Skip to Content

Netflix series vrouwen; top 10 leuke programma’s

Netflix series vrouwen; top 10 leuke programma’s

Zijn de kinderen lekker weg, of zitten ze helemaal in hun eigen beeldscherm gedoken, en heb je even geen zin in het huishouden of is het gewoon te warm om iets te doen?

Gelukkig hebben Netflix en Videoland vlak voor de Netflix zomer een hoop nieuwe seizoenen toegevoegd van series die heerlijk zijn om nu te bingewatchen! Wij hebben tenslotte zelf ook vakantie; hoog tijd dus voor een overzicht van de leukste netflix series voor vrouwen!

Ares

Ares is de eerste volledig Nederlandse Netflix productie. In de 8-delige psychologische horrorserie wordt Amsterdam met bepalende filmlocaties als het Rijksmuseum en het Tropenmuseum behoorlijk op de kaart gezet.

Ares (God van de Oorlog) draait om een geheim studentengenootschap, sektarisch haast (‘niet voor studenten, maar voor mensen met potentie’).

De nieuwsgierige geneeskundestudente Rosa (Jade Olieberg) vraagt zich eerst nog af of Ares een koorballenclubje met een Museumjaarkaart is.

Maar met haar beste vriend Jacob (Tobias Kersloot) wordt zij in hartje Amsterdam bij het genootschap uitgenodigd. Ze blijken zich over te geven aan een wereld vol rijkdom en macht.

Arrow

Arrow is een Amerikaanse serie rondom de superheld Green Herold en is gebaseerd op de gelijknamige stripheld. In 8 seizoenen zijn de avonturen gesitueerd in de moderne tijd.

Oliver Queen gaat als Arrow de strijd aan tegen alle corrupte partijen van Sterling City en moet hierbij zijn alter ego geheim houden voor zijn familie, vrienden en vijanden. De naam Arrow heeft betrekking op het gebruik van speciale pijlen om zijn vijanden uit te schakelen.

Bridgerton

Bridgerton is een Amerikaans kostuumdrama gebaseerd op novelles van Julia Quinn. De serie speelt zich af tijdens het Regency-tijdperk in 1813 en focust zich op het societyseizoen in de Britse hoofdstad.

De complete serie bestaat uit 8 seizoenen, waarbij in ieder seizoen een van de kinderen centraal staat. En dan vooral als het gaat om zoektocht naar een levenspartner.

Opvallend is dat een aantal moderne invloeden aan de serie zijn toegevoegd; zo krijgt in het eerste seizoen de hoofdrolspeelster de tip om zichzelf te masturberen.

Firefly Lane

Tully en Kate ontmoetten elkaar op Firefly Lane toen ze meisjes waren. Na 30 jaar lief en leed zijn ze beste vriendinnen en onafscheidelijk.

Glee

Deze komische, muzikale televisieserie, draait om een groep scholieren en hun leerkrachten van de McKinley Highschool.

Door het oprichten van een zangkoor leren ze elkaar en hun gebreken beter kennen, en leren ze op hun eigen manier op te komen tegen alle vooroordelen van hun medescholieren en sommige leerkrachten. De muziek bestaat uit bekende popliedjes die door de acteurs op een geheel eigen wijze worden gezongen.

Jane The Virgin

Jane the Virgin is een typische Amerikaanse telenovela. Het verhaal is geïnspireerd op dat van de Venezolaanse serie Juana la Virgen, gecreëerd door Perla Farías.

Centraal staat Jane Gloriana Villanueva, een 23 jaar oude, religieuze, jonge Latina vrouw die zwanger raakt nadat ze kunstmatig geïnsemineerd wordt door een vergissing. Gedurende de serie maak je ook kennis met kenmerken uit de klassieke Telenovela stijl.

Le Casa del Papel

Het derde seizoen van de Spaanse successerie. Onder de nieuwe bendeleider Palermo en getooid in een rode overall en Salvador Dali-masker gaat de groep op jacht naar de Spaanse goudreserves in de Koninklijke Munt.

Het gaat in deze serie niet alleen om de voorbereiding en uitvoering van de roof, maar ook om de redding van een trouwe vriend Rio.

Het meesterbrein manipuleert tijdens de serie de politie op meesterlijke wijze, altijd een stap vooruitlopen waardoor ze altijd een stap voorlopen op de politiemacht. En goed nieuws; volgend jaar komt er nog een vierde seizoen!

Orange is the New Black

De populaire gevangenisdramaserie Orange is the New Black draait om Piper Chapman, een moderne vrouw uit New York, die is veroordeeld wegens een aanhouding met een koffer vol drugsgeld.

Geheel onbekend met de regels en wetten in de gevangenis moet ze zich aanpassen om te kunnen overleven. Haar mensenkennis zorgt ervoor dat ze haar medegevangenen kan doorgronden en helpen in het harde bestaan van de vrouwengevangenis.

Prison Break

5 seizoenen Prison Break vertellen het verhaal van de broers Michael en Lincoln Burrows. Lincols is onterecht ter dood veroordeeld wegens een moord op de broer van de vice-premier, en zit in afwachting tot zijn executie in de Fox River State Penitentiary.

Zijn broer laat zich opzettelijk in dezelfde gevangenis opsluiten met een plan om zijn broer te bevrijden en de ware schuldigen van het complot te ontmaskeren. Hiervoor heeft hij de route op zijn lichaam laten tatoeëren. Behalve ontsnappen is wraak nemen op de daders de volgende stap voor de beide broers.

Stranger Things

Stranger Things is een Amerikaanse sciencefictionserie rondom de jeugdvrienden Wills Mike, Lucas en Dustin. In een klein stadje in de jaren ’80 is een jongetje verdwenen waarna de vrienden op zoek gaan naar de oplossing.

Ze komen terecht in een mysterieuze wereld met geheime experimenten en bovennatuurlijke vijanden. De serie heeft veel verwijzingen naar de (pop)cultuur en films uit de jaren ’80.

Suits

De populaire juridische dramaserie is alweer toe aan het 7e seizoen. De briljante advocaat Harvey Spector en zijn ongediplomeerde evenknie Mike Ross met zijn fotografisch geheugen, moeten in dit seizoen alles op alles zetten om hun firma te redden.

Het is het laatste seizoen waarin Meghan Markle meespeelt, nu ze is getrouwd met de Engelse prins Harry.

Undercover

De Belgische federale politie bevindt zich op het spoor van een van ’s werelds grootste xtc-netwerken, dat zich al jarenlang onder de radar begeeft. De Nederlander Ferry Bouman staat aan het hoofd van de criminele organisatie.

Bouman brengt, ondanks zijn fortuin, zijn vrije tijd het liefste door in een eenvoudige chalet op de populaire camping vlak bij zijn riante villa.

Bouman is een gladde jongen en lijkt ongrijpbaar, dus besluiten de Belgische en Nederlandse politie om hun krachten te bundelen.

Ze installeren hun twee beste undercoveragenten – de Belgische Bob Lemmens en de Nederlandse Kim de Rooij – als een koppel dat kampeert in een chalet vlak bij Bouman en diens vrouw Danielle.

Hun intenties zijn duidelijk: infiltreren in het leven van Bouman, zijn vertrouwen winnen en Bob laten uitschijnen als een crimineel die zaken kan doen met Bouman.

The 100

97 jaar na een nucleaire oorlog worden 100 jeugddelinquenten vanuit een ruimteschip verplicht teruggestuurd naar de aarde om te onderzoeken of er nog leven mogelijk is.

In 6 seizoenen maken de kijkers kennis met alle hoofdpersonen die proberen te overleven en daarbij rekening moeten houden met de eigen belangen en de vele groeperingen die de aarde bewonen. Binnen de 100 personen vindt gelijktijdig een strijd plaats over wie het voor het zeggen krijgt.

The Blacklist

The Blacklist is een Amerikaanse misdaadserie over ´s werelds meest gezochte crimineel Raymond ‘Red’ Reddington, die zichzelf onverwacht aangeeft na jarenlang uit handen van de FBI te zijn gebleven.

Hij is bereid hen te helpen terroristen en andere criminelen op te sporen, op voorwaarde dat hij samenwerkt met de jonge FBI-agente Elizabeth Keen.

The Crown

The Crown is een Britse historische dramaserie van scenarioschrijver Peter Morgan. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

Het eerste seizoen ging op 4 november 2016 in première op Netflix. De serie werd gemaakt met een budget van € 110 miljoen per seizoen en was daarmee op dat moment de duurste ooit op Netflix. In totaal worden er 6 seizoenen gemaakt.

Het verhaal begint in 1947 als Elizabeth II gaat trouwen met Philip van Griekenland en Denemarken. Het eerste seizoen behandelt de periode vanaf haar huwelijk tot de ontbinding van haar zuster prinses Margaret’s verloving met Captain Peter Townsend.

Het tweede seizoen gaat over de periode vanaf de Suezcrisis in 1956 tot de geboorte van prins Edward in 1964. Seizoen 3 zal gaan over onder andere de Ramp van Aberfan, de de-kolonisatie van Afrika, Prinses Margaret’s affaire met tuinman Roddy Llewellyn en introduceert Camilla Parker Bowles.

The Flash

Deze superheldenserie is een afgeleide van de serie Arrow, waarin de personage Barry Allen al is geïntroduceerd. Zijn moeder is gedood in zijn kindertijd en zijn vader is hiervoor onterecht veroordeeld.

Eenmaal volwassen is Barry een CSI-detective en is hij vastberaden van plan om de ware dader te vinden. In de serie zullen meerdere cross-overs met de serie Arrow plaatsvinden.

The Queens Gambit

The Queen’s Gambit is een fictief verhaal dat het leven volgt van wees en schaakwonder Beth Harmon tijdens haar zoektocht om ’s werelds grootste schaker te worden.

Terwijl ze worstelt met emotionele problemen en een drugs- en alcoholverslaving. “The Queen’s Gambit” (Damegambiet) is een schaakopening. Het verhaal begint halverwege de jaren vijftig en loopt door tot in de jaren zestig.

Vis a Vis

De Spaanse dramaserie draait om de jonge Macarena, die onschuldig is opgesloten in een vrouwengevangenis. Hier moet ze zich tussen de 4 muren staande houden tussen alle gevangenen, bendes en verraad.

Ze komt er achter dat veel medegevangenen azen op 9 miljoen euro, verdwenen na een roof op een geldwagen. Ook voor Macarana is dit een interessant doel als ze haar medegevangenen van het lijf kan houden. Geen wonder dat er een vergelijking wordt gemaakt met OiNB, maar dan beter!

Working Moms

Deze Canadese komedieserie volgt vier werkende vrouwen tijdens hun dagelijks leven. Werk, kinderen en geliefden moeten allemaal aandacht krijgen terwijl het leven niet altijd meezit.

Ze helpen elkaar tijdens ongewenste zwangerschappen, moeilijke sollicitaties, een postnatale depressie of identiteitscrisis. Gelukkig ligt de humor hierbij altijd om de hoek.

Yummy Mummies

Yummy Mummies is een Australische realityserie en volgt vier rijke aanstaande moeders tijdens hun periode van zwangerschap. Hun vele geld zorgt ervoor dat deze zwangerschap heel anders verloopt dan bij gewone mensen.

Het moet natuurlijk glamoureus gebeuren, waarbij de aanstaande moeders er wel als modellen uit moeten blijven zien. Sinds kort staat ook het tweede seizoen online waarin de moeders te volgen zijn met hun peuters en hoe ze balanceren tussen een tekort aan slaap, champagne, kleding en tijd voor zichzelf.

Wat is jouw favoriete serie dit jaar?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *