Skip to Content

Pechhulp verzekering auto vakantie; tips & ervaringen

Pechhulp verzekering auto vakantie; tips & ervaringen

Volgens mij is het één van de nachtmerries van een vakantieganger; pech onderweg. In Nederland word je er al niet heel happy van, maar als het tijdens je vakantie overkomt kan dat een behoorlijke domper zijn.

Toen wij een maand geleden naar Zuid-Frankrijk gingen overkwam het ons. Grappig toeval (achteraf gezien, als je weer kan lachen) is dat toen ik een paar jaar geleden met mijn vriendin op vakantie was in de Champagnestreek we ook al ‘pech’ hadden.

Er was namelijk een staking bij alle benzinestations, net zoals binnenkort is aangekondigd. Dat hadden wij alleen niet meegekregen tijdens de reis. Dus toen we wilden tanken was dat geen optie meer…

Gelukkig was mijn stiefvader zo lief om ‘even’ op en neer te rijden zes uur en vlak voor de grens in België een extra jerrycan te vullen zodat we veilig de grens konden halen. Dit keer zaten we in Zuid-Frankrijk en dat is toch wel wat anders…

Pech; Goedkoop kan ook duurkoop zijn

We waren naar het strand geweest om even lekker uit te waaien, ik zag dat er nog een ander strand was en er zou ergens een rots zijn wat er op de foto’s erg gaaf uitzag. Dus ik wilde dat zien.

De brandstofmeter gaf aan dat het tijd was om te tanken en was ook net begonnen met knipperen. We zouden nog minimaal 50 km moeten halen…

Dus eerst even langs dat strand, en daarna naar een ander benzinestation (reden er onderweg langs, maar hadden op de heenweg er al één gezien die veel goedkoper was. En tja, dan bespaar ik toch liever wat geld voor een extra ijsje).

Totdat we na de foto’s weg wilden rijden. En de auto gewoon niet meer wilde starten.

Toen kwam er toch wel een beetje paniek in de tent. Want, we dachten dat we een pechhulp hadden voor Europa. Dat bleek alleen Nederland te zijn.

In het verleden hadden mijn man en ik onze reisverzekering bij een andere maatschappij lopen en hebben hem na het trouwen bij dezelfde maatschappij als de verzekering auto ondergebracht omdat dat geld bespaart.

In the heat of the moment belde ik naar de oude op die zoiets hadden van ‘mevrouw, u bent hier niet meer verzekerd‘. Pas later realiseerde ik me dat ik de nieuwe maatschappij had moeten bellen, maar ja dat is altijd achteraf praten.

Gelukkig was de dame van de pechhulp wel zo vriendelijk om een telefoonnummer van een lokale garage voor ons op te zoeken zodat we zelf konden bellen. Ze kwam met een sleepauto, probeerde van alles.

Maar zonder resultaat. Auto achterop en hop naar het tankstation, want zij dacht inderdaad aan hetzelfde.

Dus terwijl de auto achterop de sleepwagen stond getankt, en afgerekend. Die vrouw keek wel heel raar op toen ik kwam betalen 😉 Helaas ook dat zonder resultaat.

Dus bracht ze me terug naar mijn zus en de kinderen. Die hadden in de tussentijd heerlijk een ijsje gegeten op het strand en kregen nauwelijks iets mee van al het gedoe.

Het wegslepen vonden ze zelfs hoogst interessant. De partner van de vrouw die ons hielp was zo lief om ons met zijn auto naar de camping te brengen, een half uur verderop.

De volgende dag kregen we aan het einde van de dag een telefoontje. We konden de auto weer ophalen.

Uiteindelijk bleek er lucht in de tank gekomen te zijn en dat in combinatie met de lage stand had voor problemen gezorgd. De rekening was toch tweehonderd euro…

Gelukkig hadden we wel weer de auto, zodat we gewoon naar huis konden rijden en de rest van de uitstapjes die we wilden doen konden maken.

Vanaf dat moment let ik dus heel goed op die meterstand en laat ik hem niet meer zo ver zakken dat het lampje gaat branden!

Wees gewaarschuwd!

Let dus goed op voordat je op vakantie gaat, kijk hoe je de verzekering voor je auto hebt geregeld. Heb je gratis pechhulp in het buitenland, een reisverzekering of een autoverzekering?

Neem ook de gegevens mee of zorg voor kopieën die je bewaart bij de papieren van de auto. Mocht er dan iets gebeuren heb je alles bij elkaar.

Nu zit niemand natuurlijk te wachten op dubbele kosten, dus zoek ook goed uit wat waar verzekerd is. Let bijvoorbeeld bij de autoverzekering berekenen op of er niet een extra module mogelijk is voor pechhulp. Dat scheelt weer in de kosten en contactgegevens!

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *