Skip to Content

Muurcirkels; de nieuwste interieur trend!

Muurcirkels; de nieuwste interieur trend!

De afgelopen maanden hebben we met zijn allen meer tijd doorgebracht in huis en zijn er veel mensen die aandacht hebben besteed aan hun interieur.

Het geeft een heel speels effect aan je interieur. De muurcirkel is één van de woontrends. Vergeet even de vierkante en rechthoekige vormen van bijvoorbeeld je fotolijstjes en schilderijen en vervang ze door prachtige muurcirkels. Je kunt ze heel gemakkelijk op je muur bevestigen of ophangen.

Wij zijn daar geen uitzondering op; helemaal toen de jongste ook naar groep 3 ging en voortaan op zijn kamer wilde spelen was dat voor mij het moment om al het speelgoed (op de LEGO na) naar hun kamers te brengen zodat we beneden weer wat meer ruimte zouden krijgen.

Vervolgens werd er natuurlijk flink geschoven met de meubels voor een nieuwe indeling en volgden een nieuwe grotere eettafel en een nieuwe bank.

Hierdoor ontstonden er wel wat ‘lege vlakken’ op de muur en na het even te hebben aangekeken besloten we te gaan voor een wandcirkel. Deze zijn verkrijgbaar in diverse prints, formaten en materialen en je kan ze heel goed met elkaar combineren.

Muur- of wandcirkels in diverse prints

In muur/wandcirkels heb je een ruime keuze wat betreft leuke en bijzondere prints.

Wat nu echt helemaal in is zijn de cirkels voor aan de muur met afbeeldingen van de Hollandse oude meesters zoals Het meisje met de parel van Johannes Vermeer of de Nachtwacht van Rembrandt.

Deze kun je bijvoorbeeld weer goed combineren met een muurcirkel met een natuurprint zoals bloemen. Ook afbeeldingen van steden zijn een mooie eyecatcher voor aan je muur.

Een andere mogelijkheid is een muurcirkel laten maken van een eigen foto.

Tip: In plaats van een wandcirkel kun je ook kiezen voor een soort collage met cirkels van verschillende afmetingen. Of te combineren met andere ronde vormen zoals een spiegel.

Zo maak je misschien van een wat kale of saai uitziende muur in een handomdraai een prachtige eyecatcher die helemaal past bij de woontrend van 2020. Naast cirkels is een hexagon ook erg populair als wanddecoratie.

Verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen

De woontrend van 2020 muur/wandcirkels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Het begint bij 20 cm oplopend tot zo ongeveer 140 cm. Het is ook zeker een erg leuk idee om verschillende afmetingen te combineren op de muur als collage.

Muur/wandcirkels kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. De keuze is uiteraard afhankelijk van je eigen persoonlijke wensen. Wil je de muur/wandcirkel buiten aan een muur hangen?

Dan moet je hier wel rekening mee houden want niet alle materialen zijn geschikt voor buiten. Je hebt keuze uit onder andere de volgende materialen:

  • Dibond: een aluminiumsoort die de print een wat matte uitstraling geeft. Heb je een muurcirkel met dit materiaal? Dan kun je deze zowel binnen als buiten aan de muur bevestigen.
  • Forex: dit is een materiaal dat bestaat uit heel sterk geschuimd pvc. Een heel licht materiaal.
  • Daarnaast kun je nog kiezen uit een zelfklevende behangsticker of voor karton. Ieder materiaal heeft bepaalde eigenschappen. Het is net wat jij zelf het beste bij de inrichting of je interieur vindt passen.

Het is heel eenvoudig om wandcirkels op de muur te bevestigen

Wil je de woontrend van 2020 graag toevoegen aan je interieur? Het is echt heel eenvoudig. Je plakt een zelfklevend metalen plaatje op de achterkant van de muur/wandcirkel.

Daarna kun je de cirkel met print heel gemakkelijk met een schroef aan de muur bevestigen. Heb je gekozen voor een zelfklevende behangsticker?

Deze is gemaakt van behang met een laagje textiel. Je kan deze direct zo op de gewenste plek op de wand plakken. Mocht je na het aanbrengen van gedachten veranderen en op een andere plek op de muur willen aanbrengen?

Dat is geen enkel probleem. Je kan de behangsticker weer verwijderen (zonder verdere beschadigingen op je muur) en op een andere plek op de muur plakken. Heel fijn want dan kun je als je dat wilt, iedere keer weer wat veranderen.

Hollandse Meesters

Het geeft een heel speels effect aan je interieur. De muurcirkel is één van de woontrends. Vergeet even de vierkante en rechthoekige vormen van bijvoorbeeld je fotolijstjes en schilderijen en vervang ze door prachtige muurcirkels. Je kunt ze heel gemakkelijk op je muur bevestigen of ophangen.

Een muurcirkel met de print van een oude Hollandse meester aan je muur of met een mooie natuurafbeelding? Ook dit is één van de trends die je dit jaar veel voorbij ziet komen; schilderijen van Van Gogh of Vermeer doen het bijvoorbeeld erg goed.

Niet alleen als Oude meesters rond maar ook bijvoorbeeld op kussens of theedoeken. Nu wonen we zelf in Delft, de plaats van Vermeer waar hij diverse schilderijen heeft gemaakt, dus was de keuze al snel gemaakt.

Echter in plaats te gaan voor het bekende Melkmeisje of Meisje met de Parel gingen we voor het schilderij Zicht op Delft. Van het schilderij is een foto gemaakt op hoge kwaliteit. Met als gevolg dat als je van dichtbij kijkt je in de wolken zelfs nog de authentieke ‘barstjes’ in de verf kan zien.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *