Skip to Content

Make-up, nagellak en parfum verwijderen uit kleding; tips en trucs van wassen tot huis tuin en keuken middeltjes.

Make-up, nagellak en parfum verwijderen uit kleding; tips en trucs van wassen tot huis tuin en keuken middeltjes.

Het is een bekend probleem voor iedereen die regelmatig nagellak en parfum gebruikt: per ongeluk spetteren of morsen van deze producten op kleding, waardoor er vervelende vlekken ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om nagellak en parfum uit kleding te verwijderen. In dit artikel delen we een aantal handige tips en trucs om deze vlekken effectief te verwijderen.

Make-up vlekken verwijderen uit kleding

Make-up kan ook lelijke vlekken achterlaten op kleding. Hier zijn enkele tips om make-upvlekken uit kleding te verwijderen.

Gebruik afwasmiddel

Afwasmiddel is een eenvoudige manier om make-upvlekken uit kleding te verwijderen. Breng wat afwasmiddel aan op de vlek en wrijf het voorzichtig in. Laat het een paar minuten zitten en spoel het vervolgens af met koud water. Herhaal deze stap indien nodig.

Gebruik scheerschuim

Scheerschuim kan ook helpen bij het verwijderen van make-upvlekken uit kleding. Spuit wat scheerschuim op de vlek en laat het ongeveer 10-15 minuten intrekken. Vervolgens dep je de vlek voorzichtig met een vochtige doek. Herhaal deze stap indien nodig.

Gebruik make-up remover

Een andere optie is om make-up remover te gebruiken. Breng een beetje make-up remover aan op de vlek en wrijf het voorzichtig in. Laat het een paar minuten intrekken en was het vervolgens met koud water. Herhaal deze stap indien nodig.

Gebruik wasmiddel

Als de make-upvlek nog vers is, kan het helpen om gewoon wat wasmiddel op de vlek aan te brengen en het kledingstuk te wassen zoals je normaal zou doen. Zorg ervoor dat je koud water gebruikt, omdat warm water de vlek juist kan fixeren.

Nagellak verwijderen uit kleding

Nagellak is een lastige substantie om uit kleding te krijgen, vooral als het al is opgedroogd. Maar met de juiste aanpak en materialen is het mogelijk om nagellakvlekken volledig te verwijderen.

Gebruik nagellakremover

Een van de meest effectieve manieren om nagellak uit kleding te verwijderen is met behulp van nagellakremover. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje nagellakremover op een wattenbolletje of wattenschijfje te doen en het voorzichtig over de vlek te wrijven. Het kan enkele minuten duren voordat de vlek volledig verdwijnt. Herhaal deze stap indien nodig. Het is belangrijk om op te merken dat nagellakremover op sommige stoffen kan inwerken en ze kan beschadigen, dus test het eerst op een onopvallende plek voordat je het gebruikt.

Gebruik haarspray

Een andere truc om nagellak uit kleding te verwijderen, is door haarspray te gebruiken. Spuit wat haarspray op de vlek en laat het ongeveer 10-15 minuten intrekken. Vervolgens dep je de vlek voorzichtig met een vochtige doek. Herhaal deze stap indien nodig. De alcohol in de haarspray helpt de nagellak op te lossen en de vlekken te verwijderen.

Gebruik tandpasta

Het klinkt misschien vreemd, maar tandpasta kan ook helpen bij het verwijderen van nagellak uit kleding. Breng een kleine hoeveelheid tandpasta aan op de vlek en wrijf het voorzichtig in. Laat het een paar minuten zitten en spoel het vervolgens af met koud water. Herhaal deze stap indien nodig. De tandpasta helpt bij het oplossen van de nagellak en het verwijderen van de vlek.

Parfum verwijderen uit kleding

Parfum kan ook vervelende vlekken achterlaten op kleding. Hier zijn enkele manieren om deze vlekken te verwijderen.

Gebruik alcohol

Een van de beste manieren om parfumvlekken uit kleding te verwijderen, is door alcohol te gebruiken. Dompel een watje in alcohol en dep het voorzichtig op de vlek. Laat het een paar minuten intrekken en was het vervolgens met koud water.

Gebruik azijn

Een andere optie om parfumvlekken uit kleding te verwijderen is door azijn te gebruiken. Meng een deel azijn met twee delen water en dep het mengsel voorzichtig op de vlek. Laat het ongeveer 10 minuten intrekken en was het vervolgens met koud water.

Gebruik baking soda

Baking soda is een ander huishoudelijk product dat kan helpen bij het verwijderen van parfumvlekken uit kleding. Meng een pasta van baking soda en water en breng het aan op de vlek. Laat het 30 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met koud water. Herhaal deze stap indien nodig.

Gebruik wasmiddel

Als de parfumvlek nog vers is, kan het helpen om gewoon wat wasmiddel op de vlek aan te brengen en het kledingstuk te wassen zoals je normaal zou doen. Zorg ervoor dat je koud water gebruikt, omdat warm water de vlek juist kan fixeren.

Tips om vlekken te voorkomen

Natuurlijk is het altijd beter om nagellak- en parfumvlekken in de eerste plaats te voorkomen. Hier zijn enkele tips om dat te doen.

  • Breng make-up aan voordat je je kleding aantrekt, zodat je je kleding niet vies maakt.
  • Laat de make-up volledig drogen voordat je je kleding aantrekt.
  • Wees voorzichtig bij het aanbrengen van make-up, vooral als je een onstabiele hand hebt.
  • Bewaar make-up buiten het bereik van kinderen en huisdieren om ongelukken te voorkomen.
  • Breng nagellak aan in een goed geventileerde ruimte en leg een oude handdoek of krant neer om eventuele spatten of morsen op te vangen.
  • Laat de nagellak volledig drogen voordat je je kleding aantrekt.
  • Breng parfum aan voordat je je kleding aantrekt, zodat de parfum direct op je huid terechtkomt in plaats van op je kleding.
  • Spuit parfum vanaf een afstand van ongeveer 15 cm op je huid om te voorkomen dat er te veel op één plek terechtkomt.
  • Bewaar nagellak en parfum buiten het bereik van kinderen en huisdieren om ongelukken te voorkomen.

Nagellak- en parfumvlekken op kleding zijn vervelend, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ze te verwijderen. Of je nu nagellakremover, haarspray, tandpasta, alcohol, azijn, baking soda of wasmiddel gebruikt, zorg ervoor dat je eerst een onopvallende plek test voordat je het op de vlek aanbrengt. En als je de vlek niet kunt verwijderen, breng het dan naar een professionele stomerij voor hulp. Maar nog beter is het natuurlijk om deze vlekken in de eerste plaats te voorkomen door de hierboven genoemde tips te volgen.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *