Skip to Content

11 inspirerende ochtend routines om de dag productief te beginnen

11 inspirerende ochtend routines om de dag productief te beginnen

Wanneer je ’s ochtends vroeg opstaat, is het belangrijk om een routine te hebben die je productief maakt en je de energie geeft die je nodig hebt om die dag aan te kunnen. Weer eens wat anders dan meteen naar je mobiel grijpen en langs Facebook of Instagram scrollen dus. Hier zijn 10 inspirerende ochtendroutines die je kunt volgen om elke dag maximaal te benutten.

Je wekker eerder zetten

Als je ’s ochtends vroeger opstaat, heb je meer tijd om alles rustig aan te doen en je dag goed te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken, een ontbijt maken of gewoon lekker in bed blijven liggen en ontspannen. Op deze manier start je de dag met een ontspannen gevoel en ben je niet meteen gestrest door alles wat je moet doen.

Inspannen / sporten

Oefeningen ’s ochtends zorgen ervoor dat je lichaam wakker wordt en je energie krijgt voor de dag. Je hoeft niet per se een uur te gaan hardlopen, maar een klein halfuurtje oefeningen doen is al genoeg om je lichaam en geest wakker te maken.

Gezond ontbijten

Een goed ontbijt is belangrijk om de dag mee te starten. Zorg ervoor dat je ontbijt voldoende voedingsstoffen en energie bevat, zodat je de hele dag door kan. Een lekker en gezond ontbijt geeft je namelijk de kracht die je nodig hebt om de dag door te komen.

Begint je dag niet voordat je een kop koffie hebt, neem daar dan ook de tijd voor. Kies er bijvoorbeeld voor om koffiebonen te malen voor een verse kop koffie en drink die ook op voordat je begint aan het gedoe van de dag zelf.

Neem een moment voor jezelf

Voor of na het ontbijt kan het fijn zijn om even een moment voor jezelf te nemen en je dag goed te in plannen. Dat geeft je ook een goed gevoel voor de rest van de dag omdat je dan beter weet wat je te wachten staat.

Je dag plannen

Neem een paar minuten om je dag te plannen voordat je begint. Op deze manier weet je precies wat je moet doen en hoef je niet steeds te bedenken wat je nu weer moet doen. Dit bespaart je veel tijd en stress. Een dagplanner zoals die van Structuurjunkie kan daarbij helpen.

Lekker ontspannen douchen

Een frisse douche ’s ochtends maakt je wakker en geeft je een fris gevoel voor de rest van de dag. Kies voor een aangename temperatuur en neem wat extra tijd voor jezelf. Het is een goed moment om even te ontspannen en je dag goed te beginnen.

Mediteren

Mediteren ’s ochtends geeft je rust en ontspanning en zorgt ervoor dat je beter kunt focussen op de dag. Het is een perfect moment om even alles los te laten en je dag met een frisse start te beginnen.

Naar muziek / radio luisteren

Muziek ’s ochtends geeft je een goed gevoel en zorgt ervoor dat je de dag met een positieve instelling kunt beginnen. Het is ook een goede manier om je dag goed te starten en je energiek te voelen.

Even creatief

De ochtend is een perfect moment om iets creatiefs te doen, zoals schilderen, tekenen of schrijven. Dit geeft je dag een boost van creativiteit en geeft je ook rust en ontspanning.

Een boek lezen

Een boek lezen ’s ochtends geeft je dag een intellectuele boost en zorgt ervoor dat je de dag met een helder hoofd kunt beginnen. Het is ook een goede manier om je dag ontspannen te beginnen.

Een korte wandeling

Als je ’s ochtends naar buiten gaat, krijg je frisse lucht en maak je je dag actiever. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken of een fijne plek zoeken om even te zitten en te ontspannen. Op deze manier zorg je ervoor dat je dag fysiek en mentaal actief is.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *