Skip to Content

Sterrenbeelden data & wat is mijn maanteken en betekenis

Sterrenbeelden data & wat is mijn maanteken en betekenis

Ieder mens heeft een sterrenbeeld, afhankelijk van het tijdstip waarop je geboren bent. De sterrenbeelden die we doorgaans gebruiken is eigenlijk je zonneteken. Je hebt namelijk ook nog je maanteken en een ascendent. Wat is het verschil hiertussen en wat zijn de kenmerken van ieder sterrenbeeld?

Verschil zonneteken, maanteken en ascendent

Lees jij altijd je horoscoop in de krant? Dan kijk je voor je sterrenbeeld naar je zonneteken. Dit is afhankelijk van de datum waarop je geboren bent. Dit zonneteken vertelt waar de zon stond toen je geboren werd en de zon staat hierbij voor je ego. Of anders gezegd staat dit teken voor jouw karaktertrekken, jouw persoonlijkheid.

Je maanteken is niet alleen afhankelijk van jouw geboortedatum, maar ook van het tijdstip waarop je geboren bent. Omdat de maan minder lang op dezelfde plek staat, zal het maanteken eigenlijk net iets meer vertellen dan de zon die veel langer hetzelfde teken doorgeeft. Er wordt gesteld dat je maanteken meer vertelt over je emoties en gevoelens.

En dan heb je nog een ascendent. Dit is het teken wat rijzende was aan de Oostelijke horizon toen jij geboren bent. Ook hiervoor heb je je geboortetijd nodig. Dit teken vertelt je hoe jij jezelf uit. Of anders gezegd: hoe je overkomt op anderen!

De combinatie van de drie tekens zullen dus een completer beeld geven. Ben je op de grens van twee sterrenbeelden geboren? Dan kan je ook nog eens een mix zijn van die twee sterrenbeelden! Dit noem je een cusp.

De sterrenbeelden en hun data

Hieronder zullen we de kenmerken vertellen van ieder sterrenbeeld. De data die erbij staan zijn de data die van toepassing zijn bij zonnetekens. Let op: ga je op zoek naar deze data online, dan zul je zien dat dit per site een dag ofzo kan verschillen.

Een paar dagen voor en na deze data wil zeggen dat je een cusp bent en kijk dan maar eens naar beide sterrenbeelden. Misschien herken je jezelf dan wel meer erin!

Ram (21 maart-20 april)

Een ram is een onafhankelijk typetje. Positief en houdt ervan om als leider te fungeren. De ram is impulsief en strijdlustig. Hij kan afstandelijk overkomen, maar ondertussen is hij wel openhartig.

Gevoelens tonen en erover praten kan moeilijk voor hem zijn. De ram is minder gelukkig met orders van anderen en zijn eigen zin doordrijven doet hij dan ook graag.

Stier (21 april – 21 mei)

De stier is een volhouder en doet de dingen graag op zijn eigen manier. Ze houden van rust en kunnen daardoor als lui overkomen. Iets gaan doen is een dingetje voor ze… Ze zijn bazig, veeleisend en manipuleren graag anderen.

Maar de stier is ook gek op humor, vrijgevig en als het moet juist een harde werker. Ze zijn behulpzamer dan wie dan ook. Geld weten ze goed mee om te gaan. De stier is toegewijd, eerlijk en heeft veel geduld. Heb je dat geduld echter te veel op de proef gesteld? Dan kan hij ontploffen!

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Een tweelingen heeft veel energie, is slim en charmant en kan goed communiceren. Een tweelingen is een denker, maar heeft wel behoefte aan afwisseling. Confrontaties worden het liefst ontlopen. Toch smult hij wel van leuke discussies.

Hij wil graag weten waarom anderen doen wat ze doen, maar wil wel graag zijn eigen gelijk halen. Tweelingen zijn scherp, positief, houden van humor, creatief en doen graag veel verschillende dingen (zodat het niet saai wordt!).

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Een kreeft heeft veel fantasie, beschermt, is geduldig maar ook verlegen. Een kreeft zal niet snel conflicten aangaan of eisen stellen. Maar als de kreeft eenmaal iets wil, dan gaat hij ervoor en zal hij niet snel toegeven.

De kreeft heeft een voorkeur voor alles wat bekend is en kan behoorlijk emotioneel zijn. Een kreeft zal zich naar anderen toe groot houden, waardoor de buitenwereld een ander beeld van hem heeft. Hij kan snel geraakt zijn en dit kan hij bij zich blijven dragen. Een kreeft zal zijn familie en vrienden te allen tijde beschermen en is huiselijk.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

De leeuw zet zichzelf graag in de schijnwerpers. Hij is loyaal, hartstochtelijk en sympathiek. De komiek uithangen of vechten als een leeuw voor zijn eigen idealen: ook dat hoort bij hem. Een leeuw houdt van positief leven, is eerlijk en laat zijn vrienden niet in de steek. Ruzie vermijden ze dan ook het liefst, ook omdat ze zich daar te goed voor voelen…

Hij respecteert ideeën van een ander, maar zal zijn eigen opvattingen trouw blijven. De leeuw is opgewekt en vindt dat iedereen mag zijn zoals hij is. Levenslust is zijn mooie natuur. Maar aandacht is wel iets waar hij om vraagt…en liefde! En als ze die niet krijgen, dan kan hij de aandacht gewoon zelf opeisen!

Maagd (24 augustus – 22 september)

De maagd is een perfectionist, kieskeurig maar zeker wel een aardig persoon. Ze zijn nuchter ingesteld en stellen zichzelf doelen om te bereiken en de focus op te leggen. Beloftes kom je na en dat verwacht hij dan ook van de ander.

Een maagd is een harde werker en wil problemen graag opgelost zien. Daarmee zit hij soms zichzelf in de weg omdat hij wel een piekeraar is en daardoor geen beslissing kan nemen. Hij is zelfstandig, zuinig en kritisch. Dat laatste geldt ook wel naar anderen toe, maar de lat ligt voor hemzelf nog het hoogst.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

De weegschaal is een bemiddelaar en weegt dus alles goed af… Het zijn charmante mensen die grappig zijn, fijne manieren hebben en rechtvaardig zijn. Ze hebben behoefte aan een harmonieuze omgeving.

Toch staat daar tegenover dat ze graag hun humor gebruiken ten koste van anderen. Mensen met het sterrenbeeld weegschaal kunnen ook lange discussies houden en daar zichzelf door mee laten slepen. De weegschaal is positief ingesteld, leert graag en is nieuwsgierig.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Een verleidelijk sterrenbeeld is de schorpioen. Ze trekken dan ook graag de aandacht, zijn mysterieus, maar ook juist doelgericht en loyaal. De schorpioen houdt graag alles in eigen hand om zo de controle te houden. Denk jij de schorpioen wel aan te kunnen sturen, dan heb je het mis!

Een schorpioen kan onrecht wat hem is aangedaan moeilijk vergeven. Eerlijkheid is een groot goed en ook spiritueel is hij geïnteresseerd. Helaas zijn ze ook jaloers en hebben ze de neiging om alles nogal zwart-wit te zien. Een middenweg is er niet.

Boogschutter (22 november – 22 december)

Een boogschutter is slim, positief, humoristisch en wil graag leren. Het is een echt mensenmens en is dan ook sociaal ingesteld. Vrienden worden makkelijk gemaakt en de boogschutter zal altijd eerlijk zijn. Dit verwacht hij andersom ook.

Negatieve emoties willen ze niet ervaren en praten over hun gevoelens is ook niet hun ding. Een boogschutter zal zo snel mogelijk verder willen met zijn leven als er iets gebeurd is en is dan ook gericht op het leven wat voor hem ligt. Verveling ligt wel snel op de loer.

Steenbok (23 december – 20 januari)

Een steenbok is serieus op veel gebieden. Hij houdt van discipline, stijl, voelt zich verantwoordelijk en moet een doel hebben om na te streven. Ze zijn wel geduldig en kunnen lang strijden om hun doel toch te bereiken.

Steenbokken kunnen vervallen in melancholie en wat zwaar op de hand zijn (door hun grote verantwoordelijkheidsgevoel). Ze zijn eigenwijs en willen graag zelf de dingen uitvoeren. Hij biedt een goed luisterend oor, maar zijn eigen gevoelens houdt hij liever voor zichzelf.

Waterman (21 januari – 19 februari)

De waterman is spontaan, zelfverzekerd en houdt ervan de dingen op een eigen manier te doen. Hij is sociaal en is van alle sterrenbeelden misschien wel de meest aardige. Plezier maken staat hoog in het vaandel. En wat hij wil doen, doet hij, ook als de mensen er schande van zullen spreken. Zijn fantasie kent geen grenzen en hij leeft voluit. In de omgang is hij makkelijk en kan heel inspirerend zijn voor anderen.

De andere kant is dat hij door zijn onafhankelijkheid en eigenheid ook als eigenwijs kan overkomen. Toch zal hij van anderen ook nooit verwachten dat zij zich aan hem aanpassen. Net zo goed als hij zijn eigen weg gaat, mogen anderen dat ook.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen zijn meelevend, luisteren goed en zijn spiritueel ingesteld. Ze worden dan ook als dromers gezien en zachtaardig. Ze zijn vriendelijk en meegaand, maar hebben wel degelijk een eigen mening en visie. Vissen zijn graag alleen, maar omgaan met mensen die op hen lijken vinden ze eveneens fijn.

Een middenweg bestaat niet echt bij vissen, waardoor ze over kunnen komen als arrogant. Het fantasievermogen van de vissen kent geen grenzen.

Hun emoties kunnen heel extreem zijn, van heel vrolijk tot heel verdrietig. Vissen zijn geïnteresseerd in alles om hen heen, weten hun intuïtie vaak goed te gebruiken en zijn zeer toegewijd. Conflicten worden vermeden en vissen hebben de neiging om zich van de realiteit af te sluiten door weg te vluchten in hun fantasie.

Meer informatie vind je hier.

Wil

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *