Het najaar en de winter zijn echt seizoenen voor een heerlijk soepje. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de lekkerste recepten van andere bloggers. Zonder pakjes en zakjes, daarom kan het wat langer duren, maar is het wel zo lekker! Deze staan zeker op mijn shortlist om dit najaar eens te proberen!
Pompoensoep
Op de blog van Elisabeth kwam ik dit recept tegen voor pompoensoep. Zij heeft hiervoor een kabocahpompoen gebruikt. Voordat je begint met koken is deze even in de oven gegrild zodat de smaak iets zoeter wordt. Daarna kan je hem al nuttigen of nog wat verder bereiden tot een soep.
Daarvoor heb je nodig 1 kg pompoen, olijfolie, 2 uien, 2 grote winterpenen of 5 kleine, 3 tenen knoflook, ½ liter bouillon, ½ – ¾ liter water, 4 tl Vadouvan, peper, zout, kookroom en verse salie.
Het complete recept vind je bij Elisabeth. Het resultaat ziet er in ieder geval goed uit en haar zoon vindt het ook erg lekker!
Spinnensoep
Ideaal voor Halloween; deze soep met spinnen met recept van Kelly. Bestaande uit lijfjes van gehaktballen en poten van spaghettislierten. Voor deze soep maak je een soep naar eigen smaak.
De gehaktballen kan je maken van gehakt, in combinatie met een eitje, zout, peper en paneermeel eventueel een uitje. De spaghetti steek je er ongekookt doorheen en laat ze vervolgens in de soep zacht worden.
Gezonde groene (broccoli courgette) soep
Natuurlijk mag een groene soep niet ontbreken in dit overzicht, dit recept kwam ik tegen bij Bregje. Natuurlijk hoort een stevig bordje snert met rookworst erbij in de winter. Maar deze courgettesoep is ook zeker een aanrader.
Voor dit recept heb je nodig: water, groentebouillonblokjes, teentje knoflook, een goede stronk broccoli, courgette, halve zak verse bladspinazie, crème fraîche en Hollandse garnalen.
Nu ben ik geen liefhebber van garnalen, of alles wat uit de zee komt, maar daar zijn vast alternatieven voor. Hij zit in ieder geval boordevol groenten, goede manier om de vitaminen aan te vullen.
Bloemkool – champignonsoep met blauwe kaas
Tot slot nog deze soep van Karen die ook twee soorten groenten combineert; namelijk kastanjechampignons en bloemkool. Een recept waarmee je rustig kan variëren.
Zonder de blauwe kaas ook zeker een aanrader voor kinderen. Voor dit recept heb je nodig, 1 kleine bloemkool, 150 gram kastanjechampignons, 2 bospaddestoelen, 1 ui, knoflook, bouillonblokjes, ongezouten walnoten, bieslook, olijfolie, water, peper, zout en 125 gram blauwe kaas.
Paprikasoep
Zelf ben ik erg fan van tomatensoep maar ook een paprikasoep gaat er wel goed in. Dit recept van Laura ga ik dan ook zeker proberen.
Op het boodschappenlijstje staan de volgende ingrediënten, maar natuurlijk kan je ook een beetje improviseren en daar vanaf wijken. 2 Rode paprika`s, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 wortel, 2 tomaten, olijfolie, paprikapoeder, water, bouillontabletten en 125 ml crème fraîche. Een vrij eenvoudig recept dus, maar zeer smaakvol.
Meer recepten vind je hier.
- De toekomst van duurzaam bouwen - 07/10/2024
- Herfst films - 28/09/2024
- Traditionele herfstbloemen - 01/09/2024
De paprika soep heb ik opgeslagen!! Ik maakte voorheen nooit zo graag soep maar kreeg laatst courgette soep met zalm erin en wat is dat lekker zeg, vooral als ik het koud heb wn nog gezond ook. Thx!
Ik hou van soep!!!!