Skip to Content

Plaattaart recepten; gezonde hartige en zoete bakken

Plaattaart recepten; gezonde hartige en zoete bakken

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Mam, deze mag je volgende keer weer maken, klonk het aan tafel. Oh nou graag want zelf vond ik het ook behoorlijk lekker en zo komen er nu dus toch wat vaker asperges op tafel. Benieuwd naar nog meer lekkere plaattaartsuggesties? Lees dan snel mee naar alle recepten van gezonde taarten hieronder die ik voor jou heb opgezocht.

Hartige plaattaart

Plaattaart als avondmaaltijd, of als klein hapje bij de borrel, bij een buffet of verjaardag. Je kunt hier zoveel kanten mee op. En het mooie van deze recepten vind ik vooral dat je ze lekker lang op tafel kunt laten staan, want de meeste taarten zijn zowel warm als lauwwarm als zelfs koud goed te eten.

Ideaal dus voor als je rustig aan wilt doen. Hieronder vind je een aantal recepten van hartige plaattaarten.

Plaattaart met bosui

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Elke werkdag rond 17.00 uur staat mijn eten op het vuur en kijk ik graag ondertussen naar het programma Eigen huis en tuin, lekker leven. Hier is Hugo altijd druk in de weer om een heerlijke maaltijd te maken en hier haal ik graag mijn inspiratie voor een volgende maaltijd uit. Zo zag ik hem ooit dus deze plaattaart maken met bosuien.

Heerlijk met pecannoten en fetakaas. Misschien niet een volwaardig vullende maaltijd, zeker niet als je een groot gezin hebt. Dus dan kun je hiernaast nog een lekkere soep bij serveren. Bijvoorbeeld de pompoensoep die Hugo hierbij bedacht heeft, maar een lekkere preisoep met bieslookolie kan natuurlijk ook lekker zijn bij deze taart.

Het recept vind je hier.

Zoete aardappeltaart met rode biet

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Bietjes zijn gezond en een lekkere zoete groente ideaal voor de zomer. Je kunt ze in een salade verwerken, maar bijvoorbeeld ook in deze mooie plaattaart. Lekker in combinatie met zoete aardappel en feta.

Het recept vind je hier.

Vijgentaart met geitenkaas

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Vijgen zijn verkrijgbaar van juni tot en met oktober en het allerlekkerst in augustus en september. Dus mocht je deze mooie taart willen maken, dan weet je wanneer je dit kunt inplannen. Ook deze taart leent zich prima op vele momenten.

Het recept vind je hier.

Plaattaart van erwtjes

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Bij de groentekeuze voor een plaattaart denk je misschien niet in eerste instantie aan doperwten. Toch zijn deze peulvruchten ook ideaal voor een frisse zomerse plaattaart. En de meeste kinderen lusten deze groenten wel, dus er zal niet met lange tanden worden gegeten vandaag.

Het recept vind je hier.

Lente taart

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Nog een lekker lente recept wat combineert met doperwtjes. Maar nu ook aangevuld met groene asperges en een lekkere ham. Een lekker fris en licht recept voor de lente- en zomermaanden.

Het recept vind je hier.

Asperge taart

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

En dit is dus de aspergetaart die ik vaker thuis op tafel mag zetten. De bladerdeegkoek is heerlijk knapperig, zeker als je het precies volgens de beschrijving doet. Dus echt eerst de gaatjes erin prikken met je vork en dan eerst het bladerdeeg bakken in de oven.

Daarna pas de groentes erop en nog verder afbakken. Als je dit niet doet, blijft de bladerdeeg dun en plat en waarschijnlijk niet eens gaar in het midden en dat is geen pretje om te eten.

Het recept vind je hier.

Tomaten courgette taart

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Dit is ook een mooie taart voor op een borrelplank of als klein hapje in de tuin tijdens een lange zomeravond. En als je het wil eten als hoofdmaaltijd kun je het eventueel nog aanvullen met een frisse salade. Zomerse zoete cherrytomaatjes met romige kaas een heerlijke combinatie samen.

Het recept vind je hier.

Plaattaart met gehakt

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Veel recepten voor plaattaarten zijn vooral met kaas. Af en toe met ham of gerookte zalmfilet en heel soms kom je ook recepten tegen waar wel gewerkt wordt met vlees. Meestal kipfilet of gehakt, dat is wel het makkelijkst. Hier heb je een lekker recept met gehakt.

Het recept vind je hier.

Plaattaart met kip

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Spinazie en kip zijn ook ideale ingrediënten voor een plaattaartrecept. Ook een supergezonde zomeravondmaaltijd en lekker met zoete tomaatjes. Let wel op dat de spinazie echt goed is uitgelekt anders krijg je geen gare stevige bodem van de taart en dat zou zo jammer zijn.

Plaattaart met gerookte zalmfilet

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Dit ziet er toch uit als een feestje op je bord. Heerlijke gerookte zalm met pittige rode ui en een zachte roomkaas. Ook weer een perfect hapje voor in de zomer, bij een picknick of bij een borrel. En als avondeten kun je er een mooie rucolasalade bij serveren.

Het recept vind je hier.

Hete kip

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Deze pizza plaattaart heb ik afgelopen nog gemaakt. Ik vroeg na afloop hoe de kids het vonden. Mijn dochter vond het erg lekker en hoopte dat ik vanaf nu ook bij de nasi op deze manier de kip wilde klaarmaken. Dan is het nog wel pittig, maar goed te doen.

Mijn zonen vonden het best te doen, maar het zou beter zijn als er volgende keer meer van die plaattaarten op tafel konden komen (nou dat noem ik dan dus maar een compliment!)

Het recept vind je hier.

Plaattaart met tonijn

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Tonijn en tomaten maken dit een prachtige plaataart. Lekker met gekarameliseerde ui in honing en even voor het serveren afmaken met blaadjes verse basilicum. Extra lekker als je ze net vers uit je eigen moestuin hebt kunnen plukken natuurlijk.

Het recept vind je hier.

Zoete plaattaart

Plaattaarten kunnen ook zoet belegd worden en dan eet je ze bij een kop koffie of thee. Ook lekker bij een picknick of een high tea. Of bij een brunch. Het fijne van deze plaattaart is dat je het met flink wat mensen kunt delen. Je verdeelt de taart in kleine vierkanten en zo kun je vele monden vullen bij een verjaardag.

Appeltaart plaat

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Dit was een echte specialiteit van mijn vader. Hij stond niet vaak in de keuken, maar als hij daar ging kokkerellen wist je 100% zeker dat er iets lekkers kwam. Hij maakte vooral heerlijke zelfgemaakte chips en elke verjaardag bakte hij de appelplaattaart. Heerlijk met verse kloppers slagroom erop en dan het liefst met een piepklein vorkje opsmikkelen, dan deed je er heel lang over tot het op was.

Het recept vind je hier.

Rabarber taart

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Een zoete kruimeltaart met aardbeien en rabarber. Bij dit koffiemoment heb je dus ook direct een portie gezonde groente naar binnen, zonder het misschien wel door te hebben.

Het recept vind je hier.

Plaattaart met bramen

In de zomermaanden zijn er volop heerlijke zoete vruchten die zich lenen voor meerdere recepten. In ijs, op de pannenkoek, door de yoghurt. En dus ook in taarten. Deze plaattaart is gemaakt met verse bramen.

Misschien kun je ze wel ergens wild plukken en ze dan in dit recept verwerken. Ook leuk om samen met de kids buiten een rondje te lopen op zoek naar een bramenstruik.

Het recept vind je hier.

Stoofpeertjes taart

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

En wat je in de zomer kunt met rabarber, kun je in de wintermaanden dus ook met je stoofperen. Niet alleen als warme maaltijd te eten maar ook als zoete koek, of eigenlijk cake kan dit prima bij de koffie of thee geserveerd worden.

Het recept vind je hier.

Zoete vijgentaart

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Met vijgen kun je ook een zoete plaattaart maken. Heerlijk in combinatie met peer en appel, noten en kaneel. Deze taart is perfect voor tijdens de gure herfstdagen als herfst recept. Zeker na een flinke boswandeling. De kids een kop warme chocomelk met een toef slagroom en jullie aan de koffie. Met daarbij een lekker stuk van deze taart. Om weer lekker op te warmen.

Het recept vind je hier.

Aardbeien plaattaart

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Dit keer geen plaattaart van bladerdeeg maar van volkorenmeel. Hiermee maak je een krokante korst en de aardbeien met kokos zorgen voor de zoetigheid. Plus de suiker uiteraard. Bovenop komt er een lekkere royale laag pistachenoten.

Het recept vind je hier.

Chocolade plaattaart

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Dit is een plaattaart voor de chocoladeliefhebbers. Een heerlijk smeuïge taart met flink wat chocolade. Ik denk dat je hier best wel een klein stukje van moet snijden, het lijkt me best machtig, maar oh zo lekker.

Het recept vind je hier.

Carmelitas

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Waar je ook voor, of mee moet oppassen zijn deze carmelitas. Ik weet bijna zeker dat wanneer je dit voorgeschoteld krijgt, dat dit je nieuwe favoriet gaat worden. Karamel en chocolade in een knisperige koek…..kan het nóg lekkerder?

Het recept vind je hier.

Pêche melba

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Pêche melba als plaattaart, klinkt misschien een beetje vreemd maar toch bekend. Klopt, het is namelijk vooral bekend als schepijs. En toch kun je met deze smaak een fris en fruitige plaattaart maken.

Het recept vind je hier.

Perentaart met gember en honing

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Een goede zoete stevige peer, daarvoor moet je een Doyenne du Comice hebben. Deze soort heeft sappig vruchtvlees en is lekker zoet van smaak. Deze perensoort is verkrijgbaar vanaf september tot februari. Een ideale taart voor het najaar dus.

Het recept vind je hier.

Walnoten koek

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Deze plaattaart met walnoten is eigenlijk meer een koek. Maar net zo lekker om bij de koffie of thee te krijgen natuurlijk. Een heerlijke zoete plakkerige koek van noten en karamel. Wie slaat dit nu af?

Het recept vind je hier.

Pruimen taart

Ik vind nieuwe recepten uitproberen altijd leuk om te doen. Zeker ook om zo nu en dan daarbij een nieuwe smaak of ingrediënt bij te ontdekken. Zo had ik vorig jaar een recept op internet gevonden van een plaattaart met asperges. Nu was ik niet echt groot fan van deze groente en mijn kinderen al helemaal niet! Toch maakte ik dit recept en het ging er in als zoete koek!

Zodra het pruimenseizoen is begonnen zou ik zeker deze taart willen aanraden. Dat is dus rond juli tot en met oktober. Lekker nazomeren dus met deze taart. Heb je zelf een pruimenjam gemaakt? Gebruik deze dan ook voor in je taart. Lekker alles zelf bereid dus. Een heerlijke klodder slagroom maakt dit een super verrukkelijk taartje om te serveren bij de koffie of thee.

Het recept vind je hier.

Ik hoop dat ik je hiermee voldoende tips en inspiratie heb kunnen geven waar je mee aan de slag kunt in de keuken. Veel bakplezier alvast en natuurlijk voor daarna, eet smakelijk en geniet ervan! Liefs, Isabell

Isabell Muller

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *