Milieuvriendelijke natuurlijke ecologische schoonmaakmiddelen

Wat ik wel fijn vind is dat er ecologische middelen zijn, zelfs schoonmaakmiddelen zonder giftige stoffen die je gewoon zou kunnen drinken. Dat gaat mij ook weer te ver, maar ik vind het een stuk prettiger om daarmee de tafel af te nemen dan met een of ander giftig dampend middel.

Want kinderen kunnen de boel erg vies maken, mannen met vieze schoenen die in en uit lopen trouwens ook, dat je je soms afvraagt waar je mee bezig bent. Toch is het belangrijk om de boel hygiënisch en schoon te houden.

Kinderen laten wel eens hun soepstengel vallen en eten daarna rustig verder. Nu hoort een beetje weerstand opbouwen erbij, maar er zijn grenzen.

Detox huis

In samenwerking met Lilly’s eco clean begon ik aan een detox van mijn huis. In ieder geval als het gaat om schoonmaakmiddelen. Zij hebben zeven producten waar alles in zit om je huis fris en fruitig mee te laten ruiken en toch goed schoon te maken. Een stuk makkelijker dan zelf schoonmaakmiddelen maken.

Met deze 7 producten heb je alles alles wat je nodig hebt om je huis te ontgiften van schadelijke bacteriën en chemicaliën.

De gebruikte ingrediënten zijn namelijk biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk. De toegevoegde geurtjes zijn op basis van etherische oliën, zodat deze niet giftig zijn in de buurt van eten en kinderen en mild voor de huid en luchtwegen.

En het belangrijkste nog wel; ze doen wat je wilt dat ze doen, het zijn effectieve stoffen die zorgen voor een stralend en fris ruikend resultaat.

Lily’s eco clean

Wij maken ecologische huishoudmiddelen die goed zijn voor jezelf én het milieu. Deze producten zijn veilig in de buurt van kinderen en eten, milieuvriendelijk en onschadelijk voor de huid en luchtwegen. En toch zeer effectief.

De oppervlakte-reinigers zijn voor 99,9% bewezen effectief tegen bacteriën. Bovendien laten ze geen chemische lucht hangen, maar hebben ze een zachte geur van natuurlijke etherische oliën.

Ecologische schoonmaakmiddelen

Afwasmiddel met citroenolie; Deze hebben we het minste gebruikt, aangezien we een vaatwasser hebben. Toch is dit erg fijn om de keukenmachine mee schoon te maken als je een chocoladetaart aan het bakken bent en daarna er een chocoladetopping in wilt bereiden.

Ontvetter/Ontkalker met citroengrasolie; Hiermee ben ik in de keuken en de badkamer mee aan de slag gegaan. De oven en de afzuiger konden wel een ontvetbeurt gebruiken en de kalk op de glaswand in de douche is erg standvastig. Het ontvetten ging prima, de glaswand iets minder. Terwijl de kranen er wel smetteloos uitzagen, dus ligt vrees ik toch aan dat wandje.

Toiletreiniger met tea tree-olie; Ik vind het zo heerlijk om deze te gebruiken in het toilet, ruikt echt super. De fles staat er ook buiten het bereik van de kinderen zodat ik hem makkelijk kan gebruiken.

Allesreiniger Citrus; Dit gebruik ik dus dagelijks, deze fles met een handige spuit staat dan ook op het aanrecht zodat ik hem er makkelijk even bij kan pakken.

Vloerreiniger met sinaasappelolie; Nu moet ik gelijk bekennen dat ik deze zelf niet heb gebruikt, ik vind dweilen echt vreselijk. Maar de hulp is er wel mee aan de slag gegaan, evenals manlief. En ik moet eerlijk toegeven dat dit het eerste schoonmaakmiddel is waarbij ik na afloop niet blijf plakken aan de vloer en hij er wel gewoon schoon uit ziet!

Wasmiddel & Wasverzachter met oranjebloesem- en kamilleolie; Je kleren ruiken echt heerlijk fris als je deze combinatie gebruikt. Zo fijn als je je kleding hebt uithangen om te drogen en de geur van frisse was zich door het huis verspreid.

Kortom, een heerlijke combinatie van spullen die je ook echt gebruikt. Ik althans wel. Het enige wat ik nog een beetje mis is de handzeep.

Meer informatie vind je hier.

44 gedachten over “Milieuvriendelijke natuurlijke ecologische schoonmaakmiddelen

 • 28/10/2015 om 19:51
  Permalink

  Oeh dit lijkt mij een erg fijne lijn. Ben vooral benieuwd naar de toiletreiniger. Erg handig om de potjes mee schoon te maken denk ik zo. Doe graag mee om kennis te maken met de producten!

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 20:05
  Permalink

  In mijn zoektocht naar fijne, maar ook verantwoorde, schoonmaakmiddelen wil ik deze graag proberen!

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 19:35
  Permalink

  Ja die wil ik zeker uitproberen. Vooral het ecologische spreekt me aan. De badkamer is net goed ontkalkt met Antikal dus nu bijhouden met dit lijkt me super.

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 19:37
  Permalink

  Ik wil het zeker graag helpen uitproberen, Ik ben net verhuisd en kan nog wel het een en ander schoonmaken

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 19:45
  Permalink

  Wat leuk dat deze middelen bestaan! Ik zou het graag eens uitproberen! Genoeg te poetsen met kids in huis! ?

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 19:51
  Permalink

  Handige producten, die nu goed van pas komen bij mijn nesteldrang, dus schoonmaakfan 🙂

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 20:05
  Permalink

  Ik doe ook graag mee. Ik had er nog nooit over nagedacht, maar je artikel heeft me wel aan het denken gezet

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 20:05
  Permalink

  Schoonmaken is niet mijn favoriete bezigheid maar moet wel gebeuren. Ik maak graag kans op dit setje, je FB pagina had mijn like al.

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 20:14
  Permalink

  Ik doe heel graag mee om deze producten zelf eens uit te testen! Dit kan je altijd wel gebruiken….

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 20:39
  Permalink

  Leuk!! Ik ben alle middelen met zo’n waarschuwings kruis erop aan het vervangen door ecologische/natuurlijke varianten en heb vorige week een pot met soda gevuld. Jaja… Op de ecologische tour 😉 Maar ik ken eigenlijk alleen Ecover, daar heb ik nu dus een aantal producten van. Maar moet zeggen dat ik wel erg gecharmeerd ben van het uiterlijk van de Lilly’s producten. Het oog wil ook wat. Al is dat dan weer niet zo ecologisch 😉 Doe dus graag mee!!

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 21:14
  Permalink

  Jaaaa dit is ideaal want zit nu elke keer in tweestrijd… En ik wil het schoon hebben maar zonder schadelijke stoffen voor mijn ukkie. Het zou heel fijn om deze producten te mogen proberen want dan kan is mijn moederhart en poetsbeurt ook weer blij!

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 21:29
  Permalink

  Ik zou deze producten graag proberen. Vooral ook omdat ze niet schadelijk zijn.
  Ik heb hier ook nog 2 honden rondlopen en straks gaat onze kleine vent kruipen en dan wil ik geen chemische troep in huis.
  Zelf krijg ik al vaak last van mijn ogen en luchtwegen, als ik aan het poetsen ben. Wat moet dit wel niet voor een effect hebben op de longentjes van mijn zoontje en de honden.vooral wil ik de vloerreiniger proberen. Ik dweil namelijk wel graag 😉 moet ook wel met 2 honden in huis, die af en toe in hun eigen poep gaan staan en dan door het hele huis gaan rennen 🙁
  Ik ben ook benieuwd wat de producten voor effect op mijn handen hebben. Misschien gaan ze nu niet “kapot”.

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 21:51
  Permalink

  Een schoon huis begint met “schone” schoonmaakmiddelen. Deze zou ik heel graag willen proberen.

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 22:11
  Permalink

  Ik doe ook graag mee. Met kleine kinderen kun je blijven poetsen, als dat dan ook nog een beetje milieu vriendelijk is, lekker ruikt, en reslutaat geeft ben ik helemaal blij!

  Beantwoorden
 • 28/10/2015 om 23:23
  Permalink

  Wat een mooie producten!!! Loot graag mee! Mijn zoontje maakt er soms een smeerboel van. Dat moet kunnen, maar fijn om t naderhand weer schoon te maken. Helemaal fijn met producten zónder giftige stoffen. 🙂

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 06:49
  Permalink

  Ik doe graag mee. Ik gebruik nu veelal HaRa (99% biologisch afbreekbaar) of groene zeep of spil van Ecover, maar de verpakking van Lily’s ecoclean is veruit de aantrekkelijkste. Dus ik ben benieuwd of de werking ook zo goed is.

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 08:30
  Permalink

  Oh, de verpakking alleen al vind ik super. Maak graag een kansje om deze producten uit te testen ! Hilde VE op Facebook.

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 09:21
  Permalink

  Wat leuke flesjes, met die vintage toets. Ik waag mn kans!
  Met twee peuters in huis komt wat kuismiddel altijd van pas. Haha 😉

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 09:26
  Permalink

  Jaa, dit wil ik heel graag winnen! Hier staat er een verhuizing aan te komen, dus geneog schoon te maken 😉 en dan is het op deze manier echt een goede start. Ik ben benieuwd naar de producten.

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 12:31
  Permalink

  Een schoon huis door duurzame producten, heerlijk voor mij en de kinderen, maar óók voor hun toekomst, want met Lilly’s Eco Clean is alles pas echt puur schoon!

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 13:44
  Permalink

  Ik doe weer mee! Misschien wat anders dan kaartjes of een spel maar heel goed voor ons huis ;).
  En het eco spreekt me ook aan! We zijn steeds meer bezig verantwoord te kopen/leven!
  Ben benieuwd!

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 14:59
  Permalink

  Dat is zeker een goed begin. Ik wil ook graag overstappen op eco schoonmaakmiddelen en dit zou wel een superleuk pakket zijn om het eens echt goed uit te proberen.

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 15:04
  Permalink

  we proberen hier thuis zo duurzaam, economisch en biologisch te leven. Dit zou zeker weten een bijdrage leveren.

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 17:11
  Permalink

  Lijken mij goede producten en milieuvriendelijk!
  Ik doe mee!

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 21:49
  Permalink

  Wat een leuke actie! Ik doe graag mee voor een fris huis zonder chemische resten op mijn spullen.

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 22:14
  Permalink

  ik ben net als jij geen schoonmaak-fan, maar als het dan toch moet gebeuren, dan is het wel zo fijn als dat verantwoord kan. Ben vooral benieuwd naar de geur, want die mis ik bij een merk als Ecover.

  Beantwoorden
 • 29/10/2015 om 22:54
  Permalink

  Ik doe graag mee zodat ik deze producten kan uitproberen! 🙂

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 02:24
  Permalink

  Ik ben erg benieuwd naar deze producten. Ik gebruik het liefst zo min mogelijk chemische poetsmiddelen, maar ben ook een beetje sceptisch over de schoonmaakpower van natuurlijke middelen. Kan je er echt de keukentegels goed mee schoon krijgen als je veel met olie en wok werkt? Dat soort vragen spelen dan door mijn hoofd. Het zou een uitkomst zijn om het via deze win-actie te kunnen proberen voordat ik volledig overstap.

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 10:40
  Permalink

  Doe graag mee aan deze Geweldige Win actie ga heel hard hopen dat ik dit mooie Schoonmaakpakket mag winnen zodat het huis grondig reinigen kan beginnen.

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 12:40
  Permalink

  Ik ben dankzij Marie Kondo mijn huis qua spullen al flink aan het detoxen, nu moet de boel nog schoon en dan natuurlijk het liefst verantwoord voor de kids!

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 13:01
  Permalink

  Met 3 opgroeiende kinderen lijkt mij dit ideaal. Ze knoeien nog wel eens op tafel. Ze spelen er later ook weer. Dus de tafel wordt geregeld schoongemaakt op een dag. Fijn idee als dat met goede producten gebeuren mag. We proberen het graag.

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 16:28
  Permalink

  toffe actie ,dat zijn zaken die je echt dagelijks nodig hebt

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 17:29
  Permalink

  Wat zou ik deze drie graag uitproberen! Vooral in het huis van onze dochter die allergisch is voor huisstofmijt en daardoor zware astma heeft ontwikkeld! Zij zweert bij biologische producten en misschien zijn deze drie perfect voor haar en voor ons!Zou zomaar geweldig zijn!

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 19:43
  Permalink

  Ben nu wel heel erg nieuwsgierig naar de producten en zou ze graag willen winnen…

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 22:50
  Permalink

  Jaaaaa ik wil! ? heeel graag deze producten uitproberen. Ben zo klaar met van due chrmusche dingen, zou t liefst allenaal eco-schoonmaak-stuff willen kopen maar t is ook best prijzig soms en niet makkelijk te vinden.
  Leuke actie!

  Beantwoorden
 • 31/10/2015 om 01:11
  Permalink

  Zou heel goed van pas komen om met dit spul aan de slag te gaan

  Beantwoorden
 • 31/10/2015 om 14:45
  Permalink

  Geweldige producten! Ik ben niet zo van de voorjaarsschoonmaak, maar krijg juist in de winter vaak de neiging om grondig te boenen. Daarbij zou deze prijs goed van pas komen!

  Beantwoorden
 • 31/10/2015 om 21:36
  Permalink

  Net weer begonnen aan een nieuwe baan en alles wat het huishouden makkelijker makt is welkom!

  Beantwoorden
 • 31/10/2015 om 23:03
  Permalink

  Kijk wie is er wel gek van schoonmaken ? Maar met al deze lekkere geurtjes ga ik er gewoon naar uit zien hihi

  Beantwoorden
 • 02/11/2015 om 07:51
  Permalink

  Wat een leuke actie. Ik doe graag mee om dit spul eens te proberen 🙁

  Beantwoorden
 • 02/11/2015 om 07:51
  Permalink

  Wat een leuke actie. Ik doe graag mee om dit spul eens te proberen 🙂 🙂 !!!!!!

  Beantwoorden
 • 03/11/2015 om 20:42
  Permalink

  Ik doe ook nog graag even mee! Erg leuk om te proberen 🙂

  Liefs,

  Astrid

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *