Skip to Content

Overzicht luxe dure kledingmerken

Overzicht luxe dure kledingmerken

Een echt kledingmerk houdt meestal in dat je er meer geld voor moet betalen. Maar er zitten uiteraard nog hele grote verschillen tussen merken onderling. Wij zijn op zoek gegaan naar de luxe, dure kledingmerken en zetten ze even voor je op een rijtje!

Helaas zullen niet veel van ons deze prijzen zomaar weten neer te leggen, maar even weg zwijmelen kan natuurlijk altijd… En je kan natuurlijk altijd de collecties in de gaten houden, want je weet maar nooit wat je tweedehands tegenkomt op een rommelmarkt of een luxe kledingwinkel.

Armani

Armani is opgericht door Giorgio Armani. De naam doet het al vermoeden: een Italiaanse meneer. Het merk is niet alleen binnen Europa bekend als het gaat om herenkleding, maar wereldwijd verkrijgbaar én bekend. Een ‘echte’ Armani kost gemiddeld €1.000 euro.

Vind je dat toch echt te gek worden, dan zou je voor een collectie kunnen kiezen die onder een goedkoper deel van Armani valt. Armani heeft naast kleding ook schoenen, horloges, juwelen, parfum en cosmetica in zijn assortiment. En ook voor in huis zou je kunnen kiezen voor Armani.

Balenciaga

Dit merk is nog in opmars en hoort bij een Frans luxemerken concern. Het richt zich onder andere op kleding, schoenen en handtassen. Het is een luxe modehuis wat in 1919 is opgericht. Hoera, ook eens geen Fransman of Italiaan die dit op zijn geweten heeft, maar een Spanjaard. Wel is het later dus overgenomen door de Franse luxegroep Kering. Christian Dior noemde de couturier zelfs ‘de meester van ons allemaal’.

Burberry

Eindelijk eens iets anders: een Engels modemerk! Opgericht in 1856 en nog altijd heeft het het hoofdkantoor in Engeland. Namelijk in Londen. Je kunt bij dit merk denken aan kleding, geuren, modeaccessoires, cosmetica en bijvoorbeeld zonnebrillen. Een kenmerk is bijvoorbeeld het ruitpatroon voor hun herenjassen.

Chanel

Naast Italië is ook Frankijk in dit lijstje opvallend. Want hier is alweer een Frans merk: Chanel. Misschien wel vooral bekend om zijn geurlijn. Maar zij verkopen ook kleding, cosmetica, sieraden en horloges. Chanel richtte zich in de beginjaren (opgericht in 1909) op dat wat vrouwen zelf fijn vonden om te dragen. Daarmee was het juist eenvoudiger dan de mode die eerst heerste. Ook het kleurgebruik was meer mannelijk.

Chanel ging voor elegante kleding wat wel praktisch was. Het grote succes kwam, zoals al eerder gezegd, door de parfum. Chanel no. 5 heb je vast wel eens van gehoord. De prijs voor een jurk van Chanel? Dat gaat echt over de duizenden euro’s heen! Een vrij eenvoudig jurkje kwam ik al tegen voor €11.316.

Dior

Dior is opgericht door Christian Dior, een Fransman die onverwacht tijdens een vakantie in Italië overleed. In eerste instantie was de man een architect en in zijn vrije tijd ontwierp hij kleding. Mode, woonaccessoires, parfum & beauty: je vindt het allemaal op de website van het bedrijf zelf.

Een prijsindicatie van de kleding? Jurken van Dior kom ik tegen rond de €4.000! Er zijn ook ‘goedkope’ varianten te vinden, maar ook dan betaal je nog altijd meer dan duizend euro. Een gewoon shirt betaal je al €850 voor!

Gucci

Gucci wordt graag gedragen. Als je het betalen kunt natuurlijk. Het merk is opgericht door Guccio Gucci in 1921. Inderdaad opnieuw een Italiaans modemerk. Het is zijn zoon die het merk wereldwijd gezien bekend maakte. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door een Frans concern. Voor een Gucci jurk kan je denken aan prijzen als € 1.500 of zelfs € 2.700. Overigens hoef je niet lang te zoeken, want ook dit soort jurken zijn gewoon online te bestellen.

Hermes

Dol op tassen? Dan heb je vast weleens van Hermes gehoord. Helaas zal lang niet iedereen een tasje kunnen kopen van dit dure Franse merk. Het merk komt van oorsprong uit Parijs, dus ja, dat is natuurlijk wel dé modestad. Schrik niet, maar je kunt een tas kopen voor ‘maar’ € 350.000!

Louis Vuitton

Weer een Frans merk en opnieuw sla je stijl achterover van de prijzen die dit merk hanteert. Het merk is zeker niet nieuw te noemen op de modemarkt, want het is al in 1854 opgericht. Om ook nu even een beeld te geven kijken we nu eens naar een leuk mannenoverhemd. De prijzen liggen ver boven de 1.000 euro. Zo is er een mooi denim overhemd met print voor €3.500.

Prada

Dat Italië bekend staat als modeland weten we allemaal waarschijnlijk wel. Ook Prada komt uit dit land vandaan. Het is een Italiaans modehuis die kleding, lederen accessoires, schoenen en bagage verkoopt. Het is een weelderig merk en wil vooral luxe en exclusiviteit verkopen.

Ook parfums kan je kopen van Prada. Voor een idee van de prijzen: voor een Prada handtas betaal je rustig meer dan €1.000 en ook nog rustig meer dan €2.000. Jurken variëren enorm, maar de meest eenvoudige kost toch ook al €1.550, terwijl er eveneens rustig prijzen gevraagd worden van €4.400.

Versace

Ook Versace is een Italiaans kledingmerk en ligt ongeveer in dezelfde prijsklasse als Armani. Het is opgericht door Gianni Versace. Nadat hij in 1997 werd vermoord is het bedrijf voortgezet door zijn zus en zijn broer. Versace is ondertussen op zijn retour in Europa.

Maar landen als China, Rusland en de VS zorgen nog altijd voor grote verkopen. Ook Versace heeft meer in huis dan kleding. Eigenlijk kan je het wel vergelijken met Armani, want ook nu zitten er artikelen in het assortiment op het gebied van wonen, parfums en make-up.

Yves Saint Laurent

De laatste die we noemen is Yves Saint Laurent. Dit merk is afkomstig uit Frankrijk en opgericht door Saint Laurent en zijn partner. Een tasje van Saint Laurent kan je zomaar €1.790 kosten en dat is bij lange na nog niet de duurste.

Het merk wordt ook wel afgekort met YSL en is pas in de jaren zestig van de afgelopen eeuw opgericht. Toch is het een grote in de modewereld en er wordt zelfs gesteld dat deze man de vrouw heeft veranderd… Hij zou door zijn rebelse blik de modewereld voor de vrouw veranderd hebben en daarmee ook het beeld van de vrouw.

Deze kleding shop je onder andere hier.

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *