Skip to Content

Mug cakes recepten en variaties

Mug cakes recepten en variaties

Mug cakes zijn kleine, individuele taartjes die in een mok worden gemaakt en in de magnetron worden gebakken. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen in slechts enkele minuten klaar zijn. Mug cakes zijn perfect als je zin hebt in iets zoets, maar niet een hele taart wilt bakken. In dit artikel bespreken we enkele heerlijke mug cake recepten die je kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Chocolade mug cake

Deze chocolade mug cake is heerlijk rijk en chocoladeachtig, en klaar in slechts enkele minuten. Combineer 4 eetlepels bloem, 3 eetlepels suiker, 2 eetlepels cacaopoeder en een snufje zout in een mok. Voeg dan 3 eetlepels melk, 2 eetlepels olie en een paar druppels vanille-extract toe en roer tot alles goed gemengd is. Bak de mug cake in de magnetron gedurende 1-2 minuten, afhankelijk van de kracht van je magnetron. Serveer met een klodder slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Appel kaneel mug cake

Deze mug cake is perfect voor de herfst en winter. Combineer 4 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel kaneel en een snufje zout in een mok. Voeg dan 3 eetlepels melk, 2 eetlepels appelmoes en een paar stukjes fijngehakte appel toe. Roer alles goed door elkaar en bak de mug cake in de magnetron gedurende 1-2 minuten. Serveer met een beetje extra kaneel en een scheutje ahornsiroop.

Bananen mug cake

Deze mug cake is perfect als je overrijpe bananen hebt liggen die je niet wilt verspillen. Prak een rijpe banaan fijn in een mok. Voeg dan 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker, 1 ei en een snufje zout toe en meng alles goed door elkaar. Bak de mug cake in de magnetron gedurende 1-2 minuten en serveer met een beetje slagroom en gehakte walnoten.

Lemon poppyseed mug cake

Deze mug cake is licht en verfrissend, perfect voor de lente en zomer. Combineer 4 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel bakpoeder, 1 eetlepel maanzaad en een snufje zout in een mok. Voeg dan 3 eetlepels melk, 2 eetlepels olie en het sap en de rasp van een halve citroen toe. Roer alles goed door elkaar en bak de mug cake in de magnetron gedurende 1-2 minuten. Serveer met een beetje poedersuiker en extra citroenrasp.

Red velvet mug cake

Deze mug cake heeft de kenmerkende smaak en kleur van red velvet cake. Combineer 4 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel cacaopoeder, een snufje zout en een snufje bakpoeder in een mok. Voeg dan 3 eetlepels melk, 2 eetlepels olie, een druppel rode voedselkleuring en een beetje vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar. Bak de mug cake in de magnetron gedurende 1-2 minuten. Serveer met een beetje slagroom en gehakte pistachenoten.

Pumpkin spice mug cake

Deze mug cake is perfect voor de herfst en winter. Combineer 4 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel pompoenkruiden en een snufje zout in een mok. Voeg dan 3 eetlepels melk, 2 eetlepels pompoenpuree en een beetje vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar en bak de mug cake in de magnetron gedurende 1-2 minuten. Serveer met een beetje slagroom en gehakte pecannoten.

Carrot cake mug cake

Deze mug cake is perfect voor degenen die van worteltaart houden. Combineer 4 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker, 1/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel kaneel en een snufje zout in een mok. Voeg dan 3 eetlepels melk, 2 eetlepels geraspte wortel, 1 eetlepel rozijnen en een beetje vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar en bak de mug cake in de magnetron gedurende 1-2 minuten. Serveer met een beetje roomkaasglazuur en gehakte walnoten.

Blueberry mug cake

Deze mug cake is heerlijk fruitig en perfect voor de zomer. Combineer 4 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker, 1/2 theelepel bakpoeder en een snufje zout in een mok. Voeg dan 3 eetlepels melk, 2 eetlepels olie, 1/4 kopje verse of bevroren bosbessen en een beetje vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar en bak de mug cake in de magnetron gedurende 1-2 minuten. Serveer met een beetje slagroom en extra bosbessen.

Meer variaties vind je hier.

Mug cakes zijn een geweldige manier om snel en gemakkelijk iets zoets te maken. Met deze recepten kun je in enkele minuten een heerlijk mug cake dessert maken. Probeer ze allemaal uit en ontdek jouw favoriete smaak. Veel plezier met bakken!

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *