Skip to Content

Magneetbord wereldkaart maken met continenten

Magneetbord wereldkaart maken met continenten

Reizen is één van mijn favoriete hobby’s, het liefste bezoek ik alle landen op de landkaart. In het begin hadden we de gewoonte om een enorme tas mee te nemen met souvenirs, met name om uit te delen.

Daar zijn we echter vanaf gestapt omdat op die manier toch al snel je huis vol komt te staan en niet iedereen dat kan waarderen. Daarnaast nemen veel souvenirs ook behoorlijk wat ruimte in. Daarom ben ik op een gegeven moment begonnen met het verzamelen van magneetjes.

Die kan je vrijwel altijd vinden, zijn niet duur en nemen weinig ruimte in. Van iedere stad / streek / eiland nemen we dan een magneetje mee.

Op dit moment begint het bord al redelijk vol te raken. Dus ging manlief samen met de kinderen aan de slag voor een nieuw magneetbord als moederdagcadeau. Dit vond ik echt fantastisch omdat ze het zelf gemaakt hebben en het echt iets persoonlijks is.

Liever dát dan een bos bloemen of zelfs een reep chocolade. Nu heeft hij geen foto’s gemaakt tijdens het proces dus kan ik alleen het eindresultaat showen.

Benodigdheden om een landkaart te maken

  • Schilderstape
  • afbeelding (kan wereldkaart zijn, maar natuurlijk ook iets anders)
  • Magneetbord (hier)
  • Mesje
  • Zilververf
  • Verf

Werkwijze

Eigenlijk is dit hetzelfde principe als bij een canvas. Echter plak je nu niet een bepaald figuur / woord af maar plak je de hele ondergrond af.

Vervolgens neem je de afbeelding over en snijdt deze heel voorzichtig uit met een scherp mesje. Niet te scherp om de ondergrond te beschadigen. Dit is afhankelijk van de afbeelding best wel wat werk.

Als je de afbeelding hebt vrij gemaakt verf je de ondergrond. Manlief heeft dit met zilveren verf gedaan, maar dit kan natuurlijk ook een andere kleur zijn. Wel kan je het beste voor een lichte kleur kiezen.

Als deze verf is opgedroogd kunnen de kinderen aan de slag om de afbeelding te verven met de handen of een kwast. Mochten ze een plek overslaan is dat geen probleem, daarom heb je de onderlaag. Je kan ze dus volledig de vrije hand geven en toch een volledige afbeelding hebben.

Als alles goed opgedroogd is (48 uur laten liggen) kan je de tape eraf halen. Als je dit te vroeg doet kan je de verf meenemen en raakt de afbeelding beschadigd. Nog even leuk inpakken en klaar is je cadeau.

Hebben jullie ook zo’n gaaf cadeau gekregen voor Moederdag?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Sigrid Sigrid schreef:

    Wát lief! Wij zijn wezen picknicken, dat was ook super leuk 🙂