Skip to Content

Sieraad ontwerpen; zelf eigen ketting maken met juwelier

Sieraad ontwerpen; zelf eigen ketting maken met juwelier

Ben je al lang op zoek naar dat ene sieraad, maar kun je het maar niet vinden? Ga eens langs bij een juwelier om samen je eigen sieraad te ontwerpen.

Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Juwelier Jos in Gouda. Als ambachtelijke goudsmid neemt hij je mee in het ontwerpproces, daarna wordt het sieraad afgemaakt in het eigen atelier.

Jouw ideale sieraad

Je hebt waarschijnlijk al een idee van het sieraad dat je wil. Een elegante ring of een statement ketting bijvoorbeeld.

Met dat idee kun je al goed bij een juwelier terecht. De juwelier zal je nog wat meer vragen stellen. Tijdens welke gelegenheid wil je het sieraad dragen?

Is het voor formele gelegenheden of wil je het graag dagelijks dragen om iedere outfit een beetje op te vrolijken?

Let bij het kiezen van jouw sieraad ook op de kleding waar je het bij zult dragen. Zo staat een collier bij de ene outfit heel anders dan bij de andere.

Hetzelfde geldt voor armbanden. Die kunnen er bij verschillende mouwen anders uitzien.

Gelukkig hebben de meeste juweliers genoeg sieraden die je kunt passen. Op die manier krijg je een goed beeld, van waaruit je verder kunt gaan ontwerpen.

Het is ook mogelijk om een set sieraden te ontwerpen, zo kun je bijvoorbeeld een armbandje laten ontwerpen samen met je dochter.

Je eigen sieraad ontwerpen met de juwelier - Mamaliefde.nl

Het ontwerpen van je eigen sieraad

Nadat jij je wensen met de juwelier hebt besproken en een aantal sieraden hebt gepast, gaan jullie samen tekenen. In eerste instantie zijn dit schetsen op papier, zodat jouw ontwerp al een beetje tot leven komt.

Daarna maakt de juwelier een 3D-tekening met een speciaal programma op de computer.

Misschien ben je zelf ook al wat aan het tekenen geweest. Die kun je gerust meenemen, dan kunnen jullie daar op voortborduren.

Gravures en stenen

Tijdens het tekenen denken jullie samen ook na over verschillende details van het eigen sieraad. Zo wordt het edelmetaal gekozen en kiezen jullie eventueel stenen en gravures.

Bij de stenen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een diamant, of voor een edelsteen met een betekenis. Let bijvoorbeeld op een steen die passend is bij jouw sterrenbeeld.

Ontwerp je bijpassende sieraden voor je kinderen? kies dan voor iedereen een passend steentje, zoals een geboortesteen.

Gravures maken het sieraad nog persoonlijker. Dat kan bijvoorbeeld een vingerafdruk zijn, een bepaald teken of een naam of een belangrijke datum.

Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de naam/namen van je kind/kinderen.

Het zelf ontwerpen van een sieraad kan wat duurder zijn, maar je weet zeker dat het een sieraad is die je jaren zult dragen. Ook is het een uniek sieraad die niemand anders heeft!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *