Skip to Content

Orgasme kloof; waarom mannen vaker en snel klaarkomen en vrouw bevredigen

Orgasme kloof; waarom mannen vaker en snel klaarkomen en vrouw bevredigen

Volgens sommige onderzoeken komen mannen vaker klaar dan vrouwen. Dit wordt de “orgasme kloof” genoemd. Er zijn verschillende redenen waarom dit zo zou kunnen zijn. Sommigen denken dat het te maken heeft met de manier waarop mannen en vrouwen seks hebben.

Anderen denken dat het te maken heeft met de manier waarop mannen en vrouwen omgaan met seksuele aantrekking. Nog anderen denken dat het te maken heeft met de psychologische en fysieke verschillen tussen mannen en vrouwen.

Lees ook: Wereld Orgasme dag

De orgasme kloof

We hebben het misschien niet door, maar er is een groot verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om het bereiken van een orgasme. Terwijl de meeste mannen een orgasme bereiken tijdens seks, is het voor vrouwen vaak moeilijker om te klaarkomen.

Vrouwen kunnen net zo goed genieten van seks als mannen, maar toch komen mannen vaker klaar dan vrouwen. Dit fenomeen wordt de orgasme kloof genoemd. Er zijn verschillende verklaringen voor de orgasme kloof, maar een van de belangrijkste is het feit dat vrouwen meer tijd nodig hebben om op te winden.

Waardoor ontstaat de orgasme kloof?

Er zijn verschillende redenen waarom de orgasme kloof bestaat. Eén van de belangrijkste redenen is dat vrouwen vaak ondergestimuleerd raken tijdens seks. Dit komt omdat de meeste mannen niet weten hoe ze een vrouw optimaal moeten bevredigen. Hierdoor komen vrouwen minder snel klaar dan mannen.

Anorgasmie

Een recente studie toonde aan dat mannen vaker klaarkomen dan vrouwen. Dit is een opmerkelijke ontdekking, aangezien het algemeen aangenomen wordt dat vrouwen een hogere seksuele opwinding ervaren dan mannen.

Ook toonde het onderzoek ook aan dat vrouwen vaker last hadden van anorgasmie, een toestand waarbij iemand niet in staat is om een orgasme te bereiken. Dit kan verklaard worden door de orgasme kloof, een verschil in de seksuele opwinding die mannen en vrouwen ervaren.

Waarom komen mannen sneller klaar dan vrouwen

Mannen zijn visueel georiënteerd en worden vaak snel opgewonden door wat ze zien. Vrouwen daarentegen worden vooral opgewonden door wat ze voelen. Het is dus niet zo vreemd dat mannen vaker klaarkomen dan vrouwen, omdat ze eerder opgewonden raken.

Ook spelen seksuele ervaringen en verwachtingen een rol in de orgasme kloof. Mannen hebben vaak meer seksuele ervaring en weten dus beter wat ze moeten doen om zichzelf of hun partner te bevredigen.

Wat kunnen we doen om de orgasme kloof tegen te gaan?

Vrouwen daarentegen kunnen moeite hebben om te vertellen wat ze fijn vinden, omdat ze bang zijn dat ze dan te veel eisen stellen of te verwend klinken. Ook zijn er nog veel vrouwen die nog nooit een orgasme hebben gehad of weten hoe dat te bereiken.

Daarom is het verstandig om als vrouw eerst zelf op onderzoek te gaan en te weten waar de gevoelige plekjes zitten en hoe het voelt om klaar te komen. Dan kan je dat ook met je partner communiceren.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de orgasme kloof te dichten. Allereerst is het belangrijk dat je open communiceert met je partner over wat je fijn vindt tijdens seks. Laat hem of haar weten wanneer je aangeraakt wilt worden en hoe hard. Zo kan je partner je beter bevredigen.

Verder is het ook belangrijk dat je naar je eigen lichaam luistert. Wees niet bang om je eigen handen te gebruiken tijdens seks. Stimuleer jezelf met je handen, mond of een vibrator tot je klaarkomt. Zo weet je zeker dat je een orgasme bereikt.

Als je deze tips volgt, zal de orgasme kloof steeds kleiner worden. Dit betekent dat je steeds vaker een orgasme zult bereiken tijdens seks. Zo kun je samen met je partner genieten van een intense en leuke seksuele ervaring.

Meer tips vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *