Skip to Content

Tagliatella pasta recept met zalm, spinazie, boursin en spekjes

Tagliatella pasta recept met zalm, spinazie, boursin en spekjes

In de zomermaanden heeft deze mamascrapelle niet altijd inspiratie voor lekkere recepten en kookt ze graag gemakkelijk om zo lang mogelijk van het lekkere weer te genieten.

Met dit recept met spinazie a la crème en tagliatelle ben je snel klaar met koken en de boodschappen kun je al ruim te van te voren in huis halen. Er zit geen suiker in en spinazie is mega gezond! Ideaal toch?! Lees snel verder hoe je dit heerlijke en makkelijke recept moet maken.

Wat heb je nodig voor deze tagliatella

Voor 5 personen:

In dit recept ga ik uit van 2 viseters en 3 vleeseters. Kijk wat je zelf het lekkerste vind. Kinderen gaan liever voor (gerookte) kipfilet.

  • 2 doosjes spinazie a la crème uit het vriesvak
  • 1 doosje met 2 zalmmoten uit het vriesvak
  • 2 bakjes magere spekreepjes uit de koeling
  • 1 bakje Boursin light cuisine
  • 1 grote bak of 2 kleine doosje cherrytomaatjes
  • 3 teentjes knoflook
  • klein beetje olijfolie om de zalm in te bereiden
  • een grote zak tagliatelle eventueel tricolore

Bereiding

Zet als eerste een grote pan met water op voor de pasta. Het liefst al met kokend heet water uit de waterkoker omdat het anders wel even duurt voor er genoeg water kookt.

Doe de 2 doosjes spinazie a la crème in een grote wok of diepe pan en zet zachtjes op zodat het langzaam kan ontdooien.

Hak de teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de spinazie.

Snij de zalmmoten in kleine blokjes en bereid deze in een pan met een beetje olijfolie.

Bak in een ander pannetje de spekreepjes, geen olie nodig, en giet het overtollige vocht weg.

Bereid ondertussen de tagliatelle zoals aangegeven op het pak. Zelf doe ik altijd wat olijfolie in de pan erbij, maar geen zout.

Als de spinazie volledig is ontdooid voeg je de Boursin Cuisine toe, roer dit goed door en zet daarna het vuur zacht.

Was en halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan de spinazie.

Serveer en geniet

Serveer de spinazie, tagliatelle, vis en vlees apart op tafel zodat iedereen naar eigen wens kan opscheppen.

Als  garnering raad ik gezoute cashewnoten aan die het gerecht helemaal afmaken met een krokante hap.

Let op! Als er restjes over zijn mag je de spinazie niet opnieuw verhitten!

Eet smakelijk!

Laat me weten wat iedereen er van vond als je het gerecht voor je gasten hebt gemaakt. Hier is het altijd een groot succes!

Meer recepten vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Anita Willems Anita Willems schreef:

    Dat lijkt me lekker, volgens mij geven de cashews net dat beetje extra.

  2. Avatar van Bianca Bianca schreef:

    Oh jumjum! Dat ga ik ook eens proberen 🙂 Thanks for inspiration!

  3. Avatar van Geertje - Stay At Home Mama Geertje - Stay At Home Mama schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ik maak het vaak met tagliatelle saus en daar dan gewone spinazie door heen! Ook heel lekker!!