Skip to Content

Nedis smartlife review; ervaringen met lampen en stekker

Nedis smartlife review; ervaringen met lampen en stekker

Kleine aanpassingen die het leven toch net iets makkelijker maken; want hoe handig is het als je gewoon vanaf de bank met behulp van Google Assistent het licht kan dimmen in plaats van te moeten opstaan om naar het lichtknopje te lopen?

Zelf ben ik hier een groot voorstander van en ieder jaar komt er wel een nieuwe ‘gadget’ ons huis in. De nieuwste producten voor je Smart Home zijn die van Nedis SmartLife. Zij hebben een aantal huishoudelijke producten in het assortiment tegen een zeer betaalbare prijs dat het toch wat makkelijker maakt.

Een aantal jaar geleden klonk het nog een beetje als science fiction; het huis van de toekomst met lampen die je met spraak kon besturen en gordijnen die je op afstond kon openen en sluiten.

Dat dat allemaal op de markt zou komen leek toen nog heel ver weg. De ervaring leert echter dat ons huis stapje voor stapje steeds meer deze richting op gaat.

Het gaat met kleine dingen, zoals de chromecast zodat we Netflix op onze tv konden afspelen, een brandmelder die het alarm weergeeft op je telefoon.

Een slimme thermostaat waardoor je de temperatuur vanaf je telefoon kan regelen ook als je (nog) niet thuis bent, zodat als je thuis komt het warm is, en zo gaat het steeds verder.

Nedis SmartLife producten

Zelf ben ik hier een groot voorstander van en ieder jaar komt er wel een nieuwe 'gadget' ons huis in. De nieuwste producten voor je Smart Home zijn die van Nedis SmartLife. Zij hebben een aantal huishoudelijke producten in het assortiment tegen een zeer betaalbare prijs dat het toch wat makkelijker maakt.

Nedis richt zich in eerste instantie op de huishoudelijke producten; denk bijvoorbeeld aan de smartlampen zodat je het licht niet alleen maar met een lichtknopje maar ook via je telefoon kan bedienen.

Niet alleen handig om het licht in de woonkamer te dimmen, maar bijvoorbeeld ook om het licht op de kinderkamers op een bepaald tijdstip uit te doen zodat ze niet tot midden in de nacht blijven lezen 😉

Of de Smart stekkers; daar ben ik zelf erg blij mee omdat je via de app een aantal dingen kan instellen. Zo hebben onze kinderen nog wel eens de neiging om als ze vroeg wakker zijn naar beneden te gaan om tv te kijken.

In het weekend vinden we dat niet zo’n groot probleem (mits het geen 5 uur in de ochtend is natuurlijk), maar doordeweeks is hier in huis de regel geen beeldschermen voordat je naar school gaat.

Ze zijn echter heel stil en zetten ook het geluid zacht zodat wij op zolder de tv niet horen en er ook niet van wakker worden.

Het eerste wat ik dus deed is deze stekker gebruiken voor de stekker van de tv. Via de app kun je instellen wanneer hij automatisch aan en uit gaat in de standbystand en je hem dus met de afstandsbediening kan aan of uitzetten.

Doordeweeks is dat om vijf uur in de middag en in het weekend vanaf 7 uur ’s ochtends; je kan dus per dag kiezen hoe of wat. Natuurlijk kun je als je op een ander moment tv wilt kijken dat via de app handmatig in- of uitschakelen.

Het voordeel hiervan is dus ook dat de tv die voorheen altijd op standby stond ’s nachts nu het grootste deel van de nacht ook echt uitstaat. Want ook dat automatisch uitschakelen kun je via de app instellen, heel handig want zelf ben ik meer een avondmens en wil ik nog wel eens te lang blijven zitten beneden. Nu gaat om 24.00 uur de tv automatisch uit.

Deze stekkers zijn ook heel handig voor straks tijdens de decembermaanden om de lichtjes van de kerstboom in te stellen of bijvoorbeeld de lampen aan of uit te schakelen als je op vakantie bent zodat het net lijkt alsof de woning bewoond is.

Nog een pluspunt is dat je deze kan gebruiken om het stroomverbruik te meten. Handig dus voor energievreters om in de gaten te houden hoeveel energie ze gebruiken en je dus energiezuiniger (en dus milieubewuster) kan leven.

Nedis App & Google Home

Met de fijne app van Nedis SmartLife bedien je makkelijk al je apparaten. Denk aan lampen, camera’s, contactdozen, sensoren en schakelaars. De app is makkelijk en intuïtief in gebruik. Na het downloaden wordt er precies aangegeven wat je moet doen om je apparaat te koppelen.

Via de app kun je ook bepaalde dingen instellen zoals ik heb gedaan bij de tv. Deze kun je ook met elkaar combineren; zodat de lampen automatisch dimmen als de tv aangaat. Of juist dat als het buiten donker is of zelfs aan de weersomstandigheden als het regent de lichten in huis aangaan.

Heel fijn is ook dat de producten van Nedis samenwerken met Google Home, zonder dat je speciale hubs of weer andere apparaten nodig hebt.

Nu hebben we geen Google Home apparaten in huis, maar vanaf je telefoon kun je dit ook heel makkelijk bedienen.  Je kan de producten zo via de eigen app van Nedis bedienen, maar ook via de Home-functie zodat je niet iedere keer hoeft te zoeken naar die ene app.

En het voordeel hiervan is dat je de producten ook via voice kan bedienen en opdrachten kan geven. Misschien in de toekomst toch maar een Google Home op het verlanglijstje zetten, zodat ik niet iedere keer de telefoon hoef te openen maar gewoon eenvoudig een opdracht kan geven 😉

De producten werken natuurlijk ook met Amazon Alexa.

Nog meer producten

Nedis heeft echter nog veel meer producten; zo zijn er ook sensoren waarmee je kan registreren als je ergens naar binnen loopt en vervolgens het licht aangaat, beveiligingscamera’s, deurbellen, muurschakelaars voor gordijnen of zonbeschermers etc.

Maar ook aan de huisdieren is gedacht; zo zijn er handige voeders die met een timer open of dicht gaan.

Zodat ook als je niet thuis bent je in de gaten kan houden hoeveel en wanneer je kat of hond te eten krijgt en te voorkomen dat alles in een keer achter elkaar opgaat.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *