Skip to Content

Nepbloed; zelf maken of kopen voor wonden schminken

Nepbloed; zelf maken of kopen voor wonden schminken

Halloween of een ander griezelfeestje? Dan is het dus tijd om naast pompoens uit te hollen de engste outfits en schminkkunsten te verzinnen. Het moet natuurlijk wel een beetje eng worden, en net echt lijken. Maar hoe maak je nepbloed? Hoe schmink je met nepbloed en wat is er nog meer eng zodat mensen hard gillend voor je weghollen? Waar verander jij of je kind in met Halloween?

Welke personages zijn geschikt voor Halloween?

Met schmink en de juiste kleding kan je jezelf of je kind een eng personage aanmeten. Want het moet uiteraard ook wel echt eng zijn als het Halloween is (let wel op dat je kind het zelf niet eng vindt…). Naast gewoon uitgelopen ogen en bloedsporen hier en daar kan je natuurlijk voor een ‘echt’ personage kiezen. Hierbij zou je kunnen denken aan:

 • Zombie
 • Spook
 • Heks
 • Vampier
 • Duivel
 • Geraamte
 • Weerwolf
 • Alien
 • Monster
 • Slachtoffer van één van bovenstaande figuren…

Nepbloed

Bij veel personages zal je er niet omheen komen dat een beetje bloed hier en daar het wel extra af zal maken. Maar hoe maak je dit? Je kunt het kant-en-klaar kopen, dus als je de schmink of de verkleedkleren gaat kopen zou je dit gelijk mee kunnen nemen. Maar nepbloed is ook prima zelf te maken.

Wat heb je nodig?

 • Water
 • Gezeefde bloem
 • Rode kleurstof (vaak in de supermarkt te vinden bij de bakwaren)
 • Gemalen koffie

Zet het water op. Hier voeg je zevend wat meel aan toe. Door het meel maak je het tot een dikker geheel. Zorg dat de klonten eruit zijn voordat je verder gaat. En dan volgt de kleurstof. Natuurlijk kan je hiermee spelen zodat het roder of minder rood worden. Moet het bloed de indruk geven dat het er al een tijdje zit, dan is een bruinere look mooi. Hier kan je de gemalen koffie voor gebruiken. Wel in combinatie met de rode kleurstof natuurlijk. Door een beetje te spelen met de hoeveelheden krijg je uiteindelijk de kleur die je hebben wilt.

Een andere manier is om paprikapoeder en ketchup te mengen met water. Door de hoeveelheid poeder bepaal je de dikte van het goedje.

Wonden schminken

https://nl.pinterest.com/pin/600808406552460666/

Nu heb je dus bloed, maar hoe schmink je nu ook op een mooie manier een wond? Maak een vorm die de wond heeft (met een oogpotlood bijvoorbeeld). De binnenkant van de wond moet je donker inkleuren. Met een rode lippenstift kan je het donker dan een beetje veranderen naar meer rood.

Met het nepbloed laat je nu een soort straaltje uit de wond lopen. En vul je de wond ook op met het mengseltje. Hoe dit precies gaat kan je ook in het filmpje van Klokhuis zien.

Makkelijke schmink ideeën

Natuurlijk hoef je niet meteen hele kunstwerken te maken. Een paar krassen over iemands wang maken kan al eng eruitzien. Zeker met een beetje nepbloed erbij.

https://nl.pinterest.com/pin/976296025445408365/

Bij een slachtoffer van een weerwolf kan je denken aan krassen van zijn poot over het gezicht heen. Die lopen dan het liefst over zijn wangen en zijn ogen heen.

Echte kunstwerken met Halloween

Wil je er echt een kunstwerk van maken? Dan is het fijn om voorbeelden te hebben. Natuurlijk zijn er schminkboeken te koop, maar gewoon eens rondneuzen op internet levert je ook genoeg mooie voorbeelden op.

Even een tipje: ga er niet vanuit dat je exact het voorbeeld na kunt maken. Heel vaak lukt dat nou net niet. Je kind vertellen dat je iets gaat maken dat daarop lijkt kan voorkomen dat je kind teleurgesteld is als hij of zij er niet helemaal hetzelfde uit komt te zien! Laat je fantasie maar de vrije loop. Dan is je kind zelfs lekker uniek!

Heel je gezicht schminken

Je kunt zoals al eerder gezegd het eenvoudig houden met een paar krasjes. Maar je kunt ook eerst het hele gezicht een andere kleur geven. Helemaal wit, bijvoorbeeld. Dat maakt het eigenlijk al eng op zich.

Al het overige schmink valt alleen maar nog extra op, op zo’n lichte ondergrond. En je bent meteen nog onherkenbaarder.

Ideetjes met tanden

Ook tanden kunnen een onderdeel zijn van enge schmink. Je kunt een eng gebit kopen of je tekent ze met de schmink op het gezicht. Door boven en onder de lippen de tanden te tekenen, kom je al een heel eind om er heel eng uit te zien. Of teken aan beide zijkanten van je lippen twee grote Draculatanden. Overigens is het ook een heel apart gezicht als je enkel streepjes trekt over de lippen heen, zoals in dit voorbeeld! Niet moeilijk om je kind op deze manier te schminken, terwijl het er wel cool uitziet!

Ogen

Je ogen extra eng eruit laten zien doe je door om je ogen heen een donkere laag schmink aan te brengen. Je ogen komen zo heel diep te liggen en geven een heel enge aanblik. Om het zwart heen kan je nog een kleurtje aanbrengen wat past bij overige versieringen op je gezicht, maar dat hoeft niet.

Met schubben

Heb je even de tijd? Dan zou je je kind ook een schubbenhuid kunnen geven. Het hele gezicht verf je met een schubbenpatroontje in bijvoorbeeld donkergroen of bruin. Zo wordt hij een enge slang of misschien vind je een draak nog wel enger?

Voor de kleintjes of gewoon als het even minder eng moet!

Spinnenwebjes

Natuurlijk mag het voor de kleintjes ook best wel een beetje minder. Dan is dit spinnenmeisje misschien wel net zo leuk!

En voor je kleine man is Batman vast een stoer idee!

Lieve spookjes

Wil je kind wel geschminkt maar houdt het helemaal niet van enge monsters enzo? Dan is dit een leuke middenweg. De spookjes zijn toch een link naar Halloween, maar door de lievere kleuren heeft het eerder een vriendelijk gezicht.

En de pompoenen dan?

Wie aan Halloween denkt, denkt aan pompoenen. Natuurlijk kan je die ook op het gezicht van je kind verven. Ook dit ziet er niet zo heel eng uit, maar is wel op en top Halloween!

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *