Mama bloggers Nederland; de leukste en populairste family bloggers

In Nederland zijn er heel veel lieve en leuke mama bloggers die de leukste blogs schrijven. Groot en klein in alle vormen en maten. Daarom ging ik op zoek naar een lijstje met de leukste mamabloggers van Nederland. Hierbij speelt authenticiteit een grote rol; want hoe uniek is de blog. Er zijn veel mamabloggers die anderen proberen te kopiëren. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer papabloggers.

Mama bloggers

Marlieke van Lovethat

Marlieke woont samen met haar twee dochters en man in Zwitserland midden in de bergen. Je zou er bijna jaloers op worden. Op haar blog deelt ze haar ervaringen en avonturen zoals de verschillen met Nederland, maar ook hoe dingen in Zwitserland zijn geregeld. Zo schrok ik er nogal van dat ze maar liefst 700 euro per maand betalen aan zorgverzekeringen. Naast blogger is ze ook nog eens een voortreffelijk fotograve en designer.

Meer informatie vind je hier.

Pauline van Voormijnkleintje

Pauline is ontzettend scherp met haar pen en weet de leukste treffende stukjes te schrijven die zo ongelofelijk herkenbaar is. Daarnaast deelt ze interessante informatie en tips rondom kinderkleding.

Meer informatie vind je hier.

Melissa van Allinmam

Als je op zoek bent naar mooie foto’s om bij te watertanden moet je bij Melissa van Allinmam.com zijn. Zij maakt echt geweldige foto’s. Daarnaast schrijft ze ook nog eens op een prettige manier en heeft ze een gastblogger die erg origineel uit de hoek kan komen. Een echte aanrader om te volgen.

Meer informatie vind je hier.

Shirley van Mommyhood

Shirley blogt al jaren op verschillende titels en is nu lekker bezig met Mommyhood. Ze is een echte jongensmoeder van twee jongens en schrijft over hun avonturen. Van de kleding die ze koopt, tot en met hoe het gaat op school, thuis, hoe combinatie werken, studie, kinderen en huishouden met elkaar te combineren en ga zo maar door. Je krijgt de ene keer een inkijkje in haar leven, en de andere keer handige tips of leuke ideeën om te doen of kopen. Haar blogs lezen altijd lekker weg en zijn geen kattenbelletjes.

Meer informatie vind je hier.

Joyce van Mamsatwork

Als werkende moeder begon Joyce deze blog, ondertussen werkt ze nog steeds maar nu als zelfstandige. De blog is met haar meegegroeid. Naast dat ze nog steeds relevante informatie deelt voor werkende vrouwen en zzp-ers weet ze ook heel goed actuele situaties aan te snijden of herkenbare verhalen te delen.

Meer informatie vind je hier.

Bregje van Bregblogt

Een mama uit Limburg met een eerlijke humor en scherpe pen. De roodharige hunk komt ook zo af en toe voorbij net zoals de verhalen over haar zoontje. Een absolute aanrader.

Meer informatie vind je hier.

Cynthia & Annemieke van Lady Lemonade

Op Mamaliefde wordt deze blog van Cynthia en Annemieke vaker genoemd. Want het zijn niet alleen twee hele lieve en sprankelende mama’s, ze hebben ook echt een geweldige inspirerende blog. Met name als je op zoek bent naar hippe producten, de origineelste diy’s die er altijd prachtig uit zien en de mooiste kinderkamers moet je bij hun zijn. Ze hebben echt een eigen stijl. En ook al ziet alles er goed uit, het is niet zo dat je je stoort aan een hoog picture perfect karakter. Je wordt juist enthousiast om het zelf ook te proberen.

Meer informatie vind je hier.

Miriam van Meervanmir

In dit rijtje zal je niet veel hele jonge moeders tegenkomen, vaak vind ik deze toch minder interessant om te lezen. Miriam is ook een moeder die al wat ouder is en daardoor beter kan relativeren. Zij combineert haar blog met het leven als juriste en moeder van twee dochters. Ze hoopt heel erg op een derde kind maar dat is niet zo vanzelfsprekend, heel mooi aan haar vind ik de openheid waarin ze alles deelt.

Meer informatie vind je hier.

Maris van Creachick

Voorheen had ze een blog McDid, sinds kort is ze overgestapt naar Creachick. En creatief is ze, de meest originele en perfecte kunstwerkjes verschijnen er uit haar handen. Een aanrader om te volgen als je op zoek bent naar originele diy inspiratie en graag haakt.

Meer informatie vind je hier.

Mama blog

Welke mama blogs volgen jullie graag?

37 gedachten over “Mama bloggers Nederland; de leukste en populairste family bloggers

 • 20/04/2014 om 16:51
  Permalink

  Wat een leuk lijstje. Een heleboel van deze blogs lees ik ook.

  Een blog die mij inspireert is lisanneleeft.nl
  Over lifestyle. Daar kom ik heel graag:)

  Beantwoorden
 • 20/04/2014 om 18:50
  Permalink

  Leuk lijstje, zie bekenden ertussen maar ook paar die ik niet ken maar nu wel nieuwsgierig naar ben door je omschrijving!

  Beantwoorden
 • 20/04/2014 om 20:13
  Permalink

  Hartstikke leuk dat je me noemt! Ik lees ook graag bij jou, en ken een hoop blogs van jouw lijstje ook. De nieuwe ga ik ook eens bekijken, leuk!

  Beantwoorden
 • 20/04/2014 om 21:31
  Permalink

  Wat een lijstje met fijne blogs! Ik ga eens een kijkje nemen op de blogs die ik nog niet ken 🙂

  Beantwoorden
  • 19/11/2021 om 22:06
   Permalink

   Leuke blogs! Ik ben zelf ook net begonnen met bloggen en na een beetje rondkijken op andere blogs merk ik dat er inderdaad vaak veel van hetzelfde voorbij komt. Al kan ik me ook wel voorstellen dat je soms inspiratie zoekt bij anderen en hetzelfde onderwerp gewoon ook leuk vindt om over te schrijven. Ik ga in ieder geval heel erg mijn best doen om gewoon mezelf te blijven 🙃
   In dit lijstje zitten we in ieder geval een paar bij die ik ook ga volgen! 👍

   Beantwoorden
 • 20/04/2014 om 20:43
  Permalink

  Leuk, ik ga eens kijken bij de blogs die ik nog niet ken.

  Beantwoorden
 • 20/04/2014 om 21:24
  Permalink

  Dank je voor de eervolle vermelding, leuk!! Ik ken een hoop blogs die je noemt, maar een boel ook niet. Ben meteen even gaan spieken en weer leuke andere blogs ontdekt. Bedankt daarvoor! Ik moet eerlijk bekennen dat de tijd me helaas vaak ontbreekt om alles te volgen en te lezen, maar ‘Love that’ en ‘Ja papa’ vind ik ook nog leuk, naast de door jou genoemde blogs natuurlijk! 🙂

  Beantwoorden
  • 20/04/2014 om 21:42
   Permalink

   Love That en Ja Papa zijn zeker ook erg gave blogs om te lezen, horen eigenlijk ook wel thuis in dit rijtje.

   Beantwoorden
 • 21/04/2014 om 12:05
  Permalink

  Er zitten erg veel leuke blogs bij, heb er gelijk een aantal toegevoegd in me bloglovin.

  Beantwoorden
 • 21/04/2014 om 19:46
  Permalink

  Wat leuk dat ik er tussen sta! 🙂 Ik spiek ook regelmatig met plezier bij jou! Je hebt het er maar druk mee zeg, met die eervolle vermeldingen erbij, oeff… zoveel leestijd heb ik niet helaas 🙁 Hoewel ik ze wel allemaal ken hihi 🙂 Blijft leuk, blogland!

  Beantwoorden
 • 21/04/2014 om 20:45
  Permalink

  Dank je wel voor je eervolle vermelding! Echt leuk! Veel blogs heb ik idd ook in mijn lijstjes staan, maar zie toch nog een aantal nieuwe. Ga gelijk eens koekeloeren 😉

  Beantwoorden
 • 22/04/2014 om 08:16
  Permalink

  wat een geweldige lijst, heb weer leuke ontdekt…
  dankje dat je mij er tussen hebt gezet

  Beantwoorden
 • 07/07/2014 om 22:59
  Permalink

  Nou zeg, ik kom er nu pas achter dat je mij op deze blog hebt genoemd. Wat lief, dank je wel! Heel gezellig om zo weer nieuwe blogs te leren kennen. En ik volg je graag terug. 🙂

  Beantwoorden
  • 07/07/2014 om 23:19
   Permalink

   Je hebt ook een geweldige blog, leuk dat je ook voor vriendinnenonline blogt. Je hebt ook een geweldige blog, dus natuurlijk dat je daarbij hoort. Leuk dat je mij nu ook volgt.

   Beantwoorden
  • 02/10/2016 om 20:06
   Permalink

   Ja, moest nodig weer eens ge-update worden, niet alle bloggers blijven helaas online en aangezien hij vaak gevonden wordt via google is het wel goed om blogs in de lijst te hebben staan die ook daadwerkelijk actief / in de lucht zijn.

   Beantwoorden
 • 23/10/2016 om 20:42
  Permalink

  De 1e drie aanraders gelezen! Beloofd veel goed voor de andere schrijfsters uit het lijstje! Dank je voor de tips.
  Desschrijft is ook een must read 😉

  Beantwoorden
  • 24/10/2016 om 00:15
   Permalink

   Gelukkig maar 😉 Natuurlijk is het voor een deel eigen voorkeur maar altijd fijn als anderen ze ook kunnen waarderen. Desschrijft stond in het begin ook in dit rijtje maar is een tijdje niet meer actief geweest. Zag dat ze het onlangs weer heeft opgepakt op haar eigen manier. Gelukkig maar!

   Beantwoorden
 • 09/02/2017 om 08:46
  Permalink

  Wat leuk zo’n overzicht. Zo leer ik in ieder geval meer mamabloggers kennen!

  Beantwoorden
 • 07/06/2017 om 21:42
  Permalink

  Leuke blog zeg! Ben meteen alle dames afgegaan. De een past wat beter bij mij dan de ander! Maar dat hoort erbij.

  Beantwoorden
 • 04/12/2017 om 10:40
  Permalink

  Hi Lin,
  Toevallig zocht ik iets anders via Google, toen ik hier terecht kwam. Weet je dat ik dit dus nog nooit heb gezien? Wat lief! 🙂 Dank je wel!
  Ik ga hem invullen haha, in het kader van beter laat dan nooit… 🙂

  Beantwoorden
 • 09/01/2018 om 21:31
  Permalink

  Weer een paar leuke blogs ontdekt! Dank je wel. Mooi om de verschillende stijlen te zien.

  Beantwoorden
 • 11/04/2019 om 22:48
  Permalink

  Leuk lijstje, ook veel namen die ik nog niet kende! Dankjewel voor het delen.

  Beantwoorden
 • 28/06/2019 om 20:17
  Permalink

  Super leuk dit, zn lijstje.
  Een aantal ben ik echt gaan volgen.. want die spreken mij meer aan.

  Beantwoorden
 • 25/02/2021 om 16:37
  Permalink

  Leuke tips! Hier kan ik me komende dagen mee vermaken.

  Beantwoorden
 • 14/04/2021 om 10:35
  Permalink

  we zoeken enthusiaste mamma bloggers om leuk te schrijven over onzenieuwe houten eco blokken

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.