Sinterklaas snacks; gezonde hartige recepten maken

Ik nam een duik in Pinterest en vond daar een aantal interessante hartige hapjes en Sinterklaas recepten als vervanger voor al die chocoladeletters en pepernoten.

Al die zoetigheid rondom Sinterklaas komt je op een gegeven moment echt je neus uit. Ook bij kinderen is dit vaak het geval en dan is het fijn als je een gezond (en lekker) alternatief kunt aanbieden.

Hartige banketletter

Gemakkelijk te maken (je kunt hem trouwens ook gewoon vullen met mager gehakt of light kaas oid) en het ziet er ook nog eens leuk uit. Bladerdeeg is niet per definitie het meest gezonde dat je kunt eten, maar lekker is het natuurlijk wel. Wil je toch een ‘gezond hapje’, maak dan je bladerdeeg zelf.

Stoomboot

Een stoomboot gemaakt van een eierkoek, leuk als traktatie, maar ook zeker zeer geschikt als toetje na de maaltijd bijvoorbeeld. Wel raad ik je aan om de eierkoeken zelf te maken (zonder suiker).

Bladerdeeg cadeautjes

Wederom met bladerdeeg (zelf maken dus…erg lekker en helemaal niet moeilijk). In het cadeautje kan je een vulling stoppen naar keuze, bijvoorbeeld appel en rozijnen, maar ook iets hartigs.

Sinter-eitje

Gezond en erg lekker, een Sinter-eitje! Men neme een ei, paprika en wat kaas en voilà, je maakt met gemak je eigen snack. Leuk voor op tafel tijdens pakjesavond ook! Stiekem cheaten, maak dan zijn snor en baard van een klein beetje mayo. Het volledige recept vind je op Moodkids.

Sinterklaasprikkers

Banaan, appel, mandarijn en satéprikkers is alles wat je nodig hebt om deze leuke Sinterklaasprikkers te maken. Het ziet er leuk uit én het is ook nog eens heel erg gezond!

Pieten met muts

Ook dit is weer ontzettend gemakkelijk zelf te maken; druiven, komkommer, tomaatjes en prikkertjes en je kunt aan de slag. Indien je een ander kleur pietje wilt, kun je ook kiezen voor witte (groene) druiven natuurlijk.

Appel-mijters

Lekkere sinterklaastraktatie, gemaakt van alleen appelpartjes. Het kruis snijd je met een mesje makkelijk uit. Simpel en ook heel gezond.

Mandarijnen pietjes

Kijk dan hoe leuk deze mandarijnen pietjes zijn. Je kunt de kids zelf de pietenmuts laten knutselen met papier en vloeipapier. Leuk om te trakteren ook!

Druiven-paardjes

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk ook zijn paard Amerigo. Je kunt zelf uitkiezen welke kleur paarden je wilt maken. Verder is deze snack natuurlijk weer supergezond.

Saté-letters van kipfilet

Met kipfilethaasjes maak je deze heerlijke letters. Leuk voor bij het gourmetten bijvoorbeeld tijdens Sinterklaasavond!

Pizza mijters

Pizza’s zijn de favoriete hapjes van mijn kinderen. Deze minipizza’s in mijtervorm met kaas, paprika of tomaat en salami gaan er vast zó in.

Pannenkoek; zak van Sinterklaas

Zijn je kinderen fan van pannenkoeken? Deze vul je met vruchten, hartige ingrediënten of wellicht ijs als toetje (al heb je dan wel kans dat het ijs door luchtgaten heen smelt). Touwtje er om en klaar is je zak van Sinterklaas.

Ken jij nog gezonde / hartige hapjes voor Sinterklaas?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *