Skip to Content

Recept fudge maken slowcooker recept met witte chocolade smelten en pinda rotsjes

Recept fudge maken slowcooker recept met witte chocolade smelten en pinda rotsjes

Chocolade; wie houdt daar nu niet van? Chocolade fudge smelten gaat echter in de praktijk niet altijd even goed; in de magnetron loop je kans dat het te warm wordt en verbrandt, net als in de pan. Au-bain-marie met indirecte verwarming loop je al wel iets minder risico maar het blijft.

Toen ik dus zag dat iemand chocolade smolt in de slowcooker vond ik dat een geniaal idee. Zeker omdat ik een multicooker (hier) heb en dus zelf de temperatuur kan instellen. Samen met dochterlief deden we een experiment om te zien wat het resultaat zou zijn net zoals het recept van de chocoladecake.

Witte chocoladerotsjes met aardbeien & mini marsmallows

We begonnen met witte chocolade fudge, dit is meer een soort boter dus over het algemeen net wat lastiger om te smelten. We braken alles in stukjes en deden het daarna 15 minuten in de slowcooker op 60 graden. De deksel lieten we open zodat het vocht kan verdampen en niet terugslaat in de chocolade.

Na een kwartiertje was de chocolade zacht geworden; een keer roeren en alles was gesmolten. Daarna voegden we de ingrediënten toe; mini marsmallows en aardbeien in heel kleine blokjes.

Het liefste had ik er ook nog wat knettersuiker doorheen gegooid maar dat hadden ze niet in de supermarkt. Jammer, want de tony chocolony met framboos en knetter is mijn grote favoriet.

Hoe fijn zou het zijn als je dit zelf kan maken. Je moet wel opletten met de mini marsmallows; we hadden er eerst een aantal door de chocolade geroerd en die waren ook gesmolten en maken de chocolade enorm papperig.

Daarna maak je met twee lepels ‘hoopjes’ van de chocolade fudge op een bakpapier en laat dit koelen in de koelkast.

‘Nat’ had ik zo mijn twijfels over het uiterlijk, maar eenmaal gekoeld zagen ze er perfect uit en moesten ze natuurlijk direct geproefd worden! Superlekker, alleen had iets van een crunch het voor mij helemaal afgemaakt. Bijvoorbeeld met koekkruimels of minicornflakes of in de vorm van cakepops.

Witte chocoladerotsjes met ongezouten pinda’s & rozijnen

Natuurlijk kun je verder helemaal variëren met deze samenstelling; de tweede keer smolt ik alleen de chocolade die echt heel mooi glad was geworden. Ik had er ook niet teveel in geroerd, alleen met een siliconen spatel een beetje langs de randen.

In plaats van ingrediënten toevoegen koos ik ervoor om deze op een losse plaat toe te voegen, zodat ik verschillende varianten kon proberen. Ik had alleen een beetje meer chocolade dan verwacht, en omdat je deze eerst uitgiet wordt hij erg plat dus maakte ik na een aantal ‘losse’ chocolaatjes een grote dunne reep.

Als extra ingrediënten koos ik voor chocopops (favoriet van de kinderen), nog een paar discoballetjes die ik had liggen, en voor mezelf ongezouten pinda’s en rozijnen.

De volgende keer zal ik er toch liever voor kiezen om de ingrediënten meteen door de chocolade te mengen voor je het ‘uitstort’. Desnoods door de chocolade te verdelen over verschillende kommetjes zodat je wel kan variëren qua smaak.

Toppings

  • Smarties
  • Kokosrasp
  • bastognekoekkruimels
  • ongezouten pinda’s & rozijnen
  • studentenhaver
  • mini marsmallows
  • framboos & knettersuiker
  • kleurstof

Chocoladefudge

Een alternatief recept voor chocoladefudge maak je met chocolade in combinatie met boter. Hiervoor smelt je 300 gram chocolade met 100 gram boter en voegt daar vervolgens de ingrediënten naar keuze toe.

Of je smelt 400 gram chocolade in combinatie met 1 blikje gecondenseerde melk. Als je dat te zoet vindt kun je dat vervangen door kokosmelk. Ook als je niet van kokos houdt is dit een optie, omdat het heel anders smaakt.

Vervolgens spray je een bak in met antibakspray of met bakpapier en giet daar de gesmolten chocolade in die je vult met lekkere dingen zoals marsmallows.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *