Skip to Content

Spaghetti bolognese met veel groenten; Italiaans pasta recept

Spaghetti bolognese met veel groenten; Italiaans pasta recept

De Italiaanse keuken is toch wel één van mijn favorieten en spaghetti bolognese is dat van de kinderen. Ik blijf me verbazen over hoe de Italianen met weinig ingrediënten een zeer smaakvol gerecht kunnen neerzetten.

Of het nu komt door de zon dat alles zoveel smaak heeft geen idee, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Afgelopen zomer in Venetië is het me een beetje gelukt om deze bolognese smaak na te maken.

Met behulp van de verse sauzen van Albert Heijn deed ik een poging en ik moet eerlijk bekennen, zo lekker heb ik het thuis nog niet gehad. Je kan deze bolognese saus ook prima gebruiken voor een penne rigatoni bolognese taart.

Ingrediënten spaghetti bolognese

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 500 gram spinazie
  • 300 gram gehakt (of anders champignons)
  • 125 gram spekjes
  • AH verse pastasaus rode paprika, gedroogde tomaat (hier)
  • penne
  • grana padano

Bereidingswijze

Je begint met het koken van water voor de pasta. In de tussentijd snijd je de ui fijn die je in de olijfolie aanbakt. Daar voeg je de spekjes aan toe, en als die een beetje gebakken zijn, het gehakt.

Ondertussen snijd je de tomaten en cherrytomaatjes. Die bak je even mee.

Daarna gaat de spinazie erbij. Dit neemt veel ruimte in, maar slinkt enorm. Je kunt die eventueel in delen toevoegen. Zo krijg je een mooie combinatie van frisse kleuren.

Als laatste voeg ik de fijngesneden paprika toe zodat deze nog lekker knapperig is.

Natuurlijk niet de saus vergeten! Ik leeg eerst de pot, vul hem daarna met een klein laagje water, even schudden zodat ook de laatste saus erbij komt. Dan de pasta afgieten en je bent klaar om op te scheppen.

Als eerste de pasta, dan de saus en tot slot de kaas. Aanvallen maar! Ook zonder aanvullende groenten, maar met gehakt, is deze saus erg lekker en voedzaam.

Tip: Extra lekker maak je het door, nadat je het vlees hebt gebakken, het ‘af te blussen’ met rode wijn. De alcohol verdampt dus voor de kinderen geen reden om het te laten.

Het eindoordeel

Pasta is altijd een favoriet hier in huis. Ze vinden de pasta lekker en in de saus kan je altijd lekker veel groenten ‘verstoppen’ door ze lekker fijn te snijden. Ook deze pasta beviel erg goed.

Normaal houden ze niet van groene stukjes in de pasta, terwijl ze spinazie á la crème wel lekker vinden. Ook deze ‘blaadjes’ aten ze gewoon op. Zelf was ik onder de indruk van de smaak van de saus.

Het was echt heel lekker en smaakvol. En dan is het fijn als het ook nog eens vol met groenten zit. Nu waren de kinderen helaas wat moe na een dag weggeweest te zijn, dus leeg gingen de bordjes niet. Maar ze vonden het wel erg lekker.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *