Skip to Content

Paasbrunch recepten; ideeën en gerechten voor hapjes, ontbijt en lunch

Paasbrunch recepten; ideeën en gerechten voor hapjes, ontbijt en lunch

Waar het bij Kerst vooral lijkt te draaien rondom het diner is het met Pasen juist heel populair om ook uitgebreid te ontbijten, of zelfs te brunchen. Je kan gaan uit eten, lekker makkelijk misschien. Maar natuurlijk kan je dit prima ook thuis organiseren.

Gezellig met zijn allen eerst een soort van uitslapen en dan de tafel vullen met allerlei lekkernijen, zowel zoet als hartige warme hapjes om vervolgens uitgebreid te brunchen. Gewoon lekker in je pyjama, omdat het kan! Daarom een overzicht van heerlijke brunch recepten en makkelijke tips en ideeën voor een geslaagd paasontbijt of paasbrunch!

Paasbrunch

Een geslaagde paasbrunch vraagt om een goede voorbereiding en variatie in gerechten. Het menu kan bestaan uit klassiekers zoals quiches en broodjes, maar ook uit gezonde salades en fruit. Maak het extra feestelijk door te kiezen voor een brunchplank of door de tafel mooi te decoreren. Met deze suggesties zal jouw paasbrunch zeker een succes worden en kunnen jullie samen genieten van heerlijk eten en gezelligheid.

Met Pasen is het gebruikelijk om samen te komen met vrienden en familie om te genieten van een heerlijke brunch. Het organiseren van een paasbrunch kan echter een uitdaging zijn als je niet weet wat je moet serveren. In dit artikel geven we je inspiratie en suggesties voor heerlijke paasbrunch gerechten.

Eiergerechten

Eieren zijn onlosmakelijk verbonden met Pasen, dus het is een goed idee om verschillende eiergerechten op te nemen in je brunchmenu. Denk bijvoorbeeld aan roerei met gerookte zalm, Eggs Benedict, frittata of een gepocheerd ei met avocado op toast. Deze gerechten zijn eenvoudig te bereiden en zullen zeker in de smaak vallen.

Lees ook: Eigerechten

Croissants en broodjes

Croissants en broodjes zijn een must-have voor elke brunch. Serveer ze met boter en jam of beleg ze met ham, kaas of zalm. Als je wat meer variatie wilt, kun je ook mini-sandwiches maken met bijvoorbeeld rosbief en pesto of brie en walnoten.

Pancakes en wafels

Pancakes en wafels zijn ideaal voor een paasbrunch, vooral als je kinderen hebt die dol zijn op zoetigheid. Serveer ze met ahornsiroop, fruit of slagroom. Je kunt ook experimenteren met verschillende smaken, zoals bosbessenpancakes of chocoladewafels.

Quiches

Quiches zijn een klassieker voor een paasbrunch. Ze zijn makkelijk voor te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Maak bijvoorbeeld een quiche met prei en spekjes of een vegetarische quiche met spinazie en feta. Serveer de quiches warm of op kamertemperatuur.

Lees ook: Quiche recepten

Salades

Een lichte salade is een goede aanvulling op een brunchmenu en biedt een welkome afwisseling tussen de zwaardere gerechten. Kies bijvoorbeeld voor een salade met geitenkaas, walnoten en honingdressing of een salade met gegrilde groenten en mozzarella. Maak de salades van tevoren klaar, zodat je op de dag zelf minder werk hebt.

Fruit

Fruit is een gezonde en kleurrijke toevoeging aan je paasbrunch. Serveer een schaal met vers fruit zoals aardbeien, bessen, ananas en kiwi. Je kunt ook een fruitsalade maken met verschillende soorten fruit en een honing-limoendressing.

Taarten en cakes

Taarten en cakes zijn niet alleen lekker, maar ook een feestelijk element voor je brunchtafel. Maak bijvoorbeeld een citroenkwarktaart, een wortelcake met cream cheese frosting of een chocoladebrownie. Zorg dat je een paar verschillende smaken hebt, zodat er voor iedereen iets lekkers tussen zit.

Smoothies en sapjes

Smoothies en sapjes zijn een gezonde aanvulling op je brunchmenu. Maak bijvoorbeeld een smoothie met spinazie, banaan en amandelmelk of een sapje met wortel, sinaasappel en gember. Serveer ze in glazen met rietjes voor een extra feestelijk effect.

Brunchplank

Een brunchplank is een trendy en makkelijke manier om een gevarieerde brunch te serveren. Maak bijvoorbeeld een plank met verschillende soorten brood, croissants, vleeswaren, kaas, fruit, jam en noten. Je gasten kunnen zelf hun favoriete combinaties maken en het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.

Italiaans brood

Lekkere warme zelfgebakken broodjes mogen natuurlijk niet ontbreken aan tafel. Dit ronde vlechtbrood is gebakken met een ei (in schil) er in. Het brood ziet er in ieder geval heerlijk uit!

Paasbrood

Het lijkt wel op een cake, en het is ook zoet. Maar dit paasbrood ziet er wel heel feestelijk uit. Het recept vind je hier. Ook lekker als alternatief voor cake pops.

Amandeltaart

Naast het zoete brood is ook dit hartige brood met kokos, blauwe kersen en amandelen een aanrader. Het recept vind je hier.

Gevulde croissantjes

Van croissantjesdeeg rol je deze ‘wortels‘ die je vervolgens na het bakken vult, bijvoorbeeld met een frisse eiersalade. Pluimpje er in en je wortels zijn klaar om in te bijten.

Konijnenwafels

Hoe lief zijn deze konijntjes? Gemaakt van 2,5 ronde wafel en belegd met banaan, aardbei, sliertjes wortel en twee blauwe kersen.

American pancakes

De Amerikaanse pannenkoekjes zijn net wat dikker en ronder dan de Nederlandse pannenkoeken die we gewend zijn. Met een beetje creativiteit maak je er zo de achterkant van een konijn van.

Ontbijtpizza

Deze ontbijtpizza mag ik mijn kinderen vast wel voorschotelen. Ze zijn gek op pizza, en dit is bladerdeeg ‘belegd’ met ei, ham, kaas en cherrytomaatjes.

Ei bladerdeegtaartjes

Een hartig gerecht dat wel iets weg heeft van ragout, maar dan van bladerdeeg met een ei erop. Het eigeel is nog lekker smeuïg als je hem opensnijdt.

Lees ook: 50 lekkerste Ei gerechten

Ei-muffins

Deze eieren zijn gebakken in een muffin tray zodat je net kleine cupcakes krijgt maar dan van ei. Door het ei zit er wat gebakken spek en over het ei bieslook.

Scambled eggs

Een ei mag natuurlijk niet ontbreken bij het ontbijt. Scrambled eggs zijn toch wel mijn favoriet. Dit is gewoon een schaaltje met twee plakjes gebakken bacon die leuk is aangekleed zodat het een konijntje wordt.

Omelet

Wil je niet al te moeilijk doen? Dan bak je toch gewoon dit eitje, wat cheddar kaas, kersen en spek en je hebt ook een konijn.

Cinnamon rolls

Wie kent deze zoete ‘koffiegebakjes’ niet? Je kan ze zelf bakken, maar ook kant en klare gebruiken uit een verpakking waarbij je de rol licht los trekt om daar twee oortjes van te maken en klaar is je konijntje.

Lees ook: Cinnamon Rolls

Soepje in konijnenbroodkom

Bij een brunch is een heerlijk soepje ook altijd wel erg lekker. Hoe gaaf is het dan als deze geserveerd worden in een paashaasschaal. Je kan hem trouwens ook gebruiken voor een dipsaus bij groenten.

Gevulde wortelen

Gevulde wortelen zijn een hartig en gezond gerecht voor je paasbrunch. Snijd de wortelen doormidden en vul ze met een mengsel van gehakt, groenten en rijst. Bak ze in de oven en serveer ze warm.

Garnalencocktail

Een garnalencocktail is een klassiek voorgerecht dat ook goed past bij een paasbrunch. Serveer het in kleine glaasjes met cocktaildressing en een partje citroen voor een feestelijk effect.

Wat zetten jullie op tafel met Pasen of hebben jullie nog tips voor lekkere brunch recepten?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *