De basis voor dit recept met nacho’s heb ik alweer meer dan tien jaar geleden tijdens een kookworkshop in San Cristobal de Las Casas ‘geleerd’ en is nu nog steeds één van mijn favorieten. Heerlijk die Mexicaanse keuken; een combinatie van frisse smaken en pittige kruiden.
Dit recept met nacho’s maak je in de airfryer en is ook nog eens zo klaar en dus ideaal om zelf te maken! Met programma’s als The Voice, Wie is de Mol, All Together Now zijn de vrijdag- en zaterdagavond echte familietv-avonden.
Heerlijk met zijn allen op de bank, lekker onder een dekentje tv kijken (en in de reclame op je telefoon ;-)). Daar hoort natuurlijk wel wat lekkers bij, en dan is dit de laatste food trend.
Lees ook: Nacho tafel; Mexicaanse schotel om met je handen te eten!
Wat heb je nodig voor deze nacho’s uit de airfryer?
Voor dit eenvoudige recept heb je de volgende ingrediënten nodig;
- Nacho’s Cheese (of chili, of buggles of dorito’s)
- Cheddar kaas
- rode ui
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- koriander
- limoensap
Bereiding avondsnack
Dit recept is echt heel eenvoudig, kinderen vinden het ook heel leuk om hierbij te helpen!
In het mandje schud je de zak met chips leeg.
Daarna snijd je de rode ui en tomaten in kleine stukjes, net als de paprika en rode peper. Deze sprenkel je over de chips heen.
Een klein scheutje limoensap en verse koriander snijden en er overheen verspreiden.
Daarna afdekken met cheddar kaas en 5 minuten in de airfryer.
Lekker om te serveren met een rode tomatensalsa, verse guacemole, zure room of een chilisaus om lekker in te dippen terwijl je voor de tv zit.
Wedden dat de schaal zo leeg is!
Tip: Heb je geen airfryer dan kun je dit ook prima op 200 graden in de oven bereiden. Vergeet dan niet de oven voor te verwarmen. Hierdoor kan het iets langer duren.
Tip: Geen fan van koriander? Gebruik dan verse peterselie!
Bereiding Ovenschotel
Met een paar kleine aanpassingen is dit gerecht ook prima geschikt als ovenschotel voor aan tafel. Daarvoor voeg je nog wat extra ingrediënten toe zoals;
- Blikje maïs
- Ui
- Knoflookteentje
- 500 gram gehakt
- Blikje geconcentreerde tomatenpuree
- Blikje kidneybonen
Om deze ovenschotel op te bouwen begin je met het fruiten van het uitje en de knoflook, daarna het gehakt erbij rullen. Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, komijnpoeder, peper en zout. Daarna gaat het blikje tomatenpuree erdoorheen. Zorg ervoor dat het geheel niet al te vochtig wordt zodat de chipjes slap worden. En tot slot het blikje kidneybonen erdoorheen roeren. Dit gaat onderop in de ovenschaal met vervolgens de laag met nachochipjes.
Als laatste de tomaten, paprika, koriander, rode ui en eventueel jalapenopeper toevoegen zodat deze niet helemaal uitdrogen maar lekker vers blijven. Deze ingrediënten met een scheutje limoensaus kun je ook prima gebruiken voor een losse tomatensalsa als bijgerecht. Tot slot de geraspte kaas of cheddarkaas eroverheen en 5 tot tien minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Smullen maar!
Meer recepten vind je hier.
- De toekomst van duurzaam bouwen - 07/10/2024
- Herfst films - 28/09/2024
- Traditionele herfstbloemen - 01/09/2024
Leave a comment