Skip to Content

Rode bieten & bananen pannenkoek glutenvrij recept ook voor baby’s

Rode bieten & bananen pannenkoek glutenvrij recept ook voor baby’s

Afgelopen week hadden beide kids een vriendinnetje over de vloer en waren ze met zijn vieren. En natuurlijk hadden ze alle vier honger na een lange schooldag. Ze vroegen om een boterham, maar ik moest nog boodschappen doen.

Wel had ik bietjes en bananen in huis en had ik toevallig onlangs een recept voorbij zien komen om daarmee roze pannenkoekjes te maken. Toen ik vroeg of ze dat wilden was het antwoord natuurlijk ja. Terwijl zij gingen spelen dook ik de keuken in voor dit supereenvoudige maar zeer smakelijke recept.

Ingrediënten

Voor dit recept heb je nodig;

  • 2 eieren
  • 2 rode bieten
  • 2 bananen (goed gerijpt)
  • agavesiroop
  • eventueel havermout (voorglutenvrije pannenkoeken) of bloem
  • eventueel scheutje melk

Aan de slag

Eigenlijk is het recept heel eenvoudig; je gooit alles in de blender zodat er een mooi mengsel ontstaat en bakt vervolgens de pannenkoekjes. Ik begon zelf met de bietjes omdat die echt heel fijn moeten worden, dit waren geschilde bietjes in een zakje. Scheelt weer met schillen en zijn net wat vochtiger.

Daarna gingen de bananen erbij en de twee eieren. In principe kun je van de mix met deze drie ingrediënten al pannenkoekjes bakken.

Voor net iets meer smaak en consistentie doe je er nog wat bloem of havermout (voor glutenvrije pannenkoeken) bij zodat het wat steviger wordt en een scheutje melk zodat het juist weer wat vloeibaarder wordt. Ik heb hier geen hoeveelheden bijgezet, omdat dit echt smaakafhankelijk is en wat je wilt maken.

Wil je dunne pannenkoekjes dan heb je meer melk nodig, wil je liever meerdere pannen koekjes in een pan maken (zoals ik heb gedaan) dan is juist een veel steviger mix heel fijn.

Tot slot voeg je nog een scheutje agavesiroop toe, afhankelijk van hoe zoet je ze wil hebben.

Daarna schenk je de mix in de verhitte koekenpan die je insmeert met wat (kokos)olie en bakt daarin de pannenkoekjes aan beide kanten.

Serveren

Tot slot kun je de pannenkoekjes serveren met poedersuiker, wat honing, geschaafde kokos, vers fruit of wat je maar lekker vindt.

Smullen maar

Voor beide kinder’stellen’ had ik een bordje met deze pannenkoekjes gemaakt zodat ze konden picknicken terwijl ze aan het spelen waren.

Ze vonden het allebei helemaal geweldig dat de pannenkoekjes roze waren, maar dan zonder voedingskleurstof. En natuurlijk gingen de bordjes helemaal leeg!

Meer recepten met rode bieten vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *