Skip to Content

Outdoorchef vs Kamado Joe; wat is de beste bbq?

Outdoorchef vs Kamado Joe; wat is de beste bbq?

Eén ding is zeker, een barbecue is dé manier om je tuin helemaal compleet je maken. Als je toch al de hele dag buiten zit en geniet van het prachtige weer, waarom zou je dan naar binnen gaan om te koken als je ook buiten een gezonde, gevarieerde en lekkere maaltijd kunt bereiden?

Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om buiten koken. In dit artikel zetten we de kamado Joe en Outdoochef tegenover elkaar, benoemen we de verschillen en overeenkomsten. Zo weet jij precies welke van de twee mogelijkheden het beste bij jou en je manier van koken past!

Kamado Joe vs. Outdoorchef

Een barbecue is een barbecue zou je denken. Niets is minder waar. Als je alleen al de Kamado Joe barbecue en een Outdoorchef barbecue naast elkaar zet, dan ontdek je een groot aantal verschillen. Niet dat de één per se beter is dan de ander.

Integendeel. Beide merken zijn vooraanstaande merken met producten van hoogwaardige kwaliteit. Waar het om gaat is dat jij datgene kiest wat het beste bij jou past. Daarom is het van belang om eerst helder te krijgen wat jij precies met je barbecue wilt.

Wil je alleen zo af en toe een hamburgertje of worstje erop gooien? Of wil je de sterren van de hemel koken en je familie regelmatig een driegangenmenu voorzetten? Of kies je voor vegan BBQ recepten? En hoe groot is jouw tuin of balkon waar de barbecue moet komen te staan?

Heb je het geduld en wil je de authentieke rooksmaak terug proeven? Of kies je voor gemak en wil je beginnen zodra je de stekker in het stopcontact steekt?

Er is veel mogelijk! En door een groot assortiment aan barbecues bij Godu Tuin is er altijd de perfecte match te vinden!

Kamado Joe

Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om buiten koken. In dit artikel zetten we de kamado Joe en Outdoochef tegenover elkaar, benoemen we de verschillen en overeenkomsten. Zo weet jij precies welke van de twee mogelijkheden het beste bij jou en je manier van koken past!

Er zijn twee kenmerken waaraan je een Kamado kunt herkennen; de keramische behuizing en de ei-vorm. De oorsprong van deze barbecue ligt in Japan. Daar maken ze al duizenden jaren lang gebruik van de voorloper van de kamado, de tandoor.

De tandoor is een Aziatische kleioven en werd gebruikt voor het grillen van vlees en het bakken van brood. Later werd er ook een deksel aan toegevoegd, zo kon de tandoor ook gebruikt worden als rijstkoker.

Hoewel de vormgeving vernieuwend en innovatief is, is de techniek al eeuwenlang hetzelfde. Lucht stroomt door de keramische behuizing en gaat via ventilatieopeningen in het deksel weer naar buiten. Een klassieke stijl in een gemoderniseerd jasje dus.

Een alleskunner

Met een keramische barbecue van Kamado Joe heb je ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt pizza’s bakken, slowcooken, grillen, alles is mogelijk. Zo eet je geen dag hetzelfde terwijl het wel allemaal is klaargemaakt in die ene barbecue.

De temperatuur binnenin de barbecue is tot op de graad nauwkeurig te bepalen. Dit komt door de goede afsluiting van de barbecue in combinatie met de keramische behuizing.

Het is zelfs mogelijk om op verschillende niveaus, en daarmee op verschillende temperaturen, je eten te bereiden. Zo kan ieder product op hetzelfde moment de juiste bereiding krijgen. Zo kun je elk product tegelijkertijd serveren en hoef je niet meer in verschillende etappes te grillen en te serveren.

Waar je wel op moet letten is dat er best wel wat kennis en ervaring nodig is om deze barbecue op de juiste manier te gebruiken.

Als je geen tijd wilt investeren in het opdoen van kennis en ervaring, dan kun je beter voor een andere barbecue kiezen.

Ben je daar wel toe bereid, dan is de Kamado Joe beslist het overwegen waard om aan te schaffen! Want de mogelijkheden zijn eindeloos en de smaak van wat jij klaarmaakt is fantastisch! Je zult het zeker terug proeven.

Outdoorchef

Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om buiten koken. In dit artikel zetten we de kamado Joe en Outdoochef tegenover elkaar, benoemen we de verschillen en overeenkomsten. Zo weet jij precies welke van de twee mogelijkheden het beste bij jou en je manier van koken past!

Outdoorchef heeft een ontzettend breed assortiment aan barbecues. In de eerste plaats heb je de keuze uit een gas-, een elektrische- of een houtskoolbarbecue.

Een houtskoolbarbecue kost meer tijd om deze aan te steken, maar daarentegen krijg je wel de authentieke rooksmaak. Kies je voor een elektrische of een gasbarbecue, dan is het alleen een kwestie van de knop omdraaien en je kunt beginnen.

Bovendien hebben je buren minder last van rookontwikkeling dan bij een houtskoolbarbecue. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft.

Ook qua grootte heeft Outdoorchef precies datgene wat bij jouw situatie past. Zo is er de Minichef. Deze is zo klein dat je die ook op een balkon kunt gebruiken. Handig als je niet in het bezit bent van een tuin en je toch wilt barbecueën.

Of ga je liever voor een grote en complete buitenkeuken met alles erop en eraan? Ook dat heeft Outdoorchef in het assortiment.

Zie jij jezelf al de sterren van de hemel koken met een Outdoorchef bbq in je eigen achtertuin? Voor alle tussenmaten ben je bij Outdoorchef eveneens aan het goede adres.

Easy Flip Trechtersysteem: 2-in-1 barbecue

Het specifieke kenmerk van de kogelbarbecues van Outdoorchef is dat deze zijn voorzien van het Easy Flip Trechtersysteem dat zowel direct grillen als indirect grillen mogelijk maakt.

Plaats je de trechter met de grote opening naar boven, dan ontstaat er een gelijkmatige hitteverdeling en kun je indirect en langzaam grillen. Liever direct grillen? Plaats dan de trechter met de kleine opening naar boven, dat zorgt voor een geconcentreerde hitte! Een 2-in-1 barbecue dus! Handig!

Wat is jouw keuze?

Zowel OutdoorChef als Kamado Joe staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Er is nagedacht over het ontwerp, maar er is ook gebruikgemaakt van de allerbeste materialen. Je zult dus sowieso jarenlang plezier hebben van de barbecue van jouw keuze.

De barbecues van beide merken zijn ook uit te breiden met allerlei handige en functionele accessoires, voor een nog plezierigere barbecuebeleving en smaakvollere gerechten!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Godu Tuin.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *