Skip to Content

Stokbrood hapjes beleggen; Italiaanse bruschetta crostini, of pinchos

Stokbrood hapjes beleggen; Italiaanse bruschetta crostini, of pinchos

Op zoek naar lekkere hapjes voor een verjaardag of om een meergangen diner te starten? Dan zijn deze stokbrood hapjes met klassieke bruschetta of crostini toast broodjes altijd een goed idee. Je kan ze beleggen met diverse soorten ingrediënten, of een combinatie daarvan.

Klassieke bruschetta

De klassieke Italiaanse bruschetta stokbroodjes met fijngesneden tomaat en basilicum.

Knoflook buschetta broodjes

Een alternatief op het klassieke bruschetta recept met knolfook stokbrood, met tomaatjes, basilicum, parmezaanse kaas en basilicum dressing.

Pesto bruschetta

Een alternatief met stokbrood met daarop pesto, roomkaas en een schijfje tomaat en basilicum.

Caprese bruschetta

Deze bruschetta’s zijn belegd met een caprese salade van cherry tomaatjes en mozarella en balsamico siroop.

Gerookte zalm crostini

Een alternatief op de crostini met stokbrood, roomkaas en zalm bloemen en stukjes tomaat.

Carpaccio bruschetta

Natuurlijk kan je ook carpaccio gebruiken in combinatie met parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten.

Burrata en steak crostini

Voor de vleeshebber zijn deze crostini broodjes met burrata kaas en steak met pepers en bosui.

Vijg en prosciutto crostini

Een alternatief op de crostini met prosciutto, vijgen en dressing.

Crostini met beenham

Deze crostini is belegd met beenham, roomkaas en honing mosterdsaus en tuinkers.

Prosciutto mozarella crostini

Deze bruschetta is belegd met prosciutto ham, mozarella, rucola salade en balsamico dressing.

Cranberry, brie en prosciutto crostini

Deze crostini is belegd met prosciutto en brie met cranberries en balsamico.

Avocado blt crostini

Een alternatief op de blt sandwich is deze stokbrood met guacemole van avocata, tomaat, bacon en sla.

Crostini con salsiccia e stracchino

Deze stokbrood is op Toscaanse wijze belegd met stracchino roomkaas en Toscaanse worst Salsiccia uit de oven.

Ricotta zongedroogde tomaten crostini

Deze stokbroodjes zijn belegd met romige ricotta en zongedroogde tomaten tapenade.

Chorizo Crostini

Een Spaanse pinchos crostini variant met gekookte ei, chorizo en augurk.

Crostini met prosciutto, gekaramelliseerde uien en vijgen

Deze stokbroodjes zijn belegd met prosciutto ham, brie, vijgenjam en gekaramelliseerde uien.

Bruschetta met brie, appel en honing

Ook heerlijk is deze bruschetta met brie, schijfje appel en honing.

Honing ricotto crostini

Crostini belegd met romige ricotta kaas, partje perzik, knapperige pancetta ham en honing.

Crostini met champignon en ui

Deze vegetarische crostini’s zijn belegd met gekaramellisseerde champignons en uien op smaak gebracht met marsala wijn voor een zijdezachte zoete smaak.

Aardbeien crostini

Deze stokbroodjes zijn belegd met roomkaas schijfjes aardbeien, basilicum en dressing.

Ricotta toast

Deze stokbroodjes zijn belegd met ricotta kaas, en gegrilde tomaten met basilicum en een dressing.

Camembert stokbrood

Een franse variant met stokbrood met brie en gedroogde bessen en rozemarijn.

Geitenkaas met vijgen

Deze stokbroodjes zijn besmeerd met geitenkaas, vijgen, honing en walnoten.

Tea club sandwiches

Deze stokbroodjes zijn iets rijker belegd met kaas, tomaat, komkommer, ham en salami. Ideaal voor een picknick.

Mini toast

Deze stokbroodjes zijn belegd met serrano ham en chorizo met kaas en gegrild op een tosti apparaat.

Proscuitto broodsticks

Een alternatief zijn deze broodsticks / soepstengels met daarom heen proscuitto ham gewikkeld en een dipsausje.

Gevuld stokbrood

En nog een alternatief zijn deze gevulde pistolet broodjes met verschillende ingrediënten. Deze vullen alleen wel iets meer, ideaal voor een brunch of een picknick.

Meer recepten vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *