Skip to Content

Maaltijdpakketten; verspakketten met groenten van de Jumbo, Coop, Lidl en Plus

Maaltijdpakketten; verspakketten met groenten van de Jumbo, Coop, Lidl en Plus

Weet je soms echt niet meer wat je ’s avonds moet gaan koken voor je gezin? Of heb je niet zo’n hoog budget voor de wekelijkse boodschappen?

Ook voor weinig geld en met weinig tijd kun je elke dag een heerlijk verse maaltijd op tafel zetten! Ik heb een aantal van mijn eigen favoriete recepten uitgekozen. De recepten zijn makkelijk, snel en niet duur.

Ideaal dus als je even wat inspiratie nodig hebt, maar geen zin hebt in de standaard aardappels, vlees en groenten. Wil je nog meer gemak? Kijk dan eens naar een maaltijdpakket, waarbij je vaak nog vlees, groenten en eventueel zuivel moet toevoegen.

Nog eenvoudiger is een verspakket, waar bijna alle ingrediënten al in zitten!

Maaltijdpakketten

Iedereen heeft ze wel eens gezien, bijvoorbeeld de Wereldgerechten van Knorr, of de maaltijdpakketten van Conimex. Als je er geen problemen mee hebt om te koken met “pakjes en zakjes”, vind ik deze maaltijdpakketten zeker een aanrader.

Vaak moet je hier nog vlees, groenten en eventueel zuivel (bijvoorbeeld melk, crème fraîche) aan toevoegen. Maar dan heb je wel een heel lekkere maaltijd op tafel staan! Vaak zijn deze maaltijdpakketten wel ergens in de aanbieding, zodat je verschillende varianten in huis kunt halen.

Denk aan taco’s, burrito’s, lasagne, risotto, couscous, durum of bami. Let er wel op dat de meeste maaltijdpakketten geschikt zijn voor 2 tot 3 personen, dus voor een groter gezin zou je twee verpakkingen kunnen gebruiken.

Een maaltijdpakket kost meestal rond de 3 euro per verpakking, maar in de aanbieding kun je er wel eens 2 voor 3,50 of 2 voor 4,00 euro scoren, of zelfs 1+1 gratis!

Verspakketten

Ook zien we in de supermarkten steeds vaker pakketten liggen waar de meeste ingrediënten al in zitten! Deze zogenaamde verspakketten kun je kopen voor bijvoorbeeld soepen, maar ook voor curry, burrito’s, roti, risotto of nasi.

Soms moet je dan alleen nog vlees of zuivel kopen, maar alle groenten die je nodig hebt, zitten al in het pakket. Hierdoor weet je zeker dat je genoeg groenten binnenkrijgt. De meeste verspakketten kosten rond de 4 à 5 euro, maar zijn wel geschikt voor 4 personen.

Deze pakketten vind je onder ander bij de AH en de Jumbo.

Rijst met gehaktballetjes, kerriesaus en komkommer

Dit recept is een variatie op een recept dat ik eens in een tijdschrift tegenkwam. De eerste keer dat ik het maakte, vond ik het wel lekker maar had ik het gevoel dat er iets miste.

Zodoende heb ik het recept volledig naar eigen smaak aangepast, maar het is nog steeds snel en makkelijk te maken én met een klein budget.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram rijst
  • 1 blikje ananas (stukjes)
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 500 gram gehakt
  • 1 theelepel sambal
  • 200 milliliter kookroom
  • Kerriepoeder (naar smaak)
  • Oregano (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)
  • 1 komkommer

Bereiding:

Kruid het gehakt met wat oregano en een snufje zout. Maak er vervolgens kleine balletjes van (ongeveer 20). Bak de gehaktballetjes goudbruin in een hapjespan of wokpan. Kook ondertussen de rijst.

Voeg aan de gehaktballetjes de kookroom, ananas, sperziebonen, sambal en kerriepoeder toe en laat even zacht doorkoken tot alles gaar is. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Giet de rijst af als deze gaar is. Serveer met de schijfjes komkommer erbij!

Spaghetti carbonara

Het zal vast geen echte spaghetti carbonara zijn zoals die in Italië gemaakt wordt, maar wel een zeer lekkere variant! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, dus dit gerecht tover je binnen een half uur op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram spaghetti
  • 200 milliliter slagroom
  • 250 gram spekblokjes
  • Peterselie (naar smaak)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eieren

Bereiding:

Kook de spaghetti in een grote pan. Bak in een hapjespan of wokpan de spekblokjes gaar. Voeg daarna de slagroom, peterselie en kaas toe en laat het zachtjes doorkoken. Bak in een koekenpan vier spiegeleitjes. Giet de spaghetti af als deze gaar is. Serveer de spaghetti met de saus en het gebakken eitje er bovenop. Smullen maar!

Lees ook: Ei-gerechten; 50 recepten van ontbijt, lunch tot diner

Hartige taart met kip-kerrie

Dit recept maakte mijn moeder vroeger regelmatig, en het was altijd zo op! Het is een heerlijke hartige taart die ook nog eens snel te maken is. Houd er wel rekening mee dat de taart nog eventjes de oven in moet, maar in de tussentijd kun je natuurlijk alvast de tafel dekken of een deel van de afwas wegwerken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rol hartige taartdeeg of bladerdeeg
  • 300 gram kipfilet
  • 1 blikje ananas
  • 200 gram crème fraîche
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel sambal
  • Kerriepoeder
  • Een beetje geraspte kaas

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes en bak deze in een hapjespan of wokpan goudbruin. Snijd ondertussen ook de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de kip. Bekleed dan een springvorm met het hartige taartdeeg of bladerdeeg. Voeg aan de kip ook de ananas, sperziebonen, crème fraîche, sambal en kerriepoeder toe.

Laat het even doorkoken tot alles gaar is. Doe het mengsel dan in de beklede springvorm en strooi er wat geraspte kaas overheen. Zet het tenslotte voor 30 minuten in de oven op 175 graden.

Quiche met maïs

Ook dit recept van een quiche kwam ik een keer tegen in een tijdschrift, maar heb ik zelf een beetje naar smaak aangepast. Ik vind het zelf erg lekker, en ook bij mijn zoontje van 1,5 jaar is het een succes!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rol hartige taartdeeg of bladerdeeg
  • Cajunkruiden (naar smaak)
  • 200 gram spekblokjes
  • 200 gram maïs
  • 1 courgette
  • 200 milliliter slagroom
  • 4 eieren
  • Een beetje geraspte kaas

Bereiding:

Snijd de courgette in blokjes. Bak de spekblokjes met de cajunkruiden in een hapjespan of wokpan. Voeg dan de maïs en blokjes courgette toe. Klop in een mengkom de eieren en de slagroom.

Bekleed een springvorm met het hartige taartdeeg of bladerdeeg en giet het groentenmengsel erin. Giet daarna het mengsel van ei en slagroom er overheen en bestrooi met wat geraspte kaas. Zet het 30 à 40 minuten in de oven op 175-180 graden.

Jisca van de Kerkhof

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *