Skip to Content

Slimme verlichting Philips Hue ervaringen

Slimme verlichting Philips Hue ervaringen

Natuurlijk is de kinderkamer er in eerste instantie om te slapen hue. Een plek waar ze zich veilig voelen en zeker als jong kind meer dan de helft van de tijd doorbrengen.

Naar mate de kinderen ouder worden merk ik dat dit ook steeds meer een plek wordt om zich terug te trekken. Ze willen een plekje van henzelf, waar de ‘eigen’ regels gelden of ze met hun eigen speelgoed kunnen spelen zonder dat direct te hoeven delen.

Gelukkig zijn ze hier nu op een leeftijd dat ze het samenspelen (weer) hartstikke leuk vinden met als gevolg dat we op zondagochtend rustig tot negen uur in bed kunnen blijven liggen (wat best luxe is voor ouders) en horen hoe ze samen alles overhoop halen maar vooral de grootste lol hebben.

Functionele verlichting

Ook de verlichting van een slaapkamer is met deze ontwikkeling meegegroeid. Was het vroeger met name het functionele aspect van de verlichting, dat als meest belangrijk werd beschouwd, de ruimte moest gewoon goed verlicht zijn.

Tegenwoordig wordt steeds meer het belang ingezien van goede verlichting, die samengaat met de functionaliteit van de kinderslaapkamer.

Slimme draadloze verlichting Philips Hue

Een nieuwe trend zijn de sfeervolle lampen van Philips Hue met kleuren die zich kunnen aanpassen aan je humeur. Wie weet heb je ze vorig jaar wel gezien bij The Voice? Via de app paste de achtergrondkleur zich aan aan de muziek en het beeld van de tv voor een optimale experience.

Hartstikke gaaf natuurlijk. Het starterspakket bestaat uit drie lampen en een bridge waarmee je ze aan elkaar koppelt. Op die manier kan je de hele kamer verlichten.

Mocht dat teveel voor je zijn dan zijn er ook twee andere modellen zoals Hue white waarmee je handig de verlichting kan bedienen.

Bijvoorbeeld als je in de auto zit om weg te gaan en ziet dat het licht op zolder nog aanstaat. Of je het licht in de achtertuin aan wilt doen. Er is zoveel om te bedienen via de telefoon zoals de thermostaat, gordijnen en zelfs de deurbel. Waarom dan niet ook de verlichting?

Een andere optie is de Hue White ambiance waarmee je de wittinten kan instellen.

Geen discokleurtjes dus, maar wel de mogelijkheid om meer te genieten van dagelijkse momenten zoals het wakker worden, je opmaken, lezen of achter de computer werken.

Hierdoor kan je optimaal ontspannen of je juist concentreren. Ook handig voor de kinderen dus die daar hun voordeel mee kunnen doen.

De Philips Hue lampen kan je kopen bij Lampenonline.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Lilian Lilian schreef:

    Ik vond afgelopen week een gele lamp en toen zei ik nog tegen m’n man dat we eigenlijk allemaal verschillende kleuren lampen moeten kopen, omdat hij van wit houdt en ik van kleur. Maar deze zijn helemaal ideaal! ?