Skip to Content

Schoenentrends; van dad shoes tot animal print sneakers

Schoenentrends; van dad shoes tot animal print sneakers

Eén van de meest gekochte spullen die vrouwen in hun garderobekast hebben staan, zijn schoenen. Elk nieuw trend seizoen gaan de vrouwen weer op schoenenjacht.

Mannen blijven hier duidelijk achter met de aankoop van schoeisel, maar zijn er toch sinds de jaren ’70 meer op gefocust en kopen meer schoenen dan ze ooit deden.

Vrouwen echter, hebben al gauw zo’n 20 paar, die ze geregeld dragen. Laarzen voor de winter, sneakers in de zomer en halfhoge laarsjes in voorjaar en herfst. Vrouwen kunnen geobsedeerd zijn door schoenen.

Een bizar voorbeeld is Imelda Marcos die 7500 paar schoenen bezat. Darlene Flynn versloeg echt elke vrouw. Zij had ruim 16.000 paar schoenen.

Waarom willen vrouwen steeds weer trendy schoenen

Vrouwen willen de laatste schoenentrends in hun kleding en daar hoort altijd een nieuw paar schoenen bij. Bij een bepaalde jurk wordt weer een ander soort schoeisel gekozen dan onder een mooie wijde broek.

Ook onder de spijkerbroek draag je een andere schoen dan onder een jurk. Een vrouw wil er altijd op z’n voordeligst bijlopen, een complete outfit van damestas tot en met trendy schoenen zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt. Daarom ging ik bij Sacha op zoek naar gave schoenen.

Wat ook een voordeel van schoenen is, je bent niet afhankelijk van een kledingmaat. Een wat dikkere vrouw kan net zulke mooie schoenen aan als een slanke vrouw.

Schoenen maken elke outfit compleet. Het kopen van schoenen geeft een vrouw een tevreden en voldaan gevoel. Het lijkt een beetje op het eten van chocolade.

Eén van de meest gekochte spullen die vrouwen in hun garderobekast hebben staan, zijn schoenen. Elk nieuw trend seizoen gaan de vrouwen weer op schoenenjacht.

De 3 nieuwste trends op schoenengebied

De animalprint

In navolging van de kleding die is voorzien van een animal print, zijn nu ook de schoenen voorzien van een luipaard- of panterprint. Al een aantal jaar maakt de animalprint de dienst uit in fashionland.

We zien deze print komende zomermaanden op sneakers maar ook op hooggehakte damesschoenen. Wil je geen print van een dier op je kleding maar toch meedoen met de laatste mode? Dan zijn schoenen met deze prints de oplossing.

De dad sneaker

De dad sneaker, is een wat lompe vorm van het oorspronkelijke model. Met hun dikke zool en een wat grovere uitstraling, zijn deze sneakers het modebeeld van komende zomer.

Er zijn mensen die deze chunkey’s geweldig vinden, maar evenzoveel vinden deze schoenen not done en te grof. De wat grovere schoen, kan op een aantal manieren goed gecombineerd worden met een aantal trendy outfits.

Draag ze met een jeans waarvan de pijpen zijn opgerold of onder een wijde broek. Ook kunnen ze onder een strak kort jurkje de show stelen.

Espadrilles

Espadrilles zijn eigenlijk nooit weggeweest. Deze schoenen die oorspronkelijk uit de Pyreneeën afkomstig zijn, worden als luchtige zomerschoen gedragen. Het materiaal is katoen of canvas aan de bovenzijde en de zool bestaat vooral uit jute met een klein laagje rubber.

Het zijn geen schoenen waar je even de vierdaagse op gaat lopen, maar ze zijn bedoeld om als lekker, luchtig schoentje tijdens de zomerdagen te dragen. Espadrilles hebben dezelfde voordelen als slippers en sandalen. Je draagt ze onder een jeans of juist een zwierige rok.

In vele kleuren te koop zodat je er elke outfit mee kan combineren.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *