Skip to Content

Philips Hue kinderlamp of nachtlamp verlichting kind

Philips Hue kinderlamp of nachtlamp verlichting kind

Je hebt vast wel ooit gehoord van “slimme” apparaten en diensten, slimme verlichting is misschien wel het meest bekende voorbeeld.

Omdat je dit soort apparatuur draadloos kunt bedienen, ben je niet beperkt tot de kamer waar je op dat moment in staat of zit, je kunt zelfs op vakantie de lampen in huis inschakelen of uitschakelen.

Wanneer je kinderen hebt is slimme verlichting voor de kinderkamer echt een van de verlichting trends. Zeker wanneer je er nog andere slimme toepassingen bij gebruikt maak je het niet alleen leuker voor de kids, maar ook makkelijker voor jezelf!

Slimme verlichting kinderkamer

Vaak worden er eerst slimme lampen in de woonkamer geïnstalleerd, daar wordt immers veel tijd doorgebracht. De slaapkamer van pappa en mamma is ook populair, maar er wordt niet altijd gedacht aan de meerwaarde voor de kinderkamer.

Toch is het reuze handig om ook daar slimme lampen te hangen, zeker als je reeds een “bridge” in huis hebt om slimme verlichting te bedienen.

Hoe werken slimme lampen?

Er zijn verschillende soorten verlichting, witte lampen met mogelijkheid om te dimmen, schakelbaar warm en koel wit licht of lampen met kleuren. Je bedient deze via een App op je eigen smartphone of via een tablet.

Omdat de lampen en de remote control via het lokale Wifi-netwerk gekoppeld worden kun je overal in huis de lampen bedienen. Als je wilt kan dit zelfs buiten de woning zolang je beschikt over een internetverbinding.

Je begint met een centraal kastje dat verbinding maakt met alle lampen binnen het netwerk, zo kun je tientallen lampen centraal aansturen. Dat is uiteraard reuze handig wanneer je vanuit de huiskamer de lampen in de kinderkamer wilt uitschakelen als iedereen samen aan tafel zit.

Of onthouden jouw kinderen altijd dat ze de lamp moeten uitzetten als ze de kamer verlaten?

Voordelen voor elke leeftijd

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn met lampen die je geheel naar wens kunt instellen kun je er ook jarenlang gebruik van maken. Hier zijn vijf praktische toepassingen die in verschillende leeftijdscategorieën heel goed van pas zullen komen.

Wanneer je een baby hebt zul je handen tekort komen. Je bent steeds in de weer met luiers, voeding en andere zaken. Het is een heen en weer rennen om jouw baby te verzorgen. Dan is het heel handig om verschillende lichtschema’s in te stellen voor uiteenlopende handelingen.

Bijvoorbeeld meer licht tijdens de luier verschonen en gedimd licht gedurende het middagdutje. Je kunt met slimme verlichting je kind ook laten wennen aan een dag / nachtritme.

Wat oudere kinderen willen niet altijd netjes op tijd gaan slapen. Je wilt niet steeds op en neer lopen om jouw kinderen te vertellen dat het nu echt bedtijd is. Met de App kun je vanaf de bank in de woonkamer de lichten in “slaapstand” zetten. Niet direct helemaal verduisterend maar wel minder licht. Ook kun je het ritme van de interne klok bij de kinderen reguleren, bijvoorbeeld tijdens zomer- of wintertijd.

Kleuren wekken emoties op, door met kleuren te variëren kun je een druk kind rustiger maken, je kunt er ook de sfeer in de kamer compleet mee veranderen. Wat dacht je van groen licht om je kind voor te bereiden op een middag naar het bos? Of een blauwe tint als voorpret wanneer je samen naar het zwembad wilt gaan.

Als de kinderen wat ouder worden kun je ze zelf het heft in eigen hand geven door ze met de App zelf hun favoriete verlichting in te laten stellen.

Laat ze er een mooie disco van maken, met de multicolor slimme verlichting wordt iedere kinderkamer een feestruimte! Pap en mam houden het via hun eigen App natuurlijk in de gaten.

Kinderen (en andere gezinsleden) willen nog wel eens vergeten de lampen uit te schakelen als ze een kamer verlaten. LED-lampen zijn zuinig maar het kost toch energie. Schakel de verlichting dan gewoon op een andere plek uit via de centrale App, dat werkt zelfs als je ver van huis bent via internet.

Meer mogelijkheden met slimme apparaten

We hebben nog lang niet alle mogelijkheden genoemd voor slimme verlichting in de kinderkamer, er is nog meer mogelijk wanneer je dit soort lampen koppelt aan een Smart Home installatie.

Zo kun je de verlichting in huis automatisch aan laten gaan wanneer het alarmsysteem of de rookmelder in werking treedt. Je kunt slimme luidsprekers koppelen of een slimme thermostaat waarmee je de temperatuur in het hele huis kunt regelen.

Een sensor die de lampen automatisch inschakelt wanneer jouw kind in de nacht een plasje moet maken kun je met gemak instellen (ook handig voor de ouders).

Voor de kinderkamer willen we ook zeker PoweredBlinds (hier) nemen, dat zijn elektrische gordijnen die je op afstand kunt bedienen. Met slimme apparaten in huis wordt het leven van alle bewoners fijner én veiliger, dat geldt uiteraard ook voor de kinderen!

Hebben jullie al slimme apparaten in huis?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *