Skip to Content

Piemelbreuk; kan je echt je piemel breken?

Piemelbreuk; kan je echt je piemel breken?

We hebben allemaal gehoord van het gezegde “je piemel kan niet breken”, maar is dat echt waar? Nou, niet echt. In sommige zeldzame gevallen kan je piemel wel degelijk breken.

Werking piemel

We hebben allemaal gehoord van het gezegde "je piemel kan niet breken", maar is dat echt waar? Nou, niet echt. In sommige zeldzame gevallen kan je piemel wel degelijk breken.

Voordat we antwoord geven op de vraag of het mogelijk is om je piemel te breken, laten we eerst kijken hoe je piemel in elkaar zit.

Je piemel bestaat uit drie delen: de schacht, de ballen en de eikel. De schacht is het langere, dunnere deel van je piemel en is bedekt met huid. De ballen (of testikels) zitten onder de schacht en zijn gevuld met zaadcellen.

De eikel is het puntige uiteinde van de piemel en is bedekt met een dun laagje weefsel dat het urethrale kanaal afsluit. Het urethrale kanaal loopt door de schacht van de piemel en is de opening waardoor urine en sperma worden afgevoerd.

De piemel wordt stijf door seksuele opwinding. Wanneer de piemel stijf wordt, komt er bloed in de schacht. Dit bloed zorgt ervoor dat de piemel stijver wordt en groter wordt. Wanneer het bloed weer wegstroomt, wordt de piemel weer slapper. De piemel kan in opgewonden staat 10 cm langer zijn dan normaal.

Kan een piemel breken?

De piemel is misschien niet sterk genoeg maar wel sterk en elastisch, en kan wel degelijk breken, of eigenlijk ‘scheuren’. Dit gebeurt echter maar heel zelden en alleen wanneer er hardhandig mee omgegaan wordt als de piemel stijf is. Dit kan gebeuren aan wordt getrokken of wanneer er iets hards tegenaan wordt gestoten.

Wanneer de piemel breekt, is dat pijnlijk en kan het bloeden. Soms is er sprake van een bloeduitstorting of zwelling onder de huid. Een piemelbreuk is een ernstige aandoening en moet meteen door een arts worden behandeld.

Meer informatie vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *