Skip to Content

Slowcooker cake recept bakken met chocolade

Slowcooker cake recept bakken met chocolade

Naast het avondeten en stoofpotjes kun je ook prima desserts en zelfs een taart bereiden in de slowcooker. Als eerste maakte ik een chocolade cake die ik overdag aan had gezet zodat we hier na schooltijd van konden smullen.

De basis van dit chocolade slowcooker recept vond ik in het receptenboek dat ik bij de multicooker (hier) kreeg, maar heb ik iets aangepast.

Het is een vrij eenvoudig gerecht dat je lekker makkelijk kunt maken en met ingrediënten die je vaak wel standaard in huis hebt. De kinderen vonden het natuurlijk erg lekker! En is ook geschikt voor een cake bowl.

Ingrediënten chocolade cake slowcooker

Voor deze taart heb je het volgende nodig:

  • 150 gram chocolade
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding

Als je aan de slag gaat meng je 100 gram boter en de chocolade in een pannetje op het vuur.

Ondertussen klop je de eieren in een schaal en schep je de suiker er doorheen. Daarna meng je het chocolademengsel er doorheen. Eventueel voeg je 50 gram bloem of havermout toe.

Daarna gaat het geheel in de slowcooker, maar wel nadat je een stuk bakpapier er in hebt gevouwen. Ik had hem eerst in het stoommandje gedaan, maar toen werd hij niet helemaal gaar. Daarom met het bakpapier eruit getild en direct in de pot gedaan en nog eventjes wat langer aangezet en toen was hij wel goed gaar.

Nadat de cake klaar was heb ik hem bestrooid met wat poedersuiker en een soort aardbeiensaus. Het fijne is dat de binnenkant nog heerlijk zacht is terwijl de buitenkant lekker knapperig is.

Het was in ieder geval een groot succes en de kinderen vonden het heerlijk, sterker nog het vriendinnetje wilde graag een stukje mee voor haar broers en moeder omdat zij het ook moesten proeven!

Het voordeel is dat je deze taart ook een paar dagen kunt bewaren in de koelkast.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *