Skip to Content

Rollade recepten en variaties

Rollade is een traditioneel gerecht dat ontstaan is in Nederland, al kennen ze in Italië dit bijvoorbeeld als Porchetta Rollade op de juiste manier bereidt is een combinatie van mals vlees, sappigheid en smaakmakers. Het geheim van perfecte rollade ligt in het kiezen van het juiste vlees, de vulling en het goed strak oprollen en natuurlijk de baktijd.

Klassiek recept voor 4 personen

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner - Kerstliefde.nl

Als je denkt aan rollade, denk je misschien aan een gerecht dat ingewikkeld is om te maken. Maar niets is minder waar! Met het juiste recept is rollade eigenlijk heel makkelijk te maken. En bovendien is het resultaat altijd fantastisch: een mals, sappig en lekker kruidig gerecht dat iedereen zal smaken. En zowel met het vlees als de vulling kan je alle kanten op.

Benodigdheden

  • 1 kg varkenshaas (of kippendijfilet)
  • 2 el mosterd
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olie
  • 500 ml kippenbouillon

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in 4 stukken en bestrijk het met de mosterd.
  2. Meng de kerriepoeder, zout en peper en bestrooi het vlees hiermee.
  3. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit ze aan in de olie.
  4. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
  5. Voeg de bouillon toe en laat het vlees gaar stoven in ongeveer 45 minuten.
  6. Serveer de rollade met aardappelpuree en jus.

Eet smakelijk!

Tips voor het bereiden van een rollade

Variaties op klassieke recept

Variaties met saus & vulling

Rundvlees

Varkensrollade

Gevogelte; Kip & Kalkoenrollade

Vegetarisch & Vegan varianten

Mini rollades

https://nl.pinterest.com/pin/393572454944135297/

Meer recepten vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *