Skip to Content

Pizza broodjes maken in airfryer; recept met gevuld bladerdeeg

Pizza broodjes maken in airfryer; recept met gevuld bladerdeeg

De kinderen vinden het altijd geweldig als hun vriendjes komen spelen, helemaal op de woensdag als ze extra lang de tijd hebben om samen te spelen. Voordat er gespeeld kan worden moet er echter gegeten worden. Vaak probeer ik dan net wat extra’s te doen; denk aan broodjes met knakworstjes, tosti’s etc.

Net wat anders dan een gesmeerde boterham, maar ook niet te ingewikkeld. Het grote voordeel daarvan is ook dat je geen uren aan tafel hoeft te zitten wat ten koste gaat van de speeltijd of dat je te horen krijgt ‘dat brood lust ik niet’ omdat we geen wit brood in huis hebben.

Toen zoonlief bij een vriendje was gaan spelen had dochter een vriendinnetje mee. Op het antwoord van de vraag of ze dan zelf pizzabroodjes wilde gaan maken voor de lunch hoefde ik natuurlijk niet te wachten; dat wilden ze wel! 

Pizza broodjes maken

Op de vraag wat ze dan op hun pizza wilden hebben was het antwoord; geen tomaat, wel paprika, worst en kaas. Als eerste pakte ik een open pak bladerdeeg uit de vriezer en legde de vellen naast elkaar neer zodat ze konden ontdooien.

Vervolgens sneed ik een kwart rode paprika in kleine stukjes, een rode ui heel fijn, toverde ik mini mozarellaballetjes tevoorschijn, twee plakjes snijworst in kleine stukjes en deed ik dit in bakjes (lang leve de Ikea) net als wat gepureerde tomaten (niet geconcentreerd in blik maar uit een pak).

Ook zette ik de Italiaanse kruiden klaar zodat ze zelf hun pizza kon beleggen.

Als hele pizza’s te groot zijn, kan je ook kleinere pizzasticks maken. Deze zijn ook net wat krokanter.

Pizza’s beleggen

Daarna was het aan de jongedames om hun eigen pizza te beleggen; met een lepeltje tomatenpuree smeren, en vervolgens ingrediënten naar keuze. Met de mededeling niet teveel omdat het broodje natuurlijk ook nog dicht moest.

Als het aan hun had gelegen gingen er vier mozarellaballetjes op. Terwijl twee door midden gesneden balletjes al veel was, helemaal na afloop als het gesmolten is 😉

Daarna vouwden ze het bladerdeeg dicht en drukten de randjes met een vorkje goed dicht zodat het zou blijven zitten…

Bakken in de airfryer

In het mandje van de airfryer deed ik een velletje bakpapier en scheurde de randjes af. Vervolgens pasten daar precies twee broodjes naast elkaar.

Ze hadden honger dus in totaal hadden ze twee dichtgevouwen pizzabroodjes en daarna nog twee ‘open’ pizza’s. Met het idee dat ze dan ondertussen al wat kunnen eten dus is het ook niet zo erg om nog even te moeten wachten.

De broodjes doen er ongeveer 8 minuten over om goed gaar te worden. Voor een mooi bruin korstje kun je nog even een ei kloppen en insmeren, maar zo was het ook prima.

Terwijl de dames moesten wachten tot de pizza’s klaar waren, gingen ze een hut inrichten zodat ze straks daar lekker konden picknicken! Oftewel een heerlijke lunch en een geslaagde activiteit!

Bruschetta

De overgebleven ingrediënten gingen niet de prullenbak in, maar gebruikte ik samen met een tomaat in schijfjes voor op een bruin pistoletbroodje om bruschetta te maken! Deze deed ik in de oven omdat de airfryer net iets te klein was. Had ik ook wat lekkers om te eten!

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *