Skip to Content

Magnetiseren leren; wat is het, wat doet een magnetiseur en oefeningen

Magnetiseren leren; wat is het, wat doet een magnetiseur en oefeningen

Magnetiseren, of energetisch behandelen, is een alternatieve geneeswijze. Hoe werkt magnetiseren? Wanneer kun je hier baat bij hebben? En kun je het zelf ook leren? Wat is het verschil met Reiki?

Wat is magnetiseren?

Een energetische behandeling, wat dus magnetiseren is, is niets anders dan de universele energie overbrengen. Met andere woorden: je geeft de energie aan de ander door via je handen. Hierbij maak je gebruik van de universele energie en hiermee probeer je de energiebalans te herstellen van de ontvanger. Bij magnetiseren wordt er uitgegaan van een holistisch mensbeeld.

Wanneer ga je naar een magnetiseur?

Wanneer is een magnetiseur een prima keuze om een behandeling aan te vragen? Dit kunnen heel uiteenlopende klachten zijn. Je kunt hierbij denken aan:

  • Als lichamelijke klachten niet verholpen worden door medicatie
  • Als je wilt weten waar die vreemde pijntjes vandaan komen en er zelf niet uitkomt (en er dus niks aan kan veranderen)
  • Als je vastloopt
  • Rouw
  • Angst
  • Burn-out of bang ben dat dat gaat gebeuren
  • Als je weinig energie hebt of bijvoorbeeld altijd boos voelt (zonder duidelijke oorzaak)
  • Spoedig herstel na een operatie
  • Menstruatieklachten
  • Ontspanning

Kortom: voor heel veel kan een magnetiseur een uitkomst zijn. Informeer bij de magnetiseur of je probleem voor hem behandelbaar is. Dit zal per magnetiseur verschillen.

Kun je zelf magnetiseren?

Ja, dat kan. Sterker nog: eigenlijk doet iedereen het gewoon al. Alleen zijn we ons dat niet echt bewust. Energie wisselen we continue uit met elkaar. En met alles om ons heen. In dat opzicht zijn we dan ook verbonden met alles en iedereen. Iedereen zal uit zichzelf zijn hand op een plek leggen die zeer doet. Eigenlijk geef je daarmee al extra energie (aandacht) aan die plek, waarmee je het kunt activeren om te genezen. Of een ouder die een zoentje geeft op de zere knie van zijn kind. Of legt even haar/zijn hand op een zere buik van het jonge kind. Onbewust geef je zo energie door wat helend werkt.

Twee vormen van magnetiseren

Eigenlijk kun je magnetiseren dan ook onderverdelen in twee manieren. Twee vormen, zeg maar. De eerste wordt magnetisch genezen genoemd en dat is dus wat we allemaal van nature al doen. Hierbij geef je je eigen energie weg aan de ander. Bij magnetiseren met gekanaliseerde energie gebruik je niet je eigen energie, maar de universele energie die om ons heen is. Hierbij werk je dan alleen maar als doorgeefluik.

Laatstgenoemde manier is de manier die een magnetiseur gebruikt. Een magnetiseur moet zichzelf dan eigenlijk even ‘uitzetten’ (het eigen ego er niet in vermengen), zodat de energie zo zuiver mogelijk bij de ontvanger terecht kan komen. Door niet zijn eigen energie te gebruiken, loopt hij zelf niet ‘leeg’.

Leren magnetiseren

De meningen of iedereen het zelf kan leren zijn verdeeld. Bij veel informatiesites wordt er gesteld dat magnetiseren een gave is. Toch worden er ook gewoon opleidingen aangeboden voor iedereen. Hierbij wordt gesteld dat iedereen het leren kan. En dat je er niet paranormaal voor hoeft te zijn. Wil je hier bewust mee aan de slag gaan, dan kun je hiervoor dus opleidingen volgen. Een valkuil kan namelijk zijn dat je te veel van je eigen energie weg gaat geven aan de persoon die je helpen wilt. Daarmee help je de ander misschien wel, maar zelf ben je uitgeput.

Want ook jouw energie kan naar een te laag level gaan. Als magnetiseur leer je om niet je eigen energie te gebruiken, maar de energie om ons heen. De universele energie dus. Die energiebron is nooit leeg. Als magnetiseur geef je die universele energie door via je handen. Het wordt dan ook gezien als een geneeswijze via handoplegging. Een andere vorm van handoplegging is bijvoorbeeld Reiki. Bewust met magnetiseren aan de slag gaan is uiteraard anders dan even je hand op de zere knie van je kind leggen.

Je leert gekanaliseerde energie te geven, waarbij je, zoals uitgelegd, niet je eigen energie verbruikt. Daarnaast leer je kijken naar de behoeften van je cliënt. Een mens wordt gezien als een holistisch wezen, waarbij er uitgegaan wordt van energiecentra en een energielichaam. Door gebruik te maken van het magnetiseren ga je aan de slag met deze energie. Je probeert zo de negatieve energie te verwijderen. Of te veel of te weinig energie zo te veranderen dat het wel goed zit. Uiteraard moet je dan ook wel weten wat je doet. Dit kun je leren in een opleiding.

Magnetiseren op afstand

Net als Reiki, kan ook magnetiseren op afstand gedaan worden. Hierbij werkt het eigenlijk op dezelfde manier. Genezing op afstand is het sturen van helende energie naar de persoon die het nodig heeft. Het kan bijvoorbeeld telefonisch gedaan worden en/of via een foto. Genezen op afstand zou net zo goed werken als bij een ‘fysieke behandeling’. Er zijn magnetiseurs die zelfs de voorkeur geven aan deze manier van behandelen omdat ze zo minder afgeleid worden. Op die manier kunnen ze zich puur concentreren op het energielichaam.

Misschien klinkt dit allemaal eng en vraag je je af of een magnetiseur dan niet zomaar iets bij je zou kunnen doen. Een magnetiseur mag echter dit alleen doen als er toestemming voor is door de patiënt. Het kan een uitkomst zijn als er een behandeling nodig is bij mensen die ver weg wonen, bij kinderen die niet stil kunnen zitten of bijvoorbeeld als je weinig tijd hebt!

Wat is het verschil met Reiki?

Reiki en magnetiseren zijn behandelmethoden die dicht bij elkaar liggen. Beide varianten willen de balans herstellen tussen lichaam, geest en ziel. Beide gebeurt met het ‘spelen’ met energie, door handoplegging. Toch is het niet hetzelfde. Bij Reiki word je ingewijd en handel je volgens bepaalde richtlijnen. Magnetiseren gebeurt meer vanuit intuïtie.

Reiki is gericht op symptomen, magnetiseren is meer gericht op een holistische kijk en zal dus de oorzaak willen aanpakken. Magnetiseren wordt door sommigen veel meer gezien als een gave die je moet hebben. Reiki kun je gewoon leren en is veel meer iets wat je met je denken doet.

Lees ook

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *