Skip to Content

Rowenta stofzuiger review; X-trem power RO6883 met huisdieren

Rowenta stofzuiger review; X-trem power RO6883 met huisdieren

Als er iets is wat ik niet ben, is dat iemand die het leuk vindt om het huishouden te doen. En volgens mij ben ik niet de enige. Er is zoveel dat ‘moet’ gebeuren dat dát er nog wel eens bij inschiet.

Gelukkig komt er een schoonmaakster die het 1x per week goed schoonmaakt. En houd ik het zelf vaak bij door snel een doekje over alles heen te halen, wat bleek in de wc en snel even de rowenta stofzuiger, zodat de vloer er ook weer netjes uitziet.

Aan de ene kant omdat ik er vaak gewoon niet de tijd voor heb / maak, aan de andere kant omdat het soms ook gewoon een onbegonnen taak lijkt te zijn.

Vraag me niet hoe, maar de afgelopen vakantie kregen ze het zelfs tijdens een pyjamadagje het voor elkaar om de vloer onder het zand te krijgen.

Als er dan een stofzuiger is waarvan gezegd wordt dat die het huishouden makkelijker maakt, wil ik daar wel het fijne van weten en testen of het echt zo fijn is.

Lees ook: Review; Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger
Lees ook: Review; Dyson V8+ Absolute zakloze & snoerloze stofzuiger
Lees ook: Harry stofzuiger review Numatic voor huisdieren

X-Trem Power RO6883 stofzuiger van Rowenta

Gelukkig komt er een schoonmaakster die het 1x per week goed schoonmaakt. En houd ik het zelf vaak bij door snel een doekje over alles heen te halen, wat bleek in de wc en snel even de rowenta stofzuiger, zodat de vloer er ook weer netjes uitziet.

Door Rowenta werd ik gevraagd om de X-Trem Power RO6883 stofzuiger te testen. Deze Rowenta stofzuiger staat bekend omdat hij goed werkt op zowel harde als zachte vloeren en een goede stoffilter die zorgt voor een hygiëne dat perfect is voor mensen met huisdieren.

Daarnaast verzekert het geavanceerde systeem een hoge scheiding van stof en lucht met een verbeterd filtersysteem dat 99,98% van het opgezogen stof vasthoudt.

Dat klinkt perfect voor ons, toen we het huis kochten werd ik meteen verliefd op de echte houten parketvloer die in de woonkamer lag (al heb ik er nu ook al wel al de nadelen van mogen ondervinden).

Maar hebben we ook een kleed liggen bij de voordeur en bij de bank en loopt er een kat rond die nog wel eens wat haren wil verliezen. Daarnaast gaat de stofzuiger efficient om met de energie (hij heeft het A+-label), dus dat scheelt ook weer 😉

Als 007 de strijd aangaan met het stof

Het klinkt misschien een beetje raar, maar toen ik de stofzuiger aan het uitpakken was kreeg ik een beetje een “James Bond”-achtig gevoel. Aan de stofzuigerslang is een ergonomische greep bevestigd die mij dat gevoel gaf.

Daarna vroeg ik me af waarom er zo’n handvat aan zat, want een slang kan je toch ook gewoon vasthouden?

Tot ik de stofzuiger daadwerkelijk ging gebruiken. Wow, deze stofzuiger maakt het huishouden echt veel makkelijker. Op het parket voelde het alsof hij over de vloer zweefde, dat kwam door de wendbaarheid.

De stofzuiger is voorzien van multiwendbare wielen zodat hij alle kanten op meeglijdt zonder dat je er aan hoeft te trekken. En het zwevende gevoel vanwege de multifunctionele stofzuigermond, erg fijn want dan krijg je geen krassen en ben je snel klaar.

Het viel me op dat de Rowenta stofzuiger niet alleen zegt heel krachtig is, maar ook echt alles meezuigt zowel stof en zand maar ook wat kleinere rommeltjes en papiertjes. Hij gleed ook zo onder de kast.

Bij het tapijt aangekomen hoef je niet eerst van zuiger te wisselen, maar stel je de P3WER GLIDE zuigmond eenvoudig met je voet in op tapijt en zuigt hij daar ook echt alles goed schoon zodat er niets meer tussen de stof blijft zitten.

Volgens mij is het tapijt nog nooit zo schoon geweest 😉

Geen gedoe

Wat ik zelf een enorme pluspunt vind aan de stofzuiger is dat je heel makkelijk de stang er af kan halen en vervolgens de borstel naar beneden schuift en zo verder kan stofzuigen bij de plinten bijvoorbeeld of wat lastige hoekjes of de bank.

Voorheen gebruikte ik dan vaak gewoon de slang zonder stang maar dan krijg je toch al snel krassen, met dit borsteltje is dat verleden tijd en merk ik dat hij toch veel beter opzuigt omdat je het vuil een beetje los borstelt. Bij de vorige stofzuiger hadden we ook wel zo’n borstel, maar die moest je er dan weer los op zetten.

Ook al kan je prima uit de voeten met alleen de stofzuiger en de stang, er worden ook speciaal ontworpen accesoires bijgeleverd voor speciale doeleinden.

Zoals voor mensen met huisdieren die dierenharen efficiënt willen verwijderen, met een “hoog efficiënt”-filter om de allergenen en bacteriën die huisdieren mee naar binnen brengen, vast te houden.

Onderhoud

Natuurlijk moet je de stofzuigerzakken wel eens verwisselen, in deze stofzuiger zit een extra grote Hygiëne+-zak zodat je niet iedere week de zak hoeft te verwisselen. En is voorzien van een zelfsluitende flap zodat je geen last hebt van stofwolken.

Het filter dat er in zit is permanent, die hoef je ook niet te vervangen. Wel kan je hem even eruithalen om schoon te spoelen onder de kraan en daarna weer als nieuw in de stofzuiger te plaatsen.

Ultieme test

De ultieme test was echter aan de schoonmaakster, zij is toch wel de meest kritische gebruiker van dit soort apparaten over wat wel of niet fijn is.

Zij vond het grote voordeel, naast de enorme zuigkracht zodat ze makkelijk overal kon stofzuigen, van deze stofzuiger dat hij niet zo zwaar was en dus makkelijk mee te tillen is door het hele huis en ook boven goed gezogen kon worden (dat wil ik zelf nog wel eens overslaan 😉 ).

De stofzuiger heeft een actieradius van 11 meter, ook dat scheelt, want op de slaapkamers hebben we niet heel veel stopcontacten en op onhandige plaatsen. Zo kan je toch overal bijkomen zonder van stopcontact te hoeven wisselen.

Daarnaast is het toch ook wel makkelijk om een stofzuiger met snoer te hebben die gewoon met één druk op de knop oprolt in plaats van handmatig op te rollen of te moeten draaien.

Het voordeel van een snoer is ook dat hij niet halverwege het stofzuigen er opeens mee stopt. Al heeft die stofzuiger weer andere voordelen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *