Skip to Content

Sporten zonder sportschool; alternatief voor thuis of buiten trainen

Sporten zonder sportschool; alternatief voor thuis of buiten trainen

We kunnen ons allemaal wel vinden in het feit dat bewegen gezond is. Maar naar de sportschool gaan is niet voor iedereen even gemakkelijk of leuk. Daarom hebben wij 10 alternatieven voor de sportschool op een rijtje gezet. Met deze alternatieven kun je gemakkelijk en vooral plezierig blijven bewegen!

Bewegen

Als je denkt aan een goede workout, dan denk je waarschijnlijk meteen aan de sportschool. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn namelijk talloze manieren om fit te blijven en je hoeft hiervoor niet per se naar de sportschool te gaan.

Ga eens een keer wandelen of hardlopen in de natuur. Geniet van de omgeving en de frisse lucht en je zult automatisch meer bewegen dan wanneer je in de sportschool staat.

Plan een paar keer per week een fietstocht in. Niet alleen is dit goed voor je conditie, maar je komt ook nog eens ergens anders.

Doe eens aan yoga of pilates. Dit zijn perfecte manieren om je lichaam en geest in balans te brengen.

Ga een dagje naar het strand of het zwembad. Zwemmen is een uitstekende workout voor je hele lichaam en het is ook nog eens ontzettend ontspannend.

Maak er een gewoonte van om iedere dag een halfuur tot een uur te wandelen. Doe dit bijvoorbeeld met je partner, je kinderen of je hond.

Doe eens aan at-home workouts. Er zijn genoeg oefeningen die je gewoon thuis kunt doen, zonder dat je speciale apparatuur nodig hebt.

Ga eens een keer paardrijden. Dit is niet alleen leuk, maar je krijgt er ook een heleboel spierkracht van.

Ga eens een dagje naar een pretpark of dierentuin. Dit is een leuke manier om wat te bewegen en tegelijkertijd iets te ondernemen.

Doe eens aan een dansworkshop. Dansen is niet alleen heel erg leuk, maar je kunt er ook een heleboel calorieën mee verbranden.

Ga eens een dagje wandelen met vrienden of familie. Zo kun je quality time met hen doorbrengen en tegelijkertijd wat beweging krijgen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *