Skip to Content

Rood haar: een kleur met karakter! Tips voor verzorging.

Rood haar: een kleur met karakter! Tips voor verzorging.

Heb jij (of je kind) zo’n prachtige rode haardos? Dan wil je die vast ook zo prachtig houden. Zijn er speciale dingen waar je juist als roodharige aan moet denken? Hoe houd je deze mooie kleur zo mooi en wat moet je juist laten?

Lees ook; Typische mama kapsels; van kort en hip tot lang en golvend

Het ene rood is de andere niet

Natuurlijk is rood haar niet meteen altijd dezelfde kleur rood. Er zijn heel veel verschillende nuances in te ontdekken. Zo heb je heel licht rood haar, wat naar het roze neigt of zelfs een nuance van blond in zich heeft. Terwijl een ander onder roodharigen valt met een donkerrode haardos (of kastanjebruin genoemd). Net als bij ieder andere haarkleur is ook bij rood haar de dikte heel verschillend.

Of de slag in het haar. Misschien heb je wel steil haar, wat behoorlijk dun is. Of juist een gigantische dikke krullenbos. Uiteraard maakt dat nog meer uit voor hoe jij je haar moet verzorgen! Toch schijnt het trouwens wel zo te zijn dat de meeste rode kapsels dikker van structuur zijn.

Haarverzorging bij rood haar

Allereerst zul je moeten vaststellen wat voor type haar je hebt en hier de bijbehorende producten voor gebruiken. Heb je snel last van droog haar, dan kies je vanzelfsprekend voor een shampoo voor droog haar. Ook een crèmespoeling is dan zeker een aanrader. Bij rood haar valt een beschadigd kapsel nog meer op. Omdat je rode lokken juist de aandacht trekken, is het fijn om te weten dat het er mooi en verzorgd uit ziet. Je zou iedere dag een conditioner kunnen gebruiken. Omdat je haar hierdoor gaat glanzen, zullen jouw haren nog meer opvallen. Want rood, glanzend haar is simpelweg prachtig. Het rode pigment komt zo nog beter tot zijn recht.

Shampoo’s vind je hier.

Niet te vaak wassen

Omdat rood haar vaak wat dikker van structuur is, moet je oppassen bij te veel wassen. Hierdoor kan je haar namelijk nog verder uitdrogen en dan loop je de kans dat het gaat kroezen. Twee of drie keer wassen per week is zeker voldoende. Te warm water droogt eveneens je haar nog meer uit, dus kies voor water wat lauwwarm is bij het wassen. En als je het dan ook nog naspoelt met koud water, ben je helemaal goed bezig. Jouw haar zal hierdoor extra gaan glanzen.

Haarmasker voor rood haar

Ja, het bestaat. Shampoo speciaal voor rood haar. Of je nu je haar rood hebt laten verven of zelf zo ‘geboren’ bent. Maar je kunt ook zelf een haarmasker maken voor rood haar. Je maakt 3 wortelen klein in de blender (hierin zit het bètacaroteen wat de haarkleur versterkt). Je voegt 3 eetlepels ongesuikerde witte yoghurt toe (daardoor kan het goed opgenomen worden door je haar) en 2 eetlepels honing. Laatstgenoemde zorgt voor een intensieve haarverzorging. Eerst was je je haar gewoon met shampoo en daarna masseer je het masker in. Na 5 minuten spoel je het weer goed uit. Om een meer koperen ondertoon erin te krijgen voeg je trouwens een klein handje veenbessen toe.

Let op bij de zon

Vaak gaat rood haar samen met een gevoelige huid en met sproeten. Het rode pigment in het haar biedt geen veilige filter tegen het zonlicht en ook de gevoelige huid zal door de zon snel beschadigd raken. Jouw haar zal een doffere kleur krijgen en beschadigd raken. Maar je huid is uiteraard ook een zorgenkindje als het om de zon gaat. Omdat hierdoor namelijk de kans op huidkanker toeneemt, is het belangrijk om veilig met de zon om te gaan. Smeer je goed in en draag bijvoorbeeld een leuk petje.

Heeft jouw kind deze haren en/of dit type huid? Let hier dan goed op bij je uk. Smeer hem goed in en houdt hem zo goed mogelijk uit de zon. Leer je oudere kind dat hij voorzichtig om gaat met zonnen en zichzelf beschermt tegen te veel zon. Door je huid goed te beschermen loop je niet alleen minder kans op huidkanker, maar ook de veroudering van je huid zal minder snel gaan dan als je dit niet doet. Uiteraard is het belangrijk dat je goed controleert op symptomen van huidkanker.

Kleuradvies

Met rood haar heb je een probleem extra wat kleding betreft. Waar je met blond en donker haar eigenlijk niet eens bij nadenkt, heb je als roodharige nu eenmaal wel: welke kleuren passen bij mijn haren? Natuurlijk is dat vooral een persoonlijke smaak, maar toch kun je zeggen dat er kleuren zijn die eigenlijk niet echt matchen. Zoals je misschien weet zijn er warme en zachte kleuren. Rood valt onder de warme kleuren en matcht daarom ook het mooist met warme kleuren.

Je kunt de rode kapsels onderverdelen in meer oranje tinten en de echt rode tinten. Eerstgenoemde varianten zijn het beste af met make-up of kleding in warme kleuren, maar dan wel de zachte tinten hiervan. Heb je echt een rode haardos, dan kies je voor de donkerdere, warme tinten.

Make-up

Prachtig rood haar, lekker veel sproeten en misschien ook nog wel heel felle ogen? Kan zomaar een reden zijn om je juist helemaal niet op te maken! Je bent prachtig zoals je bent en je hebt helemaal geen extra kleuren nodig! Sterker nog: door je eigen unieke eigenschappen kan make-up juist heel onnatuurlijk overkomen! Wil je toch wel graag iets doen? Vermijd dikke foundations! Maar kies voor een product wat niet alles verstopt! Lippenstift in een rode kleur?

Bij de één zal het niet mooi staan, terwijl het bij de ander juist een prachtige aanvulling is op het rode haar! Kwestie van uitproberen dus. En eigenlijk geldt hierin ook: als je het zelf mooi vindt dan is het goed! Een eyeliner is op zijn mooist in een zachtere tint dan echt zwart. Bruin past beter. Dit geldt ook voor mascara. Maar ook hierin geldt natuurlijk dat jij jouw smaak moet volgen. Wil je juist een bepaalde sfeer opwekken door heel bewust wel zwart te gebruiken: gewoon lekker doen!

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *