Skip to Content

Safire BBQ Cooker review met speciale of echte briketten

Safire BBQ Cooker review met speciale of echte briketten

Als het zonnetje schijnt vind ik het heerlijk om buiten te eten. Helemaal nu we een heerlijke relaxhoek hebben om op te zitten. Ik vind het ook heerlijk om dan buiten te BBQ-en.

Dat haalt toch wel de spontaniteit er vanaf om bij mooi weer lekker naar buiten te gaan. Met de Safire BBQ / Outdoor Cooker is daar echter verandering in gekomen. 

Alleen die lucht die daarvanaf komt… dat hoort erbij natuurlijk, maar alle aan het water grenzende tuinen ruiken het dan (althans ik ruik het ook als zeven huizen verderop, schuin tegenover aan de andere kant van het water, iemand bbq’t) in combinatie met buren die dat graag vooraf willen weten.

Kampvuur

Dat haalt toch wel de spontaniteit er vanaf om bij mooi weer lekker naar buiten te gaan. Met de Safire BBQ / Outdoor Cooker is daar echter verandering in gekomen. 

Mijn ouders hebben naast een Kamado Joe ook zo’n compacte Safire BBQ en dat is echt een succes, voor in de achtertuin maar ook om mee te nemen als je gaat kamperen. Superfijn dat we nu zelf er ook één hebben.

We hebben hem nu alleen nog maar getest in de achtertuin, maar als we gaan kamperen gaat hij zeker mee. Het is namelijk niet alleen een BBQ maar multifunctioneel. Je kan er op koken, bakken en braden en zelfs pizza’s bakken!

BBQ-tijd

Het voordeel van de Safire is vooral dat hij niet heet wordt aan de buitenkant. Zelfs als hij aan is kan je rustig de zijkant aanraken, dat is natuurlijk ideaal als je met kinderen aan tafel zit die nieuwsgierig zijn.

Ze mochten (natuurlijk wel onder begeleiding) helpen met het neerleggen van het vlees. Dat vonden ze toch wel erg speciaal.

Je kan kiezen voor losse briketten die vanwege de vormgeving de warmte goed verspreiden. Of een quikstart briket die je aansteekt, de ene keer kregen we wat vlammen die snel doofden en hij begon te gloeien.

De tweede keer ging hij meteen gloeien en heb je een constante hittebron. Geen gedoe met kooltjes die dan aan de ene kant en dan aan de andere kant warm zijn.

Wat ook heel erg fijn was, was de plaat die je onder de grill legt. Als je dan vlees op de grill legt dat kan gaan druipen komt het niet in het vuur. Dus geen steekvlammen als gevolg. Maar is het wel zo gaar, zeker als je de deksel gebruikt.

We hebben het niet heel ingewikkeld gemaakt de eerste keer; wat worstjes, kip in folie en speklapjes, met wat stokbrood en salade erbij. Meer is natuurlijk erg lekker, maar hoeft in principe niet.

Pizza’s bakken

Dat haalt toch wel de spontaniteit er vanaf om bij mooi weer lekker naar buiten te gaan. Met de Safire BBQ / Outdoor Cooker is daar echter verandering in gekomen. 

Het bakken van pizza’s op de Safire was echt een groot succes. De Quickstart briketten zijn gemaakt van kokosnootschillen en blijven gegarandeerd 2 uur warm. Ik geloof dat we er wel 4 uur plezier van hebben gehad.

Ik heb namelijk zelf deeg gemaakt voor bodems, van die lekkere dunne Italiaanse bodems. Daarover tomatensaus en daarna mochten de kinderen hem zelf beleggen met wat ze lekker vonden.

Vervolgens vouwde ik de pizza’s dubbel als een calzone en gingen ze op de plaat. Bij de eerste had ik die nog ingesmeerd met olie om aanbakken te voorkomen maar dat bleek al snel helemaal niet nodig.

Het duurt wel even voor de pizza’s klaar zijn, maar dat hadden we ingecalculeerd en er een middagvullende activiteit van gemaakt. Van het vullen van de pizza met ingrediënten door de kinderen zelf, tot en met het bakken en opeten.

Helaas werd het buiten al snel wat frisser, maar binnen smaakten de pizza’s ook prima!

Er konden twee pizza’s tegelijkertijd op omdat ik ze had dubbelgevouwen en we hebben in totaal denk ik wel 10 pizza’s gemaakt, wel wat kleiner en dunner dan normaal.

Een deel hebben we opgegeten, maar gelukkig kwamen oma en opa ook even langs dus gingen zij ook naar huis met versgebakken pizza. Dit gaan we dus zeker nog een keer doen.

De houtskool hield het ook al die tijd vol. Dat vond ik nog wel het opmerkelijkste.

Ik had verwacht dat we er een paar op vuur zouden maken met zo’n echte houtskoolsmaak, en de rest gewoon in de oven in de keuken.

Kamperen

De Cooker kan je na gebruik eenvoudig schoonspoelen onder de kraan en afnemen.

Daarna kan je hem makkelijk opbergen in een canvastas zodat je alle onderdelen bij elkaar houdt. Zo is hij ook makkelijk mee te nemen als je gaat kamperen. Geen gasstel meer nodig.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *