Skip to Content

Sterrenbeeld eigenschappen

Sterrenbeeld eigenschappen

Of je nu wel of niet iets met sterrenbeelden hebt, we weten toch eigenlijk allemaal wel welk sterrenbeeld we hebben. Maar weet je ook welke eigenschappen bij dit sterrenbeeld horen? Wij zetten het hier even overzichtelijk voor je neer. Herken je jezelf niet? Ook daar kunnen we iets over vertellen! Dus of het nu voor het leuk is of gewoon bloedserieus: duik in je sterrenbeeld!

Sterrenbeelden zeggen niet alles

Wat de ‘gewone burger’ onder een sterrenbeeld verstaat, is eigenlijk jouw zonneteken. Dit teken vertelt vooral iets over jouw ego. Maar je bent meer dan dat. Tijdens jouw geboorte heeft ook de maan op een bepaalde plek gestaan. Je maanteken vertelt meer over jouw emoties en je intuïtie. En dan zijn we nog niet klaar, want er is ook nog de ascendant. Dit zegt dan weer meer over hoe je doet.

Maanteken en ascendant zijn ingewikkelder om uit te rekenen, want dan moet je ook je geboortetijdstip weten en je geboorteplaats. Dit kan je trouwens gewoon online doen. Je zonneteken is simpelweg kijken naar wanneer je jarig bent! Overigens hanteren alle drie de tekens dezelfde sterrenbeelden! Dus ook voor je maanteken of je ascendant kan je bij onderstaande beschrijvingen kijken!

Tussen twee sterrenbeelden in

Nog een kleine aantekening: ben je een paar dagen voor of na een wisseling van het sterrenbeeld geboren? Dan kan je ook nog invloeden hebben van het andere sterrenbeeld! Die twee combineren kan opeens een groot verschil maken en opeens veel meer kloppen! De data die staan voor zonnetekens zijn:

 • Ram: 21 maart – 20 april
 • Stier: 21 april – 20 mei
 • Tweelingen: 21 mei – 21 juni
 • Kreeft: 22 juni – 22 juli
 • Leeuw: 23 juli – 22 augustus
 • Maagd: 23 augustus – 22 september
 • Weegschaal: 23 september – 22 oktober
 • Schorpioen: 23 oktober – 21 november
 • Boogschutter: 22 november – 21 december
 • Steenbok: 22 december – 19 januari
 • Waterman: 20 januari – 19 februari
 • Vissen: 20 februari – 20 maart

Ram

De vurige Ram (inderdaad, hij hoort bij het vuur-element) laat zich graag zien. Maar hij is eveneens onvoorspelbaar, super enthousiast, geïnspireerd en moedig. Hij kan in het middelpunt van het feestgedruis staan om daarna onzeker in een hoekje te gaan zitten. Hij heeft weinig geduld, dat is zijn zwakke punt. Terwijl hij veel initiatief toont en eigenlijk wel een grote avonturier te noemen is.

Stier

Stier hoort bij aarde en is een hardwerkend persoon. Hij of zij is betrokken, toont wilskracht en is nuchter. Maar daar staat tegenover dat hij (zij) ook romantisch is, sensueel en artistiek. Hij zal niet snel uit balans raken en kan met veel mensen goed overweg. Geduld is een grote kracht, maar helaas kunnen ze ook heel koppig zijn.

Tweelingen

Actief, opgewekt en heel sociaal: zomaar een paar kenmerken van dit lucht-sterrenbeeld. Tweelingen hebben wel altijd het idee gelijk te hebben…hoewel ze ook naast kritisch zijn snel te beïnvloeden zijn. Tweelingen kunnen zowel hun hart volgen als hun ratio. Ze zijn intelligent en nemen graag waar wat er allemaal om hen heen gebeurt.

Kreeft

De Kreeft is heel emotioneel en wordt ook wel weggezet als de meest emotionele van allemaal. Ze zijn zorgzaam en hebben een soort tweedeling in zich. Ze kunnen namelijk handelen naar hun gevoel óf juist naar hun ratio. Intuïtief, loyaal en betrouwbaar: ook die eigenschappen horen bij de Kreeft. Ze beschermen met hart en ziel hun dierbaren en zijn echte familiemensen. De valkuil van dit sterrenbeeld is wel dat ze te dramatisch kunnen zijn. Het bijbehorende element is water.

Leeuw

Leeuw is een vuur-type in uitersten. Staat graag in het middelpunt van de belangstelling en met een persoonlijkheid waar je u tegen zegt. Ze willen het leven dan ook ten volle leven en doen dit met veel temperament. Toch zijn Leeuwen niet alleen maar met zichzelf bezig. Hoewel trots hun valkuil is, zijn ze eveneens warm, vrijgevig, loyaal en hulpvaardig.

Maagd

Aarde is het element van de Maagd. De Maagd is bescheiden, nuchter en hardwerkend. Gelukkig bezitten ze wel veel humor, zijn ze vindingrijk en attent. Ze houden graag controle en dat zorgt ervoor dat ze erg zorgvuldig zijn. Helaas kan het ook zorgen dat ze te veel over kleine details vallen. Ze kunnen ook streng hierin naar anderen zijn. Ze voelen zich regelmatig niet goed begrepen. De Maagd wil het beste voor anderen en is praktische ingesteld.

Weegschaal

Wikken en wegen: compromissen sluiten. Daar is een weegschaal goed in. Onderhandelen om tot de beste oplossingen te komen. Ze zijn graag in balans en houden van schoonheid. Ze zijn sociaal sterk en sympathiek. De Weegschaal kan echter moeilijk beslissingen nemen. Ze zoeken hun balans vooral buiten zichzelf. Weegschalen kunnen gereserveerd overkomen maar tegelijkertijd kunnen ze juist heel goed luisteren.

Schorpioen

De Schorpioen heeft kanten die je niet zomaar aan hem ziet. Ze zoeken naar diepgang, zijn mysterieus en hebben een loyaliteit tot aan de maan en terug. Toch kunnen ze ook fel uit de hoek komen en behoorlijk dominant zijn. De Schorpioen kan behoorlijk vasthoudend zijn en diepgaande gesprekken gaan ze niet uit de weg. Toch kan je met de Schorpioen juist heel fijn optrekken waarmee hij heel anders blijkt te zijn dan je dus in 1e instantie zou denken. De Schorpioen mag leren dat zowel hijzelf als de ander goed is zoals hij is. Zijn element is water.

Boogschutter

Wat een vuur-sterrenbeeld kenmerkt is energiek zijn. Ook de Boogschutter is zo te omschrijven. Hij is vriendschappelijk, joviaal, inspirerend en eerlijk. Hij handelt en zal daarmee ook rustig taken die bij anderen liggen op zich nemen. Toch is deze enthousiaste persoon hier en daar onrustig omdat hij graag nog meer levensgeluk wil ervaren. Hij is dan ook avontuurlijk te noemen en is leergierig. Zijn minpuntje is vooral zijn eigenwijsheid. Ontembaar en zelfverzekerd vieren ze het leven.

Steenbok

De Steenbok is streng, trouw, verantwoordelijk, zuinig, houdt graag controle, heeft zelfbeheersing, kan gereserveerd overkomen, is kalm, standvastig en nuchter. Deze serieuze man of vrouw komt gesloten over maar is wel zorgzaam. Hij is doelgericht en zal altijd streven naar meer of naar beter. Verantwoordelijkheid is de krachtige eigenschap van de Steenbok. De Steenbok moet wel uitkijken dat hij niet te veel doorslaat in controleren. Steenbok wordt gezien als een Aarde-sterrenbeeld.

Waterman

Een Waterman houdt wel van een geintje. Hij is intellectueel, origineel, kan goed communiceren en is innovatief. Hij kan onverschillig overkomen en behoorlijk tegendraads zijn. De Waterman functioneert goed in een team en is heerlijk tolerant. Hij is zeer loyaal maar moet wel uitkijken dat hij niet te vrijblijvend met anderen omgaat. Deze vrijgevochten Waterman hoort bij het element lucht! Klinkt inderdaad wat vreemd…

Vissen

Vissen zijn kwetsbaar en gevoelig. Ze hebben een sterke fantasie en zijn spiritueel ingesteld. Intuïtie is dan ook zeker wel hun ding. Ze offeren zich snel op voor een ander, maar ze kunnen zich ook heerlijk wentelen in slachtofferschap. Deze water-sterrenbeeld is wispelturig te noemen en bezit veel empathie.

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *