Skip to Content

Paas wensen; grappige, vrolijke en religieuze Christelijke teksten

Paas wensen; grappige, vrolijke en religieuze Christelijke teksten

Met Pasen is het een mooie traditie om vrienden en familie paaswensen te sturen. Of je nu een kaart stuurt, een berichtje via social media of een persoonlijke boodschap overbrengt tijdens een paasbrunch of paasdiner, het is altijd fijn om je dierbaren te laten weten dat je aan ze denkt. In dit artikel geven we je inspiratie voor mooie paaswensen.

Waarom wensen we elkaar Zalig Pasen?

Zalig Pasen is een traditionele paaswens die vooral in religieuze kringen wordt gebruikt. Het woord “zalig” betekent hier “gelukzalig” of “heilig”, en verwijst naar de betekenis van Pasen als een christelijk feest ter herdenking van de opstanding van Jezus Christus.

Door elkaar een zalig Pasen te wensen, wenst men elkaar eigenlijk een vreugdevol en gezegend Paasfeest toe, waarbij men stilstaat bij de belangrijke religieuze betekenis ervan. Het is een manier om elkaar goede wensen te geven en een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid te creëren tijdens deze speciale tijd van het jaar.

Wat wensen met Pasen; traditionele paaswensen

Traditionele paaswensen zijn altijd een goed idee. Ze zijn kort en krachtig, maar laten toch zien dat je aan de ontvanger denkt tijdens deze bijzondere tijd van het jaar. Enkele voorbeelden van traditionele paaswensen zijn:

 • Vrolijk Pasen!
 • Fijne Paasdagen!
 • Een zalig Pasen!
 • Geniet van de paasdagen!
 • Veel geluk met Pasen!

Religieuze paaswensen

Pasen is in de eerste plaats een religieus feest ter herdenking van de opstanding van Jezus Christus. Als je religieuze vrienden en familie hebt, kan het een mooi gebaar zijn om een religieuze paaswens te sturen. Enkele voorbeelden van religieuze paaswensen zijn:

 • Moge de verrijzenis van Jezus Christus vreugde, liefde en hoop in je leven brengen. Een zalig Pasen!
 • Laat de boodschap van Pasen ons inspireren om meer liefde, compassie en vriendelijkheid in de wereld te brengen.
 • Moge het licht van Pasen schijnen in je hart en je leven vullen met vreugde en vrede. Fijne Paasdagen!

Grappige paaswensen

Als je op zoek bent naar iets luchtigers, kun je kiezen voor een grappige paaswens. Hiermee kun je de ontvanger op een leuke manier verrassen en een glimlach op hun gezicht toveren. Enkele voorbeelden van grappige paaswensen zijn:

 • Hopelijk brengt de paashaas dit jaar geen coronabesmettingen, maar alleen chocolade-eitjes!
 • Als je denkt dat ik gek ben, moet je eens kijken naar de paashaas die eieren verstopt in ons huis.
 • Vergeet niet om voldoende chocolade te eten deze Pasen, anders zou het wel eens een saai feest kunnen worden!

Persoonlijke paaswensen

Een persoonlijke paaswens is een mooie manier om te laten zien dat je echt om de ontvanger geeft. Je kunt bijvoorbeeld iets zeggen over jullie vriendschap, of iets wensen voor de toekomst. Enkele voorbeelden van persoonlijke paaswensen zijn:

 • Ik ben zo dankbaar voor onze vriendschap en hoop dat deze Pasen gevuld zal zijn met mooie herinneringen en veel plezier.
 • Moge deze Pasen een nieuw begin betekenen voor ons allemaal en ons nieuwe hoop en kansen bieden voor de toekomst.
 • Ik wens je veel liefde, vreugde en geluk deze Pasen en hoop dat onze vriendschap nog vele jaren zal duren.

Creatieve vrolijke paaswensen

Als je een creatieve geest hebt, kun je ervoor kiezen om een originele en creatieve paaswens te sturen. Hiermee kun je de ontvanger verrassen en laten zien dat je extra moeite hebt gedaan om iets speciaals te maken. Enkele voorbeelden van creatieve paaswensen zijn:

 • Laat het licht van Pasen schijnen in je leven en in dat van anderen. Fijne Paasdagen!
 • Mag de paashaas je verrassen met veel lekkere chocolade-eitjes en de lentebloesems je hart vullen met vreugde. Vrolijk Pasen!
 • Net zoals de lente de bloemen doet bloeien, mag Pasen jou inspireren om te bloeien en te groeien in alles wat je doet. Zalig Pasen!

Paaswensen voor zakelijke relaties

Ook in zakelijke relaties is het gebruikelijk om paaswensen te sturen. Het is een mooie manier om te laten zien dat je de samenwerking waardeert en om contact te onderhouden. Enkele voorbeelden van paaswensen voor zakelijke relaties zijn:

 • Wij wensen u en uw collega’s een fijne en rustgevende paasvakantie toe!
 • Met Pasen is het tijd om even stil te staan bij al het goede en mooie om ons heen. Wij waarderen onze samenwerking en wensen u en uw team een fijne Paasdagen toe!
 • Pasen is een tijd van vernieuwing en frisse start. Wij kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en nieuwe kansen te creëren. Vrolijk Pasen!

Paas wensen afbeeldingen

Ben je op zoek naar Paas wensen met afbeeldingen; kijk dan eens hier.

Hoe wens je iemand Fijn Pasen?

Er zijn verschillende manieren om iemand fijn Pasen te wensen, afhankelijk van de relatie met de persoon en de manier van communicatie. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

 • Via een persoonlijke boodschap: Stuur een berichtje naar de persoon en wens hem/haar een fijn Pasen toe. Je kunt daarbij ook een persoonlijke noot toevoegen, bijvoorbeeld door te zeggen dat je uitkijkt naar het samenzijn tijdens de paasdagen of door een herinnering op te halen aan een leuke paasviering in het verleden.
 • Via een kaart: Stuur een paaskaart naar de persoon en schrijf daarin een persoonlijke boodschap. Je kunt daarbij gebruikmaken van traditionele paaswensen, religieuze paaswensen of grappige paaswensen (zie ook mijn vorige antwoord). Zorg er wel voor dat de boodschap past bij de relatie die je hebt met de persoon en de toon van de kaart.
 • Tijdens een paasbrunch of paasdiner: Als je samenkomt met vrienden en/of familie tijdens de paasdagen, kun je de persoon fijn Pasen wensen door middel van een toast. Gebruik daarbij bijvoorbeeld de traditionele paaswensen, zoals “Vrolijk Pasen!” of “Fijne Paasdagen!”. Je kunt ook een persoonlijke noot toevoegen, bijvoorbeeld door te zeggen hoe blij je bent dat je samen kunt zijn tijdens Pasen.
 • Via social media: Stuur de persoon een berichtje via social media en wens hem/haar fijn Pasen toe. Je kunt daarbij gebruikmaken van een van de voorbeelden die ik hierboven heb genoemd, maar je kunt ook zelf een creatieve paaswens bedenken. Gebruik daarbij eventueel ook leuke paas-emoji’s om de boodschap extra feestelijk te maken.

Wat zet je op een paaskaart?

Op een paaskaart kun je verschillende dingen zetten, afhankelijk van je relatie met de ontvanger en het type kaart dat je stuurt. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Traditionele paasgroet: “Fijne paasdagen”, “Zalig Pasen”, “Vrolijk Pasen”, “Geniet van de paasdagen”, “Prettig Paasfeest”, “Fijne feestdagen”
 2. Religieuze groet: “Moge de verrijzenis van Jezus Christus vreugde, liefde en hoop in je leven brengen. Een zalig Pasen!”, “Laat de boodschap van Pasen ons inspireren om meer liefde, compassie en vriendelijkheid in de wereld te brengen”, “Moge het licht van Pasen schijnen in je hart en je leven vullen met vreugde en vrede”
 3. Grappige groet: “Hopelijk brengt de paashaas dit jaar geen coronabesmettingen, maar alleen chocolade-eitjes!”, “Als je denkt dat ik gek ben, moet je eens kijken naar de paashaas die eieren verstopt in ons huis”, “Vergeet niet om voldoende chocolade te eten deze Pasen, anders zou het wel eens een saai feest kunnen worden!”
 4. Persoonlijke groet: “Ik ben zo dankbaar voor onze vriendschap en hoop dat deze Pasen gevuld zal zijn met mooie herinneringen en veel plezier”, “Moge deze Pasen een nieuw begin betekenen voor ons allemaal en ons nieuwe hoop en kansen bieden voor de toekomst”, “Ik wens je veel liefde, vreugde en geluk deze Pasen en hoop dat onze vriendschap nog vele jaren zal duren”
 5. Poëtische groet: “De lente brengt nieuw leven en nieuwe hoop. Fijne Paasdagen”, “Met Pasen vieren we de liefde, het leven en de hoop. Zalig Pasen”, “De paashaas brengt ons vreugde en plezier, en herinnert ons eraan dat het leven een avontuur is. Vrolijk Pasen”

Het sturen van paaswensen is een mooie traditie die je kunt gebruiken om je dierbaren en zakelijke relaties te laten weten dat je aan ze denkt. Of je nu kiest voor traditionele wensen, religieuze wensen, grappige wensen, persoonlijke wensen of creatieve wensen, het belangrijkste is dat je oprecht en vanuit je hart spreekt. Met deze inspiratie kun je aan de slag om de perfecte paaswens te sturen en een glimlach op het gezicht van de ontvanger te toveren tijdens de Paasdagen.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *