Skip to Content

Ring video deurbel review; test slimme deurbel met camera

Ring video deurbel review; test slimme deurbel met camera

Waar de één bang is voor de ontwikkeling van technologie en de mate waarin het ons leven ‘overneemt’, verwelkom ik het met open armen. Het kan het leven zoveel makkelijker maken, en zeker als zelfstandig werkende moeder is tijd niet altijd evenveel aanwezig.

Want hoe fijn is het om vanuit bed via je telefoon de thermostaat iets warmer te zetten voordat je er uitgaat of dat je op je bank kan zien wie er voor de deur staat met behulp van de ring video deurbel.

Zeker ’s avonds als je niemand verwacht of om mensen die iets proberen te verkopen te vermijden en je gewoon lekker kunt blijven zitten of om je huis te beveiligen.

De nieuwste aanwinst op weg naar dat smart home is de Ring Video deurbel. Toen ik de reclame zag was ik meteen om; dat was iets voor mij! Waarom ik er zo blij mee ben?

Ring video deurbel

Om te beginnen iets waar ik minder blij mee was. Al ligt niet aan de Ring deurbel, maar aan ons huis. Toen we hier zeven jaar geleden kwamen wonen hadden we namelijk problemen met het elektriciteitsnetwerk, tijdens de kraamweek!

Daarom dat mijn schoonouders ervoor hebben gezorgd dat er direct door een elektricien een nieuwe (en veilige) stoppenkast werd geïnstalleerd.

Hierdoor was de bel niet meer aangesloten en was het installeren van de bel dus iets lastiger dan er in het boekje stond aangegeven, waarin je echt stap voor stap met foto’s en uitleg kon zien hoe of wat.

Het pakket is helemaal compleet, er zitten zelfs vier frontjes tussen zodat je kan kiezen welke je graag wil.

Vanwege veiligheidsoogpunt hebben we er eerst een elektricien naar laten kijken, die er wel een middagje zoet mee was. Waar ik heel blij mee was is dat het eigenlijk het formaat heeft van een normale deurbel.

Het is geen opzichtig ding, misschien net iets groter dan een normale deurbel, maar kleiner dan die van de beuren die er al een aantal jaar één hebben met intercom.

Natuurlijk kwamen de buren dezelfde avond even polshoogte nemen nadat ze hadden gezien dat er iemand bezig geweest was bij onze deur 😉 En vonden ze het een bijzondere deurbel 😉

Hij gaf ook aan dat het installeren zelf verder heel eenvoudig is en dat hij vaker een deurbel van een ander merk installeert dat vervolgens gekoppeld moet worden aan de Google Home wat ook weer een flinke kostenpost is als je daar geen rekening mee hebt gehouden. 

Na het aansluiten van de deurbel op het elektriciteitsnetwerk kan je hem heel eenvoudig met een app koppelen aan je telefoon en ook aan de ‘bel’ (chime) in de woonkamer.

Geen pakketjes missen

Als blogger kom je niet uit onder de pakketjes. Met enige regelmaat (de ene maand vaker dan de andere) staat de pakketbezorger voor de deur. Daarnaast hebben we ook nog de maaltijdbox die bezorgd wordt etc.

Nu hebben we daarom een plek waar ze de pakketjes kunnen achterlaten, de buren geven dit ook aan dat ze geen pakketjes aannemen maar dat ze het daar neer kunnen leggen.

Nu kan ik als er aangebeld wordt en het de pakketbezorger is, aangeven waar ze het kunnen achterlaten en weet ik ook wat er wel / niet is bezorgd 😉

Voor de postbode ook ideaal, want zij hoeven dan ook niet langs de deuren bij de buren of later terugkomen of wegbrengen naar pakketpunt.

Geen ongewenste gasten

Want hoe fijn is het om vanuit bed via je telefoon de thermostaat iets warmer te zetten voordat je er uitgaat of dat je op je bank kan zien wie er voor de deur staat met behulp van de ring video deurbel.

En dan heb je eigenlijk drie soorten ongewenste gasten. In de reclame op tv zijn het lui die op ‘onderzoek’ zijn of je wel of niet thuis bent en hoe of wat.

Doordat er een niet alleen een deurbelfunctie op zit maar ook een motion detector (die echt goed staat afgesteld en zelfs bij zware storm de zwiepende bloesemtakken registreert en kort filmt) weet je ook precies hoe of wat. Op de deurbel valt het in eerste instantie niet op dat er een camera in zit.

Het viel altijd nog wel mee, maar de laatste tijd staan er regelmatig mensen aan de deur. Van verkopers, tot goededoelen-inzamelingen en geloofsovertuigers. Als je nu de bel hoort gaan en je verwacht het niet, kan je eerst kijken of de gast wel ‘gewenst’ is.

En anders net doen alsof je niet thuis bent 😉 Tenminste als ze dat niet via het keukenraam of een ander raampje kunnen zien 😉 Daarom ben ik wel blij met onze tussendeur, als ik die dicht doe kan je niet zomaar de woonkamer in kijken 😉

En als derde, vanwege de camera kan je dus niet zomaar meer ‘belletje lellen’ wat je vroeger zelf misschien nog wel eens deed 😉

Je weet welke buren het zijn en kan ze ’terugpakken’ door de belfunctie te gebruiken en tegen ze te praten. Zij zien jou niet, maar jij hen wel dus dat doen ze nooit meer 😉

Althans, mijn eigen kinderen vinden het juist een groot feest om aan de deurbel te zitten. En dan het liefste de andere op mijn telefoon dan vervolgens kijken en praten.

Want hoe fijn is het om vanuit bed via je telefoon de thermostaat iets warmer te zetten voordat je er uitgaat of dat je op je bank kan zien wie er voor de deur staat met behulp van de ring video deurbel.

Nu nog de koppeling met het slot van de deur en je kan zo niet alleen zien wie er voor de deur staat maar ook de deur opendoen, voor bijvoorbeeld de schoonmaakster, of je ouders. Heb je geen sleutel meer nodig die je dan ook niet meer kwijt kan raken 😉

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *