld zee-attributen. De herfst is vanzelfsprekend geschikt voor alle bosvondsten. En in de winter kom je dan toch uit op een wintertafereel. Kies je voor echt winterse sferen zonder de kerstman of kerstballen, dan kan het prima de hele winter staan!

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *