Skip to Content

Heerlijke slagroomgerechten die iedereen zal waarderen

Heerlijke slagroomgerechten die iedereen zal waarderen

Slagroom is een van de meest veelzijdige ingrediënten in de keuken en kan worden gebruikt in een breed scala aan gerechten. Van zoet tot hartig, slagroom kan een eenvoudig gerecht omtoveren tot een hemelse traktatie. Daarom dat er zelfs ieder jaar een slagroom dag op de kalender staat!

In dit artikel delen we enkele van onze favoriete slagroomgerechten.

Aardbeien slagroomtaart

Aardbeien slagroomtaart is een klassiek dessert dat nooit uit de mode raakt. Het is een perfecte combinatie van zoete aardbeien, romige slagroom en luchtige cake. Het maken van deze taart is eenvoudig en het resultaat is altijd indrukwekkend. Begin met het maken van een vanillecake en snijd deze in drie lagen. Klop vervolgens slagroom en suiker samen tot stevige pieken ontstaan en verdeel deze over de cake. Leg plakjes verse aardbeien bovenop de slagroom en leg de volgende laag cake erop. Herhaal dit proces tot alle drie de lagen zijn gebruikt. Serveer met extra slagroom en aardbeien voor een extra verwennerij.

Aardappelpuree met slagroom

Slagroom kan ook worden gebruikt om hartige gerechten een romige en decadente textuur te geven. Knoflook-peterselie aardappelpuree met slagroom is een perfect voorbeeld van zo’n gerecht. Begin met het koken van aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens knoflook en boter toe en pureer de aardappelen tot een glad mengsel. Klop slagroom op tot deze stijf is en vouw deze voorzichtig door de aardappelpuree. Voeg tenslotte gehakte peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer als bijgerecht bij gegrilde kip of rundvlees voor een heerlijke combinatie van smaken en texturen.

Slagroomtruffels

Slagroomtruffels zijn een eenvoudig en heerlijk dessert dat snel gemaakt kan worden. Smelt chocolade au bain-marie en voeg vervolgens slagroom toe. Roer tot alles goed gemengd is en voeg eventueel een snufje zout toe voor extra smaak. Laat het mengsel afkoelen en rol er vervolgens kleine balletjes van. Rol de balletjes door cacaopoeder of gehakte noten en laat ze opstijven in de koelkast. Serveer als een heerlijke traktatie na het diner of als feestelijke traktatie bij een feestje.

Aardbeien romanoff

Slagroomtruffels zijn een klassieke traktatie die altijd in de smaak valt. Het eenvoudige recept is snel en gemakkelijk te maken en vereist slechts een paar ingrediënten. Begin met het smelten van chocolade au bain-marie en voeg vervolgens slagroom toe. Roer alles goed door en voeg eventueel een snufje zout toe voor extra smaak. Laat het mengsel afkoelen en rol er vervolgens kleine balletjes van. Rol de balletjes door cacaopoeder of gehakte noten en laat ze opstijven in de koelkast. De slagroomtruffels zijn klaar om te serveren als een heerlijke traktatie na het diner of als feestelijke traktatie bij een feestje.

Meer recepten vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *