Skip to Content

11-11 Singles Day Nederland; korting en aanbiedingen

11-11 Singles Day Nederland; korting en aanbiedingen

Singles Day wordt in Nederland ook wel vrijgezellendag genoemd en is overgewaaid uit China. Het idee erachter is dat je het leven als vrijgezel viert, door bijvoorbeeld jezelf te verwennen.

Veel winkels besteden daarom aandacht aan Singles Day en geven op die dag kortingen, zodat vrijgezellen iets leuks voor zichzelf kunnen kopen om zichzelf eens goed in de watten te leggen.

Hoe is Singles Day ontstaan?

Over het ontstaan van Singles Day bestaan meerdere verhalen, maar duidelijk is dat de vrijgezellendag afkomstig is uit China:

Singles Day zou een dag zijn die is bedacht door mannelijke studenten aan de Universiteit van Naking, China.

Singles Day zou gaan over het liefdesverhaal van een student van de Universiteit van Nanking, Mu Guang Kun, die geboren werd op 11-11-1970. Zijn vriendin kwam te overlijden, en daarom wilden zijn vrienden een dag organiseren die in het teken zou staan van het vrijgezel zijn van deze student.

Waarom is Singles Day op 11-11?

Singles Day wordt in Nederland ook wel vrijgezellendag genoemd en is overgewaaid uit China. Het idee erachter is dat je het leven als vrijgezel viert, door bijvoorbeeld jezelf te verwennen.

Op deze datum, 11-11, komt het getal 1 het vaakst voor. In China, waar het fenomeen Singles Day dus vandaan komt, wordt het getal 1 gezien als symbool voor alleen zijn, oftewel single zijn.

Sinds 2017 wordt ook in Nederland aandacht besteed aan Singles Day op 11 november, hoewel het nog niet zo populair is als Black Friday, wat jaarlijks gevierd wordt op de dag na Thanksgiving (de vierde donderdag van november).

Singles Day valt dus elk jaar op dezelfde datum, namelijk op 11 november. In 2020 valt Singles Day op een woensdag en in 2021 op een donderdag.

Veel webwinkels kiezen er echter voor om kortingen aan te bieden die langer geldig zijn dan alleen op Singles Day zelf, bijvoorbeeld ook nog de dag ervoor of erna. Soms kun je zelfs een heel weekend lang korting krijgen rondom Singles Day, of de hele week waarin deze dag valt.

Voor wie is Singles Day bedoeld?

Ondanks dat de naam doet vermoeden dat Singles Day een speciale dag is voor vrijgezellen, is Singles Day eigenlijk een dag die leuk is voor iedereen. Dus jong of oud, single of in een relatie: iedereen mag een eigen invulling geven aan deze dag op 11 november.

Het gaat dus al niet meer om mensen die single zijn en hier zo gelukkig mee zijn dat ze het op een speciale dag willen vieren. De dag heeft vooral een positieve insteek waardoor het voor iedereen leuk is.

Omdat Singles Day eigenlijk draait om het shoppen met veel korting, zoals op Black Friday, is Singles Day wel écht iets voor jou als je houdt van goede aanbiedingen en koopjes scoren.

De meeste aanbiedingen worden van tevoren aangekondigd, maar de allerbeste kortingen komen meestal pas op het laatste moment online te staan.

Als je er zeker van wilt zijn dat je geen aanbieding zult missen, kun je dus het beste rond middernacht op 10 november al klaar zitten voor de computer, zodat je er niet naast grijpt.

Welke winkels in Nederland doen mee aan Singles Day?

Singles Day wordt in Nederland ook wel vrijgezellendag genoemd en is overgewaaid uit China. Het idee erachter is dat je het leven als vrijgezel viert, door bijvoorbeeld jezelf te verwennen.

Elk jaar doen er weer meer winkels mee aan Singles Day. In 2017 is de feestdag vanuit China overgewaaid naar Nederland en wordt het hier jaarlijks gevierd door een aantal webshops dat kortingen aanbiedt.

Naar verwachting gaan er steeds meer webshops meedoen aan Singles Day en worden ook de kortingen elk jaar weer overtroffen. Deze webwinkels en merken deze mee aan de laatste editie van Singles Day:

Bol.com claimt eigenlijk Singles Day naar Nederland te hebben gehaald. Het was namelijk één van de eerste webwinkels in Nederland die meedeed aan deze speciale dag voor vrijgezellen. De eerste editie van Singles Day in Nederland zorgde voor de drukste zaterdag ooit bij Bol.com.

Bol.com heeft meestal een heel weekend rondom Singles Day waarin extreem veel korting wordt aangeboden op veel producten binnen verschillende productcategorieën. Je kunt op Singles Day op Bol.com bijvoorbeeld parfum, make-up, elektronica en sieraden kopen met hoge kortingen!

Singles Day is voor webwinkels al succesvoller gebleken dan Black Friday. In 2018 kon bijvoorbeeld Bol.com de omzet maar liefst verdrievoudigen door mee te doen aan dit shoppingevenement!

Door steeds meer reclame te maken voor Singles Day en de aanbiedingen die webshops op die dag hebben, zal Singles Day naar verwachting steeds populairder worden en zullen webwinkels steeds meer omzet draaien.

Kortingen zijn meestal tussen de 30% en 50%, en soms krijg je bijvoorbeeld ook een gratis product bij aankoop van een bepaald product. Het kan wel hard gaan tijdens Singles Day! Zorg dus dat je er op tijd bij bent om te voorkomen dat je misgrijpt doordat een artikel bijvoorbeeld al uitverkocht is.

Waarschijnlijk gaan ook winkels zoals HEMA, bouwmarkten, voedingswinkels en woonwinkels in de toekomst deelnemen aan Singles Day. Welke winkels precies meedoen aan Singles Day in nu nog niet precies bekend, maar vaak krijg je dit van tevoren wel te horen doordat er goed voor geadverteerd wordt.

Ook is nog niet bekend wat voor producten met korting zullen worden aangeboden, en soms worden deze ook pas echt op het allerlaatste moment bekendgemaakt.

Maar dat is juist zo leuk aan Singles Day, dat je vol spanning wacht tot het eindelijk zo ver is en dat je gebruik kunt maken van de fantastische kortingen die door de webwinkels worden aangeboden.

Bovenstaande webwinkels bieden vooral aanbiedingen aan in de volgende categorieën:

  • Cosmetica
  • Elektronica
  • Fashion
  • Wonen

De bovengenoemde productcategorieën zijn ook eigenlijk best logisch, als je bedenkt dat Singles Day in het leven is geroepen om het leven als vrijgezel te vieren en daarom jezelf eens goed te verwennen.

Misschien een nogal stereotype voorbeeld, maar veel vrouwen doen dat dan toch door bijvoorbeeld een lekker geurtje of nieuwe schoenen voor zichzelf te kopen, terwijl mannen bijvoorbeeld een nieuwe elektronische gadget kopen voor zichzelf.

Jisca van de Kerkhof

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *