Skip to Content

Vergeet jij ook altijd dat je schoorsteen geveegd moet worden? 

Vergeet jij ook altijd dat je schoorsteen geveegd moet worden? 

Het belang van regelmatig schoorsteenvegen mag niet onderschat worden, maar helaas is het een klus die vaak over het hoofd wordt gezien. Een slecht onderhouden schoorsteen kan echter grote risico’s met zich meebrengen. Door het gebruik van haarden, kachels en openhaarden hoopt zich creosoot op in de schoorsteen, een brandbaar residu dat kan leiden tot schoorsteenbranden.

Daarnaast kunnen vogelnesten, bladeren en ander vuil de luchtwegen blokkeren en zorgen voor een verminderde rookafvoer, wat kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Gelukkig is er een oplossing. Door een professionele schoorsteenveger in te schakelen, kun je ervoor zorgen dat je schoorsteen grondig gereinigd wordt en eventuele problemen tijdig worden opgemerkt.

Wil je nooit meer vergeten dat je tijdig een schoorsteenveger inhuren moet, dan is de schoorsteenveegverzekering van Univé alles wat je nodig hebt. 

Waarom schoorsteenvegen? 

Het is aanbevolen om minstens één keer per jaar je schoorsteen te laten vegen. Dit geldt met name voor huishoudens die regelmatig gebruikmaken van haarden, kachels of openhaarden. Een schoorsteenveger voert een grondige inspectie en reiniging uit om de veiligheid en efficiëntie van de schoorsteen te waarborgen.

Tijdens het schoorsteenvegen zal de vakman eerst de schoorsteen visueel inspecteren op eventuele schade, blokkades of creosootvorming. Vervolgens zal hij speciale gereedschappen gebruiken om de roet- en creosootafzettingen te verwijderen, zodat de luchtwegen van de schoorsteen weer vrij zijn.

Daarnaast zal de schoorsteenveger advies geven over eventuele reparaties of verbeteringen die nodig zijn om de veiligheid en efficiëntie van de schoorsteen te optimaliseren. Het periodiek laten vegen van je schoorsteen zorgt voor een veiligere en beter functionerende installatie, waardoor je met een gerust hart kunt genieten van de warmte en gezelligheid in huis.

Een schoorsteenveegverzekering afsluiten 

Bij Univé kun je een Veilig Wonen verzekering afsluiten, waarmee je geen omkijken meer hebt naar het regelmatig laten vegen van je schoorsteen. Deze verzekering biedt alle preventieve maatregelen die je nodig hebt zoals het laten inspecteren en vegen van je schoorsteen.

Met deze verzekering ben je verzekerd van de expertise van ervaren schoorsteenvegers, die periodiek jouw schoorsteen controleren en reinigen. Dit biedt gemoedsrust en zorgt ervoor dat je altijd voldoet aan de noodzakelijke veiligheidsvoorschriften. Het enige wat je hoeft te doen om deze verzekering af te sluiten, is even naar de site van Univé te gaan.

Als je de verzekering eenmaal afgesloten hebt, zal de schoorsteenveger zelf contact met jou opnemen voor een veegbeurt. Zo vergeet je dus nooit meer dat het weer tijd is voor het periodieke onderhoud van je schoorsteen. 

Meer onderhoud uitbesteden? 

Mocht het je bevallen om onderhoud aan je woning uit te besteden aan de specialist, bekijk dan ook de overige opties van de Veilig Wonen verzekeringen eens. Je kunt namelijk ook het reinigen van je dakgoten overlaten aan een expert, of wanneer je nooit meer omkijken wilt hebben naar je cv onderhoud, dan kun je dit ook laten verzekeren. Hoe meer pakketten je kiest, hoe meer voordeel je kunt pakken. We kunnen dit dus gerust een win-win-situatie noemen. 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *