Skip to Content

Muurdecoratie kinderkamer; ideeën & inspiratie

Muurdecoratie kinderkamer; ideeën & inspiratie

Onze zoon wordt binnenkort vier jaar, dan is hij een grote jongen die naar de basisschool gaat en daar hoort natuurlijk een stoere kinderkamer bij.

Bij voorkeur een ‘neutrale’ kamer die gedurende een aantal jaar meegaat. Op één muur staan nog muurschilderingen uit de tijd dat het de kamer van zijn zus was.

We hebben wel de kamers gewisseld, maar niets aan die muur gedaan. De aandacht ging vooral uit naar de grote meisjeskamer van zijn zus.

Dat wordt echter wel tijd, want op twee plekken zijn er stukken behang vanaf gescheurd. Dat hebben we wel gewit maar als je iets doet moet je het goed doen. Daarom ging ik op zoek naar de opties die er zijn om deze muur te vernieuwen. 

Behang

Natuurlijk zou ik de muur opnieuw kunnen behangen. Er zit nu een wit behang op met een reliëf. Van dat standaardbehang dat dertig jaar geleden helemaal in was.

Toen we in het huis kwamen wonen hebben we dat gewoon laten zitten en alleen geschilderd zodat het weer mooi wit werd.

Twee muren zijn nog prima, en de derde muur hebben we er zelf in gezet en is geverfd. De betreffende muur is de lange muur, dus met een nieuw behang kan hij er weer een aantal jaar tegen.

Nu ben ik niet zo van de drukke printjes, maar een vrolijk kleurtje of patroontje doet het natuurlijk erg goed als accent.

Fotobehang

Naast gewone behangrollen kan ik natuurlijk ook kiezen voor fotobehang. Mijn ouders hebben dat ook gedaan in de woonkamer en het is een echte blikvanger.

Zij hebben één van de foto’s van hun reizen uitvergroot zodat het reisgevoel altijd aanwezig is. Aangezien onze zoon groot fan is van dinosauriërs zou een foto van hem met de dinosauriërs in Dierenpark Amersfoort het erg goed doen.

Een foto van hem met Bliksem McQueen die we hebben gemaakt tijdens Legoworld. Dat is een van zijn grote helden op dit moment ook, maar daarvan ben ik bang dat hij daar over een paar jaar op uitgekeken is. Fotobehang bestel je onder andere bij Flyeralarm.

Verf

Als het behang ervanaf is kun je de muur altijd eerst even behandelen met grondverf en daarna een mooi kleurtje geven. De hele muur in één kleur bijvoorbeeld.

Helemaal hip is het om de muren wit te verven en dan een soort driehoeken te verven die bergen voorstellen. Je hebt veel verschillende verfsoorten. Van een grote emmer witte grondverf, tot en met blikken in hippe kleuren.

Verf die je makkelijk kan schoonmaken, ideaal voor op de kinderkamer om onverklaarbare vlekken weg te halen. Of misschien een magnetische of krijtbordverf zodat de muur een multifunctionele functie krijgt.

Muurstickers

Als je een effen muur hebt; of er nu behang opzit of verf, kun je het altijd nog personaliseren met muurstickers. Hierdoor kun je toch een bepaald thema aan de kinderkamer meegeven. Zonder dat het definitief is.

Als je kind niet meer van piraten houdt, dan haal je de stickers weg en kun je er iets nieuws voor opplakken of gewoon weglaten.

Ook enorm handig als je de kamer opnieuw gaat indelen en de sticker dan achter een kast hangt. Vaak kun je ze eenvoudig verwijderen en ergens opnieuw ophangen.

Lambrisering

Iets wat je vroeger heel veel zag is lambrisering. Mijn oma had dat ook in de gang.

Persoonlijk vind ik dat wel wat hebben. Op een kinderkamer kan het ook heel mooi staan. Met houten panelen aan de onderkant en een behang of verf daar boven.

Op de rand kun je dan vaak wat schilderijtjes kwijt of mooie tekeningen van de kinderen. Dit moet wel heel erg je smaak zijn.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *