Preppr app; instagram foto’s en stories inplannen

Voor veel social media was het al mogelijk om posts in te plannen die vervolgens automatisch gedeeld werden en nu kan dat ook op instagram met Preppr. Ideaal als je er even tussenuit bent of je zeker wil weten dat je het niet vergeet.

Tot op heden was dat voor Instagram niet mogelijk, daar ging het vooral om actuele content. Met de komst van Instagram stories is die aandacht echter verschoven en gaat het bij steeds meer accounts in de tijdlijn om het perfecte beeld.

Je Instagram wall is tenslotte je visitekaartje en je wil dat die er perfect uitziet voor socials die instagram ook zakelijk gebruiken zoals bloggers of social media influencer.

Instagram wordt de komende tijd ook steeds belangrijker, zeker nu Facebook binnenkort het algoritme om gaat gooien en niemand weet wat voor gevolgen dat exact gaat hebben.

Dan is het fijn om de komende tijd wat meer te focussen op andere social media zoals Pinterest en Instagram om de focus te verleggen.

Daarom heeft Instagram sinds 31 januari het recht vrijgegeven aan derde partijen om posts in te plannen voor Instagram en direct te publiceren. Geen gedoe meer met inplannen en vervolgens na een herinnering publiceren, maar meteen plaatsen.

Preppr

Er zijn veel Instagram tools die nu heel hard werken om die functionaliteit aan te bieden. Preppr is ze echter voor. Hier is het al mogelijk om Instagramfoto’s in te plannen.

Dit is zowel mogelijk vanaf de mobiele telefoon als op de laptop. Heb je een iPhone? Dan kan je de app downloaden en zo gemakkelijk je foto’s inplannen voor je timeline. Op de blog van Preppr vind je ook veel handige instagram tips & tricks.

Foto’s inplannen, ook vanaf je telefoon

Eigenlijk werkt het heel makkelijk; je logt in op de website van Preppr met je instagram profiel. Dit geldt trouwens ook voor de laptop of desktop. Vervolgens zie je rechts je profielfoto en daarnaast de meldingen.

In beeld staat je wachtrij met onderaan een knop om een nieuwe post te maken. Dit doe je heel eenvoudig, je kan kiezen om een foto te uploaden, uit de bibliotheek, dropbox en drive.

Het is dus wel belangrijk dat je vooraf de foto’s bewerkt hebt, zodat ze exact zijn zoals je ze graag geplaatst wilt hebben.

Vervolgens kan je niet alleen de caption (bijschrift voor de foto) invullen, hij houdt zelfs de hashtags bij zodat je precies weet hoeveel je er hebt ingevuld. En de eerste comment voor als je nog meer hashtags wilt toevoegen of extra informatie.

Heel handig bij een Instagramfoto die gelinkt is aan een website of blogpost is dat je direct de url kan toevoegen die gebruikt moet worden voor de bio.

Daarna kan je hem opslaan als draft of gelijk instellen op een dag en tijdstip naar voorkeur. Je kan zelf kiezen of je op dat moment graag een herinnering wilt ontvangen of at het echt geplaatst moet worden.

Dat doen ze alleen als je daar expliciet toestemming voor geeft. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dat ongevraagd gebeurd.

Nieuwsgierig? De eerste 30 dagen kan je Preppr – Instagram scheduling gratis gebruiken, zodat je zelf kan ervaren wat hiervan de voordelen zijn.

6 gedachten over “Preppr app; instagram foto’s en stories inplannen

 • 09/02/2018 om 20:00
  Permalink

  Lijkt me echt super handig werken! Ook voor mijn bedrijf als virtual assistant.. Kan ik dit fijn voor mijn klanten gebruiken!

  Beantwoorden
 • 09/02/2018 om 22:13
  Permalink

  Het klinkt als een handige tool! Het scheelt toch dat je geen extra handelingen hoeft te doen om de foto’s alsnog door te plaatsen.

  Beantwoorden
 • 12/02/2018 om 10:02
  Permalink

  ik heb de app net geinstalleerd en ga eens kijken of dat bevalt!!

  Beantwoorden
 • 12/03/2018 om 08:18
  Permalink

  Ik heb Peppr gebruikt. Echt een ideale tool. Scheeltje zoveel rompslomp. Echt vind ik het wel jammer dat de app na 30 dagen moet kopen met creditcard. Die heb ik niet?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *